Poza tym, nie widziałem jeszcze opinii użytkowników AA Wireless w kwestii stabilności połączenia, szybkości startu itp. Chodzi mi o opinie długoterminowe, a nie po jednym dniu korzystania. Myślę, że jednak połączenie po kablu będzie bardziej stabilne.
Używam AAW od kwietnia 2021. I mogę już coś powiedzieć na ten temat.
Urządzenie spisuje się bardzo dobrze. Przez pierwsze miesiące miałem problem na dłuższych trasach, ponieważ po kilku godzinach potrafił się rozłączyć i ponownie połączyć. W prowadzone aktualizacje w połowie roku naprawiły problem. Teraz jadę do Gdańska i nawet na moment się nie zawiesza. Wyłączam silnik, tankuję załączam ponowienie i bez problemu kontynuuję jazdę na google maps.
Asystent działa bardzo sprawnie. Dzięki niemu możesz wybierać utwory na Spotyfi głosowo a nie wyszukiwać ich w telefonie.
Jedyny problem jaki mam, to ładowanie indukcyjne. Moja ładowarka doprowadza do wrzenia mój telefon i rozłącza ładowanie. Dzieje się tak niezależnie czy telefon jest podłączony do AAW czy jest nieobciążony działającym BT i WiFi. W serwisie jak sprawdzają to im działa z ich telefonami. Mówią, że trzeba spróbować innych częstotliwości ładowania (zmienia się je podobno przytrzymując przycisk włączania). Testowałem inny telefon tej samej marki i ten sam model (S20) na ładowarce oraz Iphona i efekt był podobny.
Aha, co do startu to jest to maks 30 sek.