Autor Wątek: Rav4 V Nasze modyfikacje  (Przeczytany 937105 razy)

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #1770 dnia: 23 Kwietnia 2021, 12:28:23 »
Dla potomności  :wallbash:, wymian głośników na podszybiu skutkuje błędem E-call  :czerwona:
Ze co? :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline wist1974

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1771 dnia: 23 Kwietnia 2021, 12:48:40 »
Dla potomności  :wallbash:, wymian głośników na podszybiu skutkuje błędem E-call  :czerwona:
Ze co? :)

Podwójny głośniczek przy prawym słupku (siedząc za kierą) ma dodatkową funkcję (sic!!!). Wg Aso gra jedną częścią kiedy druga odpowiada za słyszalność przy połączeniu ze służbami kiedy to odcięte są systemowo wszystkie głośniki za wyjątkiem tego małego bzyczka...czego nie sprawdzę bo wymieniłem na JBL Club...Może ktoś już coś takiego testował? Jestem ciekaw 

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1772 dnia: 23 Kwietnia 2021, 12:57:26 »
Będę świnią...
Jak się nie przeczytało wątku o wymianie głośników, to cóż... Tam to było opisane.
W JBL głośnik do e-call jest w panelu na podsufitce i dlatego nie ma schowka na okulary.
W standardowym systemie audio, w desce po prawej stronie są dwa głośniki, jeden audio, a drugi do e-call. Za to w podsufitce jest schowek na okulary.
Amen.

Offline wist1974

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1773 dnia: 23 Kwietnia 2021, 13:07:19 »
Będę świnią...
Jak się nie przeczytało wątku o wymianie głośników, to cóż... Tam to było opisane.
W JBL głośnik do e-call jest w panelu na podsufitce i dlatego nie ma schowka na okulary.
W standardowym systemie audio, w desce po prawej stronie są dwa głośniki, jeden audio, a drugi do e-call. Za to w podsufitce jest schowek na okulary.
Amen.
Krytykę przyjmuje  :-)

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1774 dnia: 23 Kwietnia 2021, 13:17:12 »
Albo zrezygnuj ze schowka na okulary i zrób przeszczep. Albo przeciągnij/dosztukuj przewody i wstaw ten głośnik od e-call gdzieś pod deskę, np. pod schowek przed nogami pasażera.

Offline wist1974

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1775 dnia: 23 Kwietnia 2021, 13:53:49 »
Albo zrezygnuj ze schowka na okulary i zrób przeszczep. Albo przeciągnij/dosztukuj przewody i wstaw ten głośnik od e-call gdzieś pod deskę, np. pod schowek przed nogami pasażera.
I jest to jedyne słuszne...te JBL Club naprawdę spoko grają :-)

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1776 dnia: 23 Kwietnia 2021, 14:20:01 »
Jak wywaliłeś głośnik od e-call, powinienem mieć jeden. Wszak, niestety, zbieram różne śmieci...

Offline wist1974

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1777 dnia: 23 Kwietnia 2021, 21:36:46 »
Jak wywaliłeś głośnik od e-call, powinienem mieć jeden. Wszak, niestety, zbieram różne śmieci...
Dziękuje ale też lubię chomikować...Muszę znaleźć dobre miejsce dla niego...To ten przykręcany na śruby prawda? Może da się go jakość rozsądnie umieścić..

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1778 dnia: 24 Kwietnia 2021, 21:05:28 »
tu są fotki
Ten przykręcany śrubami z białym gniazdem.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #1779 dnia: 28 Kwietnia 2021, 05:50:31 »

tak czarne rury mi wlasnie wpadły w oko

https://erli.pl/akcesoria-tuningowe-orurowania/orurowanie-stopnie-boczne-toyota-rav4-hybrid-2019-,22008582

widzialem wczoraj auto pod salonem ale ze srebrnymi :

Nie trzeba ściągać nic - nawet osłony na próg.

