Autor Wątek: Vodafone Cobra Pro - czy warto?  (Przeczytany 123224 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline nomad

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Vodafone Cobra Pro - czy warto?
« Odpowiedź #150 dnia: 07 Lutego 2021, 19:22:51 »
Dzień dobry,
Czy możecie napisać jaka się konkretnie nazywa ta Cobra z zieloną diodką - w sensie nr wersji? Kierowanie się kolorem diodki to jakoś mnie nie do końca precyzyjna specyfikacja ;)
Czekamy właśnie na nową yariskę i pan sprzedawca oczywiście polecił nam Cobrę -  będę wdzięczny za info jakiej wersji nie brać a jaką ew. warto

Słyszałem z niepotwierdzonych źródeł, że w Toyota Marki i gdzieś jeszcze montują alarmy Omega. Czy ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć? A jak potwierdzić, to czy Omega są lepsze/gorsze od Cobra z zieloną diodką?

Co sądzicie o znakowaniu DNA albo Datatag?

Dzięki z góry

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #151 dnia: 07 Lutego 2021, 22:09:37 »
Ja mam takową z zieloną diodą w karcie, a nazywa się Vodafone cobra pro
Czy jest dobra? Na pewno była potrzebna w moim przypadku do AC (auto za ponad 100k wymagane 2 zabezpieczenia)
Wysłane z mojego J23 przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 07 Lutego 2021, 22:11:46 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Pablo654

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #152 dnia: 10 Marca 2021, 21:14:02 »
Dzień dobry,
Czy możecie napisać jaka się konkretnie nazywa ta Cobra z zieloną diodką - w sensie nr wersji? Kierowanie się kolorem diodki to jakoś mnie nie do końca precyzyjna specyfikacja ;)
Czekamy właśnie na nową yariskę i pan sprzedawca oczywiście polecił nam Cobrę -  będę wdzięczny za info jakiej wersji nie brać a jaką ew. warto

Słyszałem z niepotwierdzonych źródeł, że w Toyota Marki i gdzieś jeszcze montują alarmy Omega. Czy ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć? A jak potwierdzić, to czy Omega są lepsze/gorsze od Cobra z zieloną diodką?

Co sądzicie o znakowaniu DNA albo Datatag?

Dzięki z góry

Witaj, cobra pro wersja 109 z długą anteną i karta(zielona dioda) to jest najnowsza wersja.
Co do Omega to nie jest alarm tylko immobiliser więc jak ktoś np. Zbije szybę i będzie coś kradł z auta to nikt nie będzie wiedział.
Nie wiem ile teraz biorą w Toyocie za Cobre ale gdybyś chciał to mam taką na sprzedaż z możliwością montażu.

Offline dziarabb

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #153 dnia: 22 Kwietnia 2021, 12:15:28 »
ten alarm to jakas porazka... przestal wykrywac karte... zmienilismy baterie i to samo... zeby nie wylo i zeby odpalic rozbrajalismy wcisnieciem guzika na karcie do czasu az przestalo to byc skuteczne... znowu wymiana baterii i dalej nic. Teraz za kazdym razem musimy recznie wstukiwac PIN - dramat!!... szukam kogos kto wie jak to odinstalowac samemu, albo tak jak pisal ktos wyzej: zrobic tak zeby dzialo bez karty i mam gdzies, ze zabezpiecza to tylko na 50%!!

z gory dzieki za wskazowki

Offline fenio

• Toyot Pełzający
  • **
    • Toyota New Global Architecture
« Odpowiedź #154 dnia: 03 Maja 2021, 18:15:35 »
Czemu po prostu do ASO z tym nie podjedziesz? Coś się spieprzyło najwyraźniej.

Offline Kisage

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #155 dnia: 01 Września 2021, 18:58:20 »
Pozwolę sobie odkopać temat.
W verso z Cobra Pro, czerwona dioda, staram się sprawdzić ustawienia dotyczące sygnalizacji uzbrojenia/rozbrojenia i ew. zaprogramować i nie do końca mi się to udaje.
Główny powód: po instalacji LPG, po uzbrojeniu pika i kierunkowskazy 3 razy - chce to usunac.
Podejrzewam: coś się przestawiło/zresetowało i jest to sygnał uzbrojenia? Lub uszkodzili/nie wpieli czujnika klapy silnika - bardziej to podejrzewam, bo jak jestem w środku samochodu i uzbroje alarm i otworze klapę wajchą to alarm się nie włącza a to by pasowało do kodu wykrycia czujnika. Co sądzicie? Kilka pytan.
1. Manuala programowania mam do 4693-4698, to jest to samo co do cobra pro?
2. Czy ktoś ma ustawiony sygnał uzbrojenia i są to 3 sygnały dźwiękowe z kierunkowskazami czy jakoś inaczej?
3. Nie potrafię dobrze poruszać się po stronach programów. Czy wejście w tryb programowania to: otworzenie drzwi kierowcy, otworzenie maski, "włączenie zapłonu" i po tym pin - i tu nie mam pewności, bo dla mnie włączenie zapłonu oznacza z wciśniętym sprzęgłem uruchomienie silnika, a w wtedy nie sygnalizuje kierunkami wejście w tryb programowania. Udaje się "chyba" jak bez sprzęgła, nacisne przycisk start, i znowu po chwili jeszcze raz start - daje 1 raz sygnał, czyli chyba wchodzi w strone1, następnie wyłączam startem, ponownie 2xstart i czasem wchodzi na 2 stronę bo 2 sygnały dźwiękowe. Kolejne start by wyłączyć, 2*start i znów pika 2 razy a nie 3 - powinien wejść w 3cia stronę a nie wchodzi.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #156 dnia: 01 Września 2021, 21:39:47 »
Czytając tu, co dzieje się z tym Cobra Pro, zrezygnowałem z tego, mimo że dawali to w gratisie z nowym autem. Po co mi takie dźwiękowe i świetlne fajerwerki. Zamiast tego zamówiłem se mechaniczną blokadę dźwigni biegów i może dodatkowo zamontuję se ukryty włącznik odcinający uruchomienie auta. Poza tym obowiązkowe AC z opcją stałej wartości auta przez cały rok.
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #157 dnia: 02 Września 2021, 14:01:12 »
Wczoraj wymieniłem baterię w tej karcie , dzisiaj na 3 odpalenia 1 raz musiałem grzebać i szukać tej obsranej karty bo by zaczął alarm wyć ( telefon z włączonym wifi aby AAwireless działał go zagłusza nawet )  Ten kto to wymyślił powinien przy każdorazowym problemie jakiegoś użytkownika tego zabezpieczenia na całym świecie być rażony prądem prosto w jaja . Wtedy albo by to poprawił aby działało aby by tego nie wprowadził do użytku. Dobrze , że niedługo przegląd na 30tysi to każę im to sobie w dupeczkę wsadzić i komisyjnie spalić na stosie .

Fu*k u Cobra !

Wysłane z mojego S20 FE 5G przy użyciu Tapatalka

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #158 dnia: 02 Września 2021, 16:59:52 »
dzisiaj na 3 odpalenia 1 raz musiałem grzebać i szukać tej obsranej karty bo by zaczął alarm wyć

No, i proszę, same problemy. Mimo, że ta Cobra niektórym może działać dobrze, ale za dużo tych problemów. Dzięki talib1990 za informację.
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #159 dnia: 02 Września 2021, 20:31:54 »
dzisiaj na 3 odpalenia 1 raz musiałem grzebać i szukać tej obsranej karty bo by zaczął alarm wyć

No, i proszę, same problemy. Mimo, że ta Cobra niektórym może działać dobrze, ale za dużo tych problemów. Dzięki talib1990 za informację.
Od kiedy mam to auto były jaja , ale teraz kiedy korzystam z wirelessAA jest 10% szans , że nie będę się denerwował ;) dla mnie to zabezpieczenie jest daremne .

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #160 dnia: 03 Września 2021, 09:18:16 »
U mnie bez zarzutu. Alarm niezły, ale trzeba czytać instrukcje. Tam jest napisane, jak zawiesić działanie karty. Jedyna "niedogodność" to dodatkowe mignięcie kierunkowskazów przypominające o niedziałającej karcie. A całkowita deaktywacja - trzeba wejść w menu programowania ( jest w manualu serwisowym - poziom 6 i wiersz 6) i tyle.

Offline marek324

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #161 dnia: 03 Września 2021, 09:19:42 »
U mnie bez zarzutu. Alarm niezły, ale trzeba czytać instrukcje. Tam jest napisane, jak zawiesić działanie karty. Jedyna "niedogodność" to dodatkowe mignięcie kierunkowskazów przypominające o niedziałającej karcie. A całkowita deaktywacja - trzeba wejść w menu programowania ( jest w manualu serwisowym - poziom 6 i wiersz 6) i tyle.
Mógłbyś ten manual serwisowy wystawić?

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #162 dnia: 03 Września 2021, 23:33:27 »
Auto kupiłem jak miało kilka miesięcy i leasing przesiał kartkę z pinem . Więc przy najbliższej okazji ASO będzie wyciągało komputer i po numerze ID będą generować PIN. Gdybym go miał to już dawno bym dezaktywował tą kartę ;)

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #163 dnia: 06 Września 2021, 11:17:31 »
manuala można bezproblemowo znaleźć w necie

Offline slavo_s2k

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Camry 2021
« Odpowiedź #164 dnia: 09 Września 2021, 11:08:44 »
manuala można bezproblemowo znaleźć w necie
Czyli generalnie samemu można kartę całkiem deaktywować bez grzebania w aucie? Mi jedno ASO próbowało z deaktywować , tłumaczyli ze trzeba deskę rozbierać i jakieś dziwne operacje robić, w końcu im się nie udało, dopiero drugie ASO ogarnęło. Teraz zamówiłem nowe auto i zastanawiam się co zrobić z tą nieszczęsną Cobrą, którą znowu wciskają. Chwalą się , że poprawiona, ale w czerwcu żona odebrała Rav4 z tym alarmem, po 3 miesiącach zaczął świrować i mieć problemy z odpalaniem (rozbrajaniem), sprawdziłem baterię, z 3.3V zrobiło się 3V i zaczęły się problemy, dokładnie tak jak w moim Aurisie '17. Nie wiem co teraz zrobić do nowego auta, bo ASO nic innego nie potrafi zaproponować.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl