Autor Wątek: Vodafone Cobra Pro - czy warto?  (Przeczytany 123304 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Portowiec

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Vodafone Cobra Pro - czy warto?
« Odpowiedź #75 dnia: 10 Kwietnia 2020, 13:08:52 »
Dealer mówił że jest tam proxy. Nie wiem nie znam się. Ale faktem że pilot jest inny zmieniony nie ma klawisza otwierania bagażnika

Z ciekawości zadzwoniłem do ASO i podpytalem o możliwość integracji karty proxy z kluczykiem bo osobiście mi coś takiego by pasowało. Poinformowali mnie że nie ma takiej możliwości. Alarm Cobry możesz mieć bez karty ale pozbawiony jesteś funkcji imobilajzera.

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #76 dnia: 10 Kwietnia 2020, 13:48:09 »
Bo ten alarm bez karty traci 50% bezpieczeństwa. To bez sensu.

Wysłane z OnePlus 6T przy użyciu Tapatalk

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #77 dnia: 10 Kwietnia 2020, 15:51:39 »
Dlaczego 50 a nie np. 44.3 ?% :)

Offline tezar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: 10 Kwietnia 2020, 20:09:04 »
O co chodzi w ogóle z tą kartą? do czego ona jest? trzeba ja mieć ze sobą? Jest jedna czy 2 w zestawie?

Offline marek324

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #79 dnia: 10 Kwietnia 2020, 20:35:39 »
O co chodzi w ogóle z tą kartą? do czego ona jest? trzeba ja mieć ze sobą? Jest jedna czy 2 w zestawie?
Rok temu jak odbierałem auto standardowo była jedna. Drugą można było dokupić. Tak. Musisz ją mieć zawsze przy sobie.

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #80 dnia: 10 Kwietnia 2020, 21:24:20 »
od dealera  dostałem dwa identyczne piloty... z jednym wyjątkiem ,,, ten zapasowy jest taki sam ,... jak ten główny +ma blaszkę z nr. kodu. Do  tego instrukcję Vodafone w którym jest pokazany stary pilot. W aucie jest wmontowany układ z diodą + przyciskiem PIN.  Pilot  jak jak i Vodaqfon mają czerwoną diodę. Dealer twierdzi że to to jest to samo a nawet lepiej bo nie zżera baterii a zabezpieczanie jest takie same ..... a tak w ogóle to ja już zgłupiałem od tych technologicznych niuansów :)  p.s ciastka były pyszne :)

Offline toranaga

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #81 dnia: 10 Kwietnia 2020, 22:24:26 »
Niektórzy sprzedawcy, nawet nie proponują klientom dodatkowej karty (proxy) do alarmu Vodafon. Twierdzą, że z tym są same kłopoty (stara wersja anteny) i potem klienci przychodzą z pretensjami, że to kiepsko działa i nie chcą już dodatkowego zabezpieczenia w postaci osobnej karty.
Widocznie na takiego sprzedawcę trafiłeś, który pojął decyzję za Ciebie.
Oczywiście to wszystko pisze uznając, że zamówiłeś Vodafone Cobra, który występuje jako opcja. 
Corolla TS 1.8 Hybrid 122KM,2019,Executive,Phantom Brown poprzednio:
Corolla 1,6 132KM,CVT,sedan,2014
Corolla 1,6 125KM,sedan 2006
Corolla 1,4 86KM Liftback 1998
Włącz Kuba Wątły TV, niezależne Medium Obywatelskie.

Offline jaykob

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #82 dnia: 11 Kwietnia 2020, 09:39:23 »
Bardzo praktyczna nowość - Aktualnie karta proxy jest zintegrowana w fabrycznym pilocie ( dają 2 takie same egzemplarze). Jest też duży minus. Usunięto z pilota przycisk otwierania klapy bagażnika co mówiąc krótko mnie osobiście irytuje.
Integracja karty z kluczykiem to kiepski pomysł, bo wystarczy zdobić kluczyk i można jechać. Osobna karta to dodatkowe zabezpieczenie o ile nie nosi się jej podpiętej do kluczyka.

większość i tak nosi kartę razem z kluczykiem,, więc jest to złudne zabezpieczenie, a raczej dodatkowa upierdliwość. Przydałoby się tą kartę dostosować do bezprzewodowego ładowania, aby w razie czego doladowylala się w samochodzie w schowku.

Bo ten alarm bez karty traci 50% bezpieczeństwa. To bez sensu.

A z kartą przy kluczykach traci 100% skuteczności. Już lepiej jakby nie było karty, a czytnik linii papilarnych w samochodzie.

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #83 dnia: 11 Kwietnia 2020, 09:44:13 »
Nie do końca, przy kradzieży na walizkę trudniej przesłać 2 sygnały.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #84 dnia: 11 Kwietnia 2020, 10:23:36 »
Ja z reguły wyłączam zasilanie pilota jak odchodzę gdzieś dalej od samochodu.

Offline marek324

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #85 dnia: 11 Kwietnia 2020, 10:47:34 »
Ja też.

Offline tezar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #86 dnia: 11 Kwietnia 2020, 11:11:21 »
Jak można wyłączyć zasilanie w kluczyku? I jak działa ten dziwny alarm, pytam bo dla testu poszedłem bez tej karty. Jak podszedłem do samochodu dioda w samochodzie na tym pinPadzie migała. Ale po otwarciu samochodu (karta proxy nie była ze mną) dioda przestała migać i samochód mogę normalnie uruchomić. Nie rozumiem zasady działania tego alarmu. Może ktoś to rozgryzał ?

Offline Amper

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #87 dnia: 11 Kwietnia 2020, 11:17:28 »
wyłączanie-  trzymając wscisnięty symbol zamkniętej kłódki 2 razy nacisnąć symbol otwartej kłódki, włączanie - przycisnąć dowolny przycisk w pilocie. Jak działa tego nie wiem , może inni wiedzą ?

Offline PLS

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #88 dnia: 11 Kwietnia 2020, 11:43:03 »
Jak można wyłączyć zasilanie w kluczyku? I jak działa ten dziwny alarm, pytam bo dla testu poszedłem bez tej karty. Jak podszedłem do samochodu dioda w samochodzie na tym pinPadzie migała. Ale po otwarciu samochodu (karta proxy nie była ze mną) dioda przestała migać i samochód mogę normalnie uruchomić. Nie rozumiem zasady działania tego alarmu. Może ktoś to rozgryzał ?
Miałem tak samo na początku. Po prostu dali ci kartę ale jej nie połączyli z alarmem. Musisz pojechać do ASO by to zrobili bo teraz ta karta jest bezużyteczna.

Offline tezar

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #89 dnia: 11 Kwietnia 2020, 11:53:34 »
A nie można jej jakoś samemu dodać :P ? 

Co ciekawie jak naciskam ten przycisk na niej to alarm się aktywuje. Ale dezaktywuje się jak otwieram drzwi (system bezkluczykowy)
« Ostatnia zmiana: 11 Kwietnia 2020, 12:00:58 wysłana przez tezar »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl