Pozwolę sobie odkopać temat.
W verso z Cobra Pro, czerwona dioda, staram się sprawdzić ustawienia dotyczące sygnalizacji uzbrojenia/rozbrojenia i ew. zaprogramować i nie do końca mi się to udaje.
Główny powód: po instalacji LPG, po uzbrojeniu pika i kierunkowskazy 3 razy - chce to usunac.
Podejrzewam: coś się przestawiło/zresetowało i jest to sygnał uzbrojenia? Lub uszkodzili/nie wpieli czujnika klapy silnika - bardziej to podejrzewam, bo jak jestem w środku samochodu i uzbroje alarm i otworze klapę wajchą to alarm się nie włącza a to by pasowało do kodu wykrycia czujnika. Co sądzicie? Kilka pytan.
1. Manuala programowania mam do 4693-4698, to jest to samo co do cobra pro?
2. Czy ktoś ma ustawiony sygnał uzbrojenia i są to 3 sygnały dźwiękowe z kierunkowskazami czy jakoś inaczej?
3. Nie potrafię dobrze poruszać się po stronach programów. Czy wejście w tryb programowania to: otworzenie drzwi kierowcy, otworzenie maski, "włączenie zapłonu" i po tym pin - i tu nie mam pewności, bo dla mnie włączenie zapłonu oznacza z wciśniętym sprzęgłem uruchomienie silnika, a w wtedy nie sygnalizuje kierunkami wejście w tryb programowania. Udaje się "chyba" jak bez sprzęgła, nacisne przycisk start, i znowu po chwili jeszcze raz start - daje 1 raz sygnał, czyli chyba wchodzi w strone1, następnie wyłączam startem, ponownie 2xstart i czasem wchodzi na 2 stronę bo 2 sygnały dźwiękowe. Kolejne start by wyłączyć, 2*start i znów pika 2 razy a nie 3 - powinien wejść w 3cia stronę a nie wchodzi.