Autor Wątek: Rav4 V Nasze modyfikacje  (Przeczytany 937125 razy)

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
Odp: Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #2955 dnia: 14 Czerwca 2023, 15:11:11 »
Wyszlo bardzo ladnie. Teraz pora na deske rozdzielczą.
No i gumofilce do kompletu.
Sorry, nie mogłem się powstrzymać :)
Zupełnie nie moje klimaty.
A skrzynkę do bagażnika to polecam taką https://tinyurl.com/2p9upyy3
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #2956 dnia: 14 Czerwca 2023, 15:24:28 »
Jeśli chodzi o skrzynki do bagażnika to ja używam składanych - podobnych jak tu: https://home.biedronka.pl/keeeper-kosz-skladany-z-miekkimi-uchwytami-ben-45l-szary-000000000000420900.html
Kupiłem lata temu na pewno gdzie indziej - to co wyżej to tylko przykład. Z tym, że omijajcie takie z cienkiego plastiku - jak ma wytrzymać kilka lat i się nie rozlatywać to musi być porządny materiał.
Składane są bardzo wygodne - gdy nie potrzebne - zajmują niewiele miejsca.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #2957 dnia: 14 Czerwca 2023, 18:18:44 »
A nie lata wam to po bagażniku na zakrętach?

Offline arsam2000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 AWDi
« Odpowiedź #2958 dnia: 14 Czerwca 2023, 18:29:45 »
Czekałem aż to ktoś napisze. Z całym szacunkiem do przerabiaczy ale muszę się zgodzić z kolegą. Poza par9ma wyjątkami usprawniającymi, cała reszta dokładek typu filce, jakieś docinki są po prostu,  no nie chce tego pisać ale muszę, wieśniackie. Sorry, przerabianie auta za 200 tysi jest słabe. Naprawdę są pewne granice ludzie.
Jak już wydaje tyle kasy to akceptuje wnętrze albo dokładam 30tysi i biorę coś lepszego lub profesjonalna firmę.
2023.06.23: RAV4 Exe AWDi panorama, stopnie, Tokyo Red, zamowiony sierpien 2022, odebrany 22 czerwiec 2023.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2959 dnia: 14 Czerwca 2023, 18:50:17 »
Czekałem aż to ktoś napisze. Z całym szacunkiem do przerabiaczy ale muszę się zgodzić z kolegą. Poza par9ma wyjątkami usprawniającymi, cała reszta dokładek typu filce, jakieś docinki są po prostu,  no nie chce tego pisać ale muszę, wieśniackie. Sorry, przerabianie auta za 200 tysi jest słabe. Naprawdę są pewne granice ludzie.
Jak już wydaje tyle kasy to akceptuje wnętrze albo dokładam 30tysi i biorę coś lepszego lub profesjonalna firmę.
Niefajne jest to użycie inwektyw. O gustach się nie dyskutuje. Nie podoba mi się to nie komentuję. A przynajmniej mówię „mi się nie podoba”. Po co oceniać że coś jest „wieśniackie”? I dlaczego nie można grzebać przy swoim samochodzie? I dlaczego „profesjonalna firma” ma być lepsza? Żebyś widział co ludzie potrafią zrobić samemu z dużo droższych samochodów. Bo mają frajdę ze zrobienia tego „tymi rencyma” a nie zapłacić i mieć. Znam paru ludzi którzy hobbystycznie restaurują, modyfikują samochody. Kończą, chwilę pojeżdżą i sprzedają. Dlaczego? Ponieważ mają frajdę z robienia a nie jeżdżenia zrobionym samochodem.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline arsam2000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 AWDi
« Odpowiedź #2960 dnia: 14 Czerwca 2023, 18:54:09 »
Niefajne jest to użycie inwektyw. O gustach się nie dyskutuje. Nie podoba mi się to nie komentuję. A przynajmniej mówię „mi się nie podoba”. Po co oceniać że coś jest „wieśniackie”? I dlaczego nie można grzebać przy swoim samochodzie? I dlaczego „profesjonalna firma” ma być lepsza? Żebyś widział co ludzie potrafią zrobić samemu z dużo droższych samochodów. Bo mają frajdę ze zrobienia tego „tymi rencyma” a nie zapłacić i mieć. Znam paru ludzi którzy hobbystycznie restaurują, modyfikują samochody. Kończą, chwilę pojeżdżą i sprzedają. Dlaczego? Ponieważ mają frajdę z robienia a nie jeżdżenia zrobionym samochodem.
No dobrze, nie chciałem nikogo urazić.  to tylko moja ocena nawet jezeli slowo uzyte jest dobitne, bo ja bym tego nie robił i tyle.  To auto nie jest takie złe żeby tyle zmieniać.
2023.06.23: RAV4 Exe AWDi panorama, stopnie, Tokyo Red, zamowiony sierpien 2022, odebrany 22 czerwiec 2023.

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2961 dnia: 14 Czerwca 2023, 19:22:00 »
Mam nadzieję, że nie uraziłem. Ale swoją opinie musiałem wyrazić, tak dla dobra ludzkości, bo milczenie prowadzi do łyżwiarek figurowych ponad 150 kg (w popularnej reklamie), lub nastoletnich wrotkarek ~100kg - niestety sam widziałem :)
Te filce w kabinie to też znakomity łapacz kurzu IMHO.
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

Offline topoll

• Toyot Spamer
Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #2962 dnia: 14 Czerwca 2023, 19:23:46 »
Ja mam inny pomysł na bagażnik. Tylko trochę boję się go przedstawić…

A niech tam
« Ostatnia zmiana: 14 Czerwca 2023, 19:36:32 wysłana przez topoll »

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #2963 dnia: 14 Czerwca 2023, 19:36:16 »
?:)

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

Offline topoll

• Toyot Spamer
Rav4 V Nasze modyfikacje
« Odpowiedź #2964 dnia: 14 Czerwca 2023, 19:37:56 »
?:)

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka
Aż tak śmiały tom nie jest… nie, nie…

I powiem więcej, planuje pokrowce. Na fotele.
Też granatowo-niebieskie. Nie znoszę czarnego wnętrza w samochodzie.
« Ostatnia zmiana: 14 Czerwca 2023, 19:46:56 wysłana przez topoll »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #2965 dnia: 14 Czerwca 2023, 19:45:01 »
Mam nadzieję, że nie uraziłem. Ale swoją opinie musiałem wyrazić, tak dla dobra ludzkości, bo milczenie prowadzi do łyżwiarek figurowych ponad 150 kg (w popularnej reklamie), lub nastoletnich wrotkarek ~100kg - niestety sam widziałem :)
Te filce w kabinie to też znakomity łapacz kurzu IMHO.
Napiszę szczerze, od siebie do Ciebie :).
Nie zgodnie z regulaminem, ale sam zacząłeś wycieczki osobiste, więc co mi tam…
Rozumiem, że jesteś wysportowanym modelem i to daje Ci prawo do krytykowania innych za wygląd?
Nie rozpędzaj się, bo zaraz zaczniesz krytykować, że w reklamie biorą udział osoby z zespołem Downa…
Zrozum, że nie wszyscy są tak idealni jak Ty.
Mnie np. śmieszy opinia kogoś kto w Twoim wieku dorobił się suv’a za 200 tys. i jest „wielki Pan”.
A po Twoim komentarzu i jego rozwinięciu dla mnie jesteś zwykły prostak. Oceniający ludzi po wyglądzie…
A najlepsze jest to, że krytykują Ci co obsrywają się przy odkręceniu śrubki, bo gwarancja itp. :)
Co do filcu na boczkach, powinna to robić fabryka, bo takie są standardy w Europie, wiem też, że większości użytkowników Toyot nie oczekuje niczego więcej…
Chciał, wykleił swoje auto za swoje pieniądze i ch.. Wam do tego :).

« Ostatnia zmiana: 14 Czerwca 2023, 19:47:05 wysłana przez KubaCamry »

Offline Bartek79

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #2966 dnia: 14 Czerwca 2023, 21:10:37 »
Amen!!!!

Panowie wyluzujcie , bo robi się to niesmaczne do czytania.
Też sporo grzebie przy autach i oko cieszy jak się samemu zrobi, ale hamujmy swoje zdanie na ten temat

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2967 dnia: 14 Czerwca 2023, 22:11:09 »
Napiszę szczerze, od siebie do Ciebie .
Przyznając rację  - broń Boże nie nie Tobie - Bartkowi, powiem tylko, żeś lekko "overreacted".

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #2968 dnia: 14 Czerwca 2023, 23:13:23 »
Nie, nie przesadziłem.
Zacząłeś od uwagi o gumofilcach, a skończyłeś na „ratowaniu ludzkości”, przed ludźmi wyglądającymi inaczej niż Ci z Twojego schematu…
Ale tym razem powstrzymam się z podsumowaniem.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #2969 dnia: 14 Czerwca 2023, 23:46:21 »
Ja się nie obrażam, bo przecież to o mojej "modyfikacji" mowa. Chciałem, zrobiłem i się podzieliłem. Z racji promocji na Ali pewnie wstawię jeszcze nowy tablet o którym też już czytałem, że "jak można wymieniać doskonały OEM na chiński szajs, który zepsuje się po roku lub krócej". Jak się zepsuje, to wstawię znów OEM. Chociaż jeszcze się waham, czas promocji do 19 czerwca. Wracając do boczków, każdy ma swój gust, szanuję to, większości może się nie podobać, ale ta większość nie jeździ moim autem. Żadnych inwektyw nie biorę do siebie, a traktuję jako wypowiedzi ogólne, zatem nie komentuje. Co do wyklejania deski rozdzielczej traktuję to z przymróżeniem oka. Poza tym już nie mam takiej ilości materiału, a więcej nie kupię, bo co chciałem, to zrobiłem.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl