Autor Wątek: Rav4 V Nasze modyfikacje  (Przeczytany 993438 razy)

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #1635 dnia: 18 Marca 2021, 10:42:29 »
No sorry, szarych jakoś nie znalazłem, a kolanu to rybka. ;)
Co do wyglądu, to tylko na zdjęciu tak się rzuca w oczy, bo z flashem zrobione, jak siedzisz za kółkiem, praktycznie tego nie widać.

Dzięki za info. Wszystko jest dobrze, w porównaniu ze zdjęciami w rzeczywistości podejrzewam będzie super. Kto ma wzrost >180cm, jest to konieczne w dłuższych trasach!
Ja zamawiałem w październiku i nie otrzymałem, więc skorzystam z podanego źródła.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #1636 dnia: 18 Marca 2021, 10:53:02 »
Mam 184cm i zero problemu z nogą

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Baca90

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1637 dnia: 18 Marca 2021, 11:33:33 »
184cm

Mam tyle samo i też nie czuje bólu kolana. Za to bardzo brakuje mi regulacji lędźwiowej. Po 200km bolą plecy. Będę rozglądał się za fotelami z Selection

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1638 dnia: 18 Marca 2021, 12:12:24 »
184cm

Mam tyle samo i też nie czuje bólu kolana. Za to bardzo brakuje mi regulacji lędźwiowej. Po 200km bolą plecy. Będę rozglądał się za fotelami z Selection

No nie wiem, ja mam 187cm i w trasie jest to uciążliwe, także identyczny problem u kilku moich znajomych z rav4. No nic, wszytko jest indywidualnie :-)

Fotele, szczególnie oparcie kierowcy, sprawdziłem w wersji podstawowej/manualnej i teraz mam elektryczne. Faktycznie, wersja sterowana elektrycznie, także z lędźwiową regulacją, jest super, czasami trzeba przesunąć o kilka milimetrów i jest komfortowo. W zasadzie po 500 km licząc z salonu, rok temu zmieniłem na elektryczne i jestem super zadowolony.
Dla tych osób kto rozważa taka możliwość bym radził poszukać w wersji Executive z wentylacją, gdyż latem jest to ekstra super wygoda :cool:

Offline Baca90

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1639 dnia: 18 Marca 2021, 12:19:54 »
podstawowej/manualnej
Zmieniales manualne na elektryczne? Są plug& Play, nic nie trzeba przerabiać?

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #1640 dnia: 18 Marca 2021, 13:12:33 »
184cm
A ja mam 185 i odczuwałem. To jak to jest, może od proporcji ciała zależy albo od przywyczajeń ;) u mnie twarde w kolanie idealnie trafia w twardy kanał konsoli :(

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1641 dnia: 18 Marca 2021, 13:32:59 »
podstawowej/manualnej
Zmieniales manualne na elektryczne? Są plug& Play, nic nie trzeba przerabiać?

Sama wersja elektryczna wymaga jednego kabelka do sterowania fotelem kierowcy+12V (grubość 3mm). Wersja z wentylacją (mój patent) wymaga dołożenia pudełka za 15zł oraz zmiany pinów w złączach pod fotelem(i).
Poklikaj wstecz w tym wątku znajdziesz efekt przełożenia.

Offline JarekK

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1642 dnia: 18 Marca 2021, 18:43:31 »
 Listwy chromowane made in China ale wykonane porządnie,zobaczymy jak długo wytrzymają.

« Ostatnia zmiana: 18 Marca 2021, 18:52:32 wysłana przez JarekK »

pireus

• Gość
« Odpowiedź #1643 dnia: 18 Marca 2021, 19:16:20 »
Listwy chromowane made in China ale wykonane porządnie,zobaczymy jak długo wytrzymają.
Wyglądaja fajnie, oby jak najdłużej wytrzymały, bo ja mam marne doświadczenia z elementami chromowanymi z Chin. Szczególnie z tymi montowanymi na zewnątrz.

Offline JarekK

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1644 dnia: 18 Marca 2021, 19:19:14 »
Podziękowania dla "Tomek16kk" :good: za pomoc w lokalizacji przekaźnika grzanych siedzeń-schowane tak że pewnie i serwis by ich nie znalazł :grin: wystarczyło włożyć przekaźnik,wymienić panel i ciepełko.
Szukam jeszcze bezpiecznika(30A) od elektrycznego sterowania siedzeń, na schemacie jest ale nie mogę go znaleźć- nie ma go w 2 skrzynkach bezpiecznikowych komory silnika ani w skrzynce kabiny, na razie mam podłączone pod zapalniczkę ale chciałbym zabezpieczyć tak jak należy.

Offline JarekK

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1645 dnia: 18 Marca 2021, 19:20:14 »
Wyglądaja fajnie, oby jak najdłużej wytrzymały, bo ja mam marne doświadczenia z elementami chromowanymi z Chin. Szczególnie z tymi montowanymi na zewnątrz.
Przy tych kosztach zakupu za dwa lata wymienię i będzie ok :cool:

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1646 dnia: 18 Marca 2021, 19:27:12 »

Wygląda fajnie i spójnie jak w oryginale. Rozumiem że to z plastyku-ABS, może podaj link.
Zastanawiam się nad kupnem na wiosnę bo chyba z metalu nie znajdę na ali.

Jak na razie mam raczej dobre doświadczenie z chińskich dodatków chromowanych na klamki oraz lusterka (zdjęcia są w tym wątku). Nie kupowałem najtańszych, a więc upalne lato, mroźna zima oraz myjnia nie zostawiło śladu i wyglądają jak nowe :good:

« Ostatnia zmiana: 18 Marca 2021, 19:43:02 wysłana przez doswiadczony »

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #1647 dnia: 18 Marca 2021, 19:42:23 »
Szukam jeszcze bezpiecznika(30A) od elektrycznego sterowania siedzeń, na schemacie jest ale nie mogę go znaleźć- nie ma go w 2 skrzynkach bezpiecznikowych komory silnika ani w skrzynce kabiny, na razie mam podłączone pod zapalniczkę ale chciałbym zabezpieczyć tak jak należy.

Da wszystko tam gdzie i powinno być, wszystkie bezpieczniki są, nic nie trzeba dokładać. Jeżeli masz schemat to do złącza 4H należy włożyć dodatkowy pin nr.4 i dalej kabelkiem pod plastykową nakładkę progu od kierowcy i pod siedzisko (oczywiście w rurze karbowanej). 
« Ostatnia zmiana: 18 Marca 2021, 19:44:29 wysłana przez doswiadczony »

Offline JarekK

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1648 dnia: 18 Marca 2021, 19:52:55 »
Da wszystko tam gdzie i powinno być, wszystkie bezpieczniki są, nic nie trzeba dokładać. Jeżeli masz schemat to do złącza 4H należy włożyć dodatkowy pin nr.4 i dalej kabelkiem pod plastykową nakładkę progu od kierowcy i pod siedzisko (oczywiście w rurze karbowanej).
Dzięki za info, nie mam kompletnego schematu ale to mi wystarczy.
Pozdrawiam

Offline JarekK

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1649 dnia: 18 Marca 2021, 20:04:47 »

Wygląda fajnie i spójnie jak w oryginale. Rozumiem że to z plastyku-ABS, może podaj link.
Zastanawiam się nad kupnem na wiosnę bo chyba z metalu nie znajdę na ali.

Jak na razie mam raczej dobre doświadczenie z chińskich dodatków chromowanych na klamki oraz lusterka (zdjęcia są w tym wątku). Nie kupowałem najtańszych, a więc upalne lato, mroźna zima oraz myjnia nie zostawiło śladu i wyglądają jak nowe :good:

Są z plastiku lae dość solidnie wykonane.
https://pl.aliexpress.com/item/4000704552857.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.4ea95c0fWnNWo4
wysyłka z Hiszpani,dostawa w 8 dni
cena 55,14$
« Ostatnia zmiana: 18 Marca 2021, 20:06:56 wysłana przez JarekK »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl