0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Przedniej prawej? Przeczytać instrukcję obsługi, w której jest napisane, że trzeba odłączyć górna część wlewu płynu do spryskiwaczy poprzez przekręcenie jej i pociągnięcie w górę. Wcześniej należy wypiąć spinkę mocująca wlew do blachy nadwozia.
Generalnie jak masz w samochodzie HIR2 to żeby zmienić je na coś innego: LED, Xenon to trzeba przejść jeszcze ścieżkę homologacyjną a to raczej nie jest koszt 10zł. Samochód opuścił fabrykę z HIR2 i tak był homologowany. Były przypadki, że w czasie oględzin po kolizjach wychodziły takie kwiatki i poszkodowany został uznawany winnym oraz polisa nie pokrywała szkód. Czasami lepiej auto zmienić i się nie bawić w taką podmiankę. Jak kiedyś w końcu zaostrzą przeglądy to stacje diagnostyczne będą tego bardziej pilnowały.
A w LEDach są żarówki w środku? Myślałem, że one są wbudowane w lampę i jak padnie to się całość wymieniaDobra są LED i full LED. W LED są jakieś żarówki z tego co widzę na allegro a w Full LEDach to chyba całość się wymienia.
Kolega mówił, że jak mu kamień zepsuł jedną lampe matrixa to w ASO nawet mieli problem zeby zalozyc jedna lampe i musieli wymienic caly zestaw czyli dwie lampy i sterownik i kamere.
Musiałbyś przelutować LEDa na innego, dodatkowo na paście termicznej, co łączy się z rozklejeniem lampy, przypasowaniem go do radiatora itd. Nie widziałem, by ktoś cokolwiek miał w ofercie w tym temacie. Gruba rzeźba
Kilka miesięcy temu kupiłem żonie Corollę używaną. Trzy dni temu dopiero pierwszy raz jechałem nią w nocy i zdziwiłem się na światła - takie sobie i żółta poświata. Zamówiłem właśnie nowe HIR2 (nawet nie wiedziałem że są takie żarówki) ale marki HELLA (na allegro bardzo dobre opinie w stosunku do ceny).Zamontuje to zobaczę czy jest różnica (nie sprawdzałem jakiej firmy są zamontowane).Dla ciekawości wczoraj postawiłem Corolę obok mojego służbowego Fokusa MK4 i światła forda, są o wiele lepsze.