Autor Wątek: Rav4 V Nasze modyfikacje  (Przeczytany 936863 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Odp: Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #2025 dnia: 07 Stycznia 2022, 10:11:53 »
Na razie to tylko doniesienia medialne z targów CES 2022. Sygnowanie produktu marką Motorola daje nadzieję, że nie będzie to chała.
Nikt jednak jeszcze tego nie miał w rękach i nie testował, nie wiadomo też jaka będzie dostępność tego produktu.
Oczywiście fajnie, że pojawiają się nowe rozwiązania dla bezprzewodowego AA.
Jeszcze fajniej by było gdyby Toyota zaktualizowała oprogramowanie do modułu audio i dodała tę funkcjonalność.
Teoretycznie w module audio są "klocki" do tego potrzebne: BT, WiFi, już istniejąca funkcjonalność AA.
Rozmarzyłem się. ;)

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #2026 dnia: 08 Stycznia 2022, 11:52:49 »
Zanim moto dojdzie do takiego doświadczenie jak AAW z Indie, to też minie trochę czasu. AAW sprzedali już tego tyle, mają taka grupę testową, że można powiedzieć, lipy nie będzie.
Motorola pewnie będzie na początku słabo pracowała, ponadto nie wiadomo na ile dadzą radę poradzić sobie z problemem z dostępnością ukł.scalonych.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #2027 dnia: 09 Stycznia 2022, 23:12:26 »
co myślicie o tej modyfikacji?

https://www.youtube.com/watch?v=OTzcUND2bV8

myślicie, że radar nie straci na precyzji po takich przekładkach?

PS: tutaj jeszcze dodatek: ;P https://www.youtube.com/watch?v=tfAHwEonTAI

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2028 dnia: 10 Stycznia 2022, 13:45:57 »
Wygląda zacnie. Fale radaru pewnie jakieś 40-60 GHz przechodzą przez tworzywo sztuczne, może nie mieć to najmniejszego wpływu.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #2029 dnia: 11 Stycznia 2022, 10:51:23 »
Zanim moto dojdzie do takiego doświadczenie jak AAW z Indie, to też minie trochę czasu. AAW sprzedali już tego tyle, mają taka grupę testową, że można powiedzieć, lipy nie będzie.
Motorola pewnie będzie na początku słabo pracowała, ponadto nie wiadomo na ile dadzą radę poradzić sobie z problemem z dostępnością ukł.scalonych.
Motorola produkuje telefony, smartwatche, tablety od wielu lat, więc trudno nazwać ją niedoświadczonym start-upem. A niestety AAW z Indii to startup, bez większego doświadczenia. Na pewno kiedyś je zdobędzie, jeżeli w międzyczasie się nie zamknie, ale do Motoroli jeszcze lata pracy przed nimi. Ja jeżeli zdecyduję się na takie cudeńko, to wybiorę jednak Motorolę.

Offline parasite85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris I, RAV4 V
« Odpowiedź #2030 dnia: 11 Stycznia 2022, 11:12:37 »
Motorola produkuje telefony, smartwatche, tablety od wielu lat, więc trudno nazwać ją niedoświadczonym start-upem. A niestety AAW z Indii to startup, bez większego doświadczenia. Na pewno kiedyś je zdobędzie, jeżeli w międzyczasie się nie zamknie, ale do Motoroli jeszcze lata pracy przed nimi. Ja jeżeli zdecyduję się na takie cudeńko, to wybiorę jednak Motorolę.
Ja wybrałem AAW. Jeden gość jest z Holandii, drugi jest z Rumunii. Nie mają pozycji i doświadczenia Motorolli - ich jedynym atutem jest satysfakcja klientów. Jak to się zacznie sypać, to mogą zawijać interes. Przez rok sprzedali 52k urządzeń.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2031 dnia: 11 Stycznia 2022, 11:27:14 »
Ja wybrałem AAW. Jeden gość jest z Holandii, drugi jest z Rumunii. Nie mają pozycji i doświadczenia Motorolli - ich jedynym atutem jest satysfakcja klientów. Jak to się zacznie sypać, to mogą zawijać interes. Przez rok sprzedali 52k urządzeń.
Samochód zamawiałem 4.11. Termin odbioru podali mi do końca kwietnia 2022. Po cichu mam nadzieję, że może coś do tej pory zaktualizują w fabrycznym systemie? Widziałem w modyfikacjach na tym forum, że chłopaki montują fajne stacje multimedialne z bezprzewodowym AA dedykowane do Rav4, więc możliwość jest. Może Toyota zrobi jakąś aktualizację software?