Są chyba lepsze niż te 'zwykłe stopnie' , bo nie przylegają bezposrednio do progu auta, wiec może tak syfu nie bedą zbierać..

ps Wpiszcie sobie na Instagram - Misutonida , to wiecej info jest.

« Ostatnia zmiana: 28 Kwietnia 2021, 05:54:55 wysłana przez crystian09 »

Offline bartekb

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1780 dnia: 30 Kwietnia 2021, 20:29:36 »
tak czarne rury mi wlasnie wpadły w oko

https://erli.pl/akcesoria-tuningowe-orurowania/orurowanie-stopnie-boczne-toyota-rav4-hybrid-2019-,22008582

widzialem wczoraj auto pod salonem ale ze srebrnymi :

Nie trzeba ściągać nic - nawet osłony na próg.

Są chyba lepsze niż te 'zwykłe stopnie' , bo nie przylegają bezposrednio do progu auta, wiec może tak syfu nie bedą zbierać..

ps Wpiszcie sobie na Instagram - Misutonida , to wiecej info jest.

Wyglądają fajnie, ale im niższa osoba, tym trudniej będzie jej wsiąść / wysiąść bez korzystania z tego stopnia.
Co do rury z przodu - też mi się podoba, ale chyba odpada, jeśli masz czujniki przednie.

Offline rafalhammer

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #1781 dnia: 01 Maja 2021, 11:34:56 »
Jeśli ktoś chce założyć ładowarkę QC 3.0 w miejsce zaślepki pod panelem klimatyzacji, takiej jak ta

https://pl.aliexpress.com/item/1005001839764852.html?spm=a2g0s.12269583.0.0.9e491f04OfRtXw

polecam filmik https://youtu.be/iu4Gs-LGcmI.

Mi udało się wyjąć zaślepkę bez zdejmowania panelu klimatyzacji. Kolor podświetlenia odbiega od oryginalnego. Z racji konstrukcji podświetlenie włącza się od razu po zapłonie. Z tych względów odpiąłem w kostce zasilającej ładowarkę jeden pin i teraz mam ładowanie ale bez podświetlenia. W RAV4 to nie pierwsza rzecz bez podświetlenia  :-) Kostka ma trzy piny w tym dwa zmostkowane plusy. Jeden do ładowania drugi podświetlenia. Jak ktoś bardzo chce może pobrać zasilanie podświetlenia z podświetlenia guzika od ESP. Powinno się udać ale pewnie będzie więcej rozbierania.

Offline rogas90

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #1782 dnia: 04 Maja 2021, 12:11:14 »
Cześć, w temacie głośników, czy ktoś się bawił w montaż oryginalnego zestawu JBL do RAV? czy ma to sens i czy jest z tym dużo dłubania? na Alle widze kilka zestawów które leża tam juz dluższy czas

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #1783 dnia: 04 Maja 2021, 13:07:06 »
Cześć, w temacie głośników, czy ktoś się bawił w montaż oryginalnego zestawu JBL do RAV? czy ma to sens i czy jest z tym dużo dłubania? na Alle widze kilka zestawów które leża tam juz dluższy czas
Raczej nie ma sensu. Musialbys najpierw zmienic radio na JBl ktore ma zaprogramowany zewnetrzny wzmacniacz. Pozniej wzmaka, sub plus glosniki.

Taniej i lepiej wyjdzie zalozyc zestaw dedykowany. Np. Focal IS165toy na przod plus jakis wzmak z aktuwnym subem np. Alpine PWD-X5

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 222KM
« Odpowiedź #1784 dnia: 17 Maja 2021, 15:29:52 »
Po pół roku od zakupu w końcu pozbyłem się z bagażnika skrzynki z duperelami z poprzedniego samochodu. Trochę poupychałem koło koła zapasowego, trochę do śmietnika.
Po lewej stronie z tyłu jest super wnęka i aż się prosi aby ją wykorzystać - ktoś widział jakąś siatkę, kratkę czy cokolwiek co trzymałoby wsadzone tam drobiazgi?
Czy ktoś znalazł sposób/miejsce na gaśnicę, szkoda tego miejsca nad akumulatorem?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl