Elektronika powinna dać rade o lie nie przegniesz poza zakres ustawienia krokowca (max-min). Z drugiej strony z 51/28 mm to strasznie zwężony moim zdaniem dolot, no ale wiekszy prześwit powietrza - potrzebna też duża dysza dla gazu - to w końcu ma byc mieszanka stechiometryczna. Myślę, że dyskusje na temat zwężki w dolocie mniejszej/większej - to jak dyskusja na temat wyższości świąt Wielkiej Nocy nad Bożym Narodzeniem. Wiadomo, że jak wstawisz za duży mixer mulić nie będzie - ale i łyknie sporo więcej i vice-versa. Znaleźć złoty środek będzie trudno- jeśli brak softu, ale na eksperymentach myśl techniczna polega.
W nissanie zakładałem mixery o wiekszej, mniejszej srednicy, wiekszych, mniejszych dziurkach wylotowych gazu. W końcu założyłem większej srednicy, rozwierciłem dziurki wylotowe, a przyciąłem wszystko śrubą + wywalenie kata + zatkanie EGR+ wywalenie elektroniki (tego nie polecam). trzeba było 50 kkm by do takich rozwiązan dojść, reszta , czyli 250 kkm było już tylko przyjemnością jazdy na LPG.
Powodzenia.