Offline parasite85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Auris I, RAV4 V
« Odpowiedź #2032 dnia: 11 Stycznia 2022, 11:35:36 »
Samochód zamawiałem 4.11. Termin odbioru podali mi do końca kwietnia 2022. Po cichu mam nadzieję, że może coś do tej pory zaktualizują w fabrycznym systemie? Widziałem w modyfikacjach na tym forum, że chłopaki montują fajne stacje multimedialne z bezprzewodowym AA dedykowane do Rav4, więc możliwość jest. Może Toyota zrobi jakąś aktualizację software?
No jak dla mnie kpiną jest brak opcji bezprzewodowego AA/CP zwłaszcza jak jest ładowarka indukcyjna. Też wolałbym na pokładzie taką opcję...ale nie liczę, że Toyota będzie pracować nad dodatkami do obecnej RAV - zostawią to dla następnej generacji

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2033 dnia: 11 Stycznia 2022, 11:46:50 »
No jak dla mnie kpiną jest brak opcji bezprzewodowego AA/CP zwłaszcza jak jest ładowarka indukcyjna. Też wolałbym na pokładzie taką opcję...ale nie liczę, że Toyota będzie pracować nad dodatkami do obecnej RAV - zostawią to dla następnej generacji
Myślę, że jesteś bliżej prawdy, niż ja. Pewnie Rav4 VI dostanie takie multimedia, jak Corolla Cross. Ja ładowarki indukcyjnej pewnie będę używał do ładowania telefonu pasażera, a swój jednak będę łączył po kablu. Teraz korzystam z ładowarki indukcyjnej Samsunga przypinanej do szyby i widzę, że przy włączonych Google Maps i Yanosiku, pobór prądu jest szybszy niż ładowanie, więc nie spodziewam się, że przy ładowarce indukcyjnej Toyoty będzie inaczej. Poza tym, nie widziałem jeszcze opinii użytkowników AA Wireless w kwestii stabilności połączenia, szybkości startu itp. Chodzi mi o opinie długoterminowe, a nie po jednym dniu korzystania. Myślę, że jednak połączenie po kablu będzie bardziej stabilne.

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2034 dnia: 11 Stycznia 2022, 13:32:03 »
Nie kupuję AAW do stabilnego i pewnego połączenia. Kupuję po to, że jak 4x tego dnia wsiadam do auta to chcę wcisnąć start i jechać, a nie wyciągać telefon z kieszeni i podłączać coś.
Niech to się samo dzieje w tle i wyznaczę sobie głosem trasę. A baterii mi starczy na nią. Dla dłuższych tras na pewno AAW out i po kablu połączę, np. z uwagi na ładowanie (mam tel bez Qi).

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2035 dnia: 11 Stycznia 2022, 14:00:37 »
Myślę, że jesteś bliżej prawdy, niż ja. Pewnie Rav4 VI dostanie takie multimedia, jak Corolla Cross. Ja ładowarki indukcyjnej pewnie będę używał do ładowania telefonu pasażera, a swój jednak będę łączył po kablu. Teraz korzystam z ładowarki indukcyjnej Samsunga przypinanej do szyby i widzę, że przy włączonych Google Maps i Yanosiku, pobór prądu jest szybszy niż ładowanie, więc nie spodziewam się, że przy ładowarce indukcyjnej Toyoty będzie inaczej. Poza tym, nie widziałem jeszcze opinii użytkowników AA Wireless w kwestii stabilności połączenia, szybkości startu itp. Chodzi mi o opinie długoterminowe, a nie po jednym dniu korzystania. Myślę, że jednak połączenie po kablu będzie bardziej stabilne.

u mnie przy włączonym waze i spotify przez bezprzewodowy CP ładowarka RAV4 jest w stanie nawet doładować telefon

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2036 dnia: 11 Stycznia 2022, 15:52:04 »
Motorola produkuje telefony, smartwatche, tablety od wielu lat, więc trudno nazwać ją niedoświadczonym start-upem.
Ten produkt tak naprawdę ma tylko logo Motoroli, a produkować będzie "partner strategiczny"  chińska firma która tylko licencjonuje nazwę "Motorola"
"Instead, the MA1 is from SGW Global, also known as Meizhou Guo Wei Electronics Co., Ltd, which describes itself as a “Motorola Strategic Brand Partner.”
https://www-theverge-com.translate.goog/2022/1/5/22865297/motorola-ma1-wireless-android-auto-dongle-bluetooth-car-head-unit?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl&_x_tr_pto=sc
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #2037 dnia: 11 Stycznia 2022, 16:14:58 »
Tak, tak, ten produkt z Motoroli ma tylko logo. Przy czym jednak Motorola pierwszemu lepszemu nie sprzeda swego logo.
Ja zamówiłem AAW zanim pojawiało się info o MA1 ale nie żałuję, cenowo podobnie, a jednak goście już wyprodukowali 50k produktów, poszło kilka aktualizacji softu i ogólnie opinie z rynku są dobre.
U mnie podobnie jak u Hardmutha zamierzam używać tylko do codziennych jazd lokalnych bo już mi się znudziło ciągłe podłączanie kabelka, a lubię mieć AA na tablecie. ;)

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2038 dnia: 11 Stycznia 2022, 16:39:33 »
Tak, tak, ten produkt z Motoroli ma tylko logo.

Spokojnie. Poczekajmy na testy, porównania, zobaczymy.
Ja bym nie pisał, że Motorola to będzie cud miód, bo znamy przecież wiele wpadek uznanych producentów.
Myślę, że producent niezależny może dać znacznie lepsze wsparcie niż uznany producent.
Ja mam WAA i naprawdę nie narzekam.

Offline Baracuda

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2039 dnia: 12 Stycznia 2022, 14:40:39 »
Poza tym, nie widziałem jeszcze opinii użytkowników AA Wireless w kwestii stabilności połączenia, szybkości startu itp. Chodzi mi o opinie długoterminowe, a nie po jednym dniu korzystania. Myślę, że jednak połączenie po kablu będzie bardziej stabilne.

Używam AAW od kwietnia 2021. I mogę już coś powiedzieć na ten temat.
Urządzenie spisuje się bardzo dobrze. Przez pierwsze miesiące miałem problem na dłuższych trasach, ponieważ po kilku godzinach potrafił się rozłączyć i ponownie połączyć. W prowadzone aktualizacje w połowie roku naprawiły problem. Teraz jadę do Gdańska i nawet na moment się nie zawiesza. Wyłączam silnik, tankuję załączam ponowienie i bez problemu kontynuuję jazdę na google maps.
Asystent działa bardzo sprawnie. Dzięki niemu możesz wybierać utwory na Spotyfi głosowo a nie wyszukiwać ich w telefonie.
Jedyny problem jaki mam, to ładowanie indukcyjne. Moja ładowarka doprowadza do wrzenia mój telefon i rozłącza ładowanie. Dzieje się tak niezależnie czy telefon jest podłączony do AAW czy jest nieobciążony działającym BT i WiFi. W serwisie jak sprawdzają to im działa z ich telefonami. Mówią, że trzeba spróbować innych częstotliwości ładowania (zmienia się je podobno przytrzymując przycisk włączania). Testowałem inny telefon tej samej marki i ten sam model (S20) na ładowarce oraz Iphona i efekt był podobny.

Aha, co do startu to jest to maks 30 sek.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl