Autor Wątek: Rav4 V System multimedialny  (Przeczytany 231971 razy)

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Rav4 V System multimedialny
« Odpowiedź #345 dnia: 12 Listopada 2021, 12:18:02 »
Chyba jestem kiepski w Ali, bo tego Mekede nie znajduję...

chyba...https://pl.aliexpress.com/item/1005003152714932.html

Offline pawaroti

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #346 dnia: 12 Listopada 2021, 18:58:17 »
Ciekawie się prezentuje ten MEKEDE. Cenowo bardzo podobnie jak TEYES a wyświetlacz kilka cali większy. Ktoś już może ma i może się podzielić wrażeniami?

Offline QI3A

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #347 dnia: 17 Lutego 2022, 10:07:56 »
Cześć, chciałem spytać jak poradziliście sobie z podłączeniem anteny i gps. Z tego co czytałem są 3 opcje, albo przerobić końcówki z oryginalnych, albo kupić przejściówkę ale widziałem ja tylko w Stanach wiec wychodzi ponad 200 zł za 3 kable No i jest opcja montowania dołączonych w zestawie anteny i gps.

Może ktoś z Was zna jakąś nieinwazyjną metodę po której mogę wrócicie fabrycznego zestawu i żeby była to jakaś przejściówka dostępna na terenie UE.

Przy okazji czytałem że Desaity maja strasznie błyszczący ekran jak to wyglada w przypadku TEYESa?

Chociaż kwestia wysyłki Desaity z Niemiec dużo zmienia bo wychodzi 2500 za urządzenie a tam 2000 plus VAT i cło.

Czy próbowaliście np nakleić jakąś folie antyrefleksyjną ?

Z góry dzięki

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #348 dnia: 17 Lutego 2022, 10:25:49 »

Przy okazji czytałem że Desaity maja strasznie błyszczący ekran jak to wyglada w przypadku TEYESa?

Czy próbowaliście np nakleić jakąś folie antyrefleksyjną ?

Z góry dzięki

Posiadam teyes i jakoś nie drażni błyszczący ekran i nie mam problemu z widzeniem chyba może że nie posiadam szyberdachu. Miałem folię i odradzam po późniejszym czasie i tak będzie widać że odklei nawet bąble będzie widoczne.

Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #349 dnia: 17 Lutego 2022, 10:31:16 »
Ja juz od roku mam tez Teyes CC3 : https://pl.aliexpress.com/item/1005002311461852.html?gatewayAdapt=glo2pol&spm=a2g0o.order_list.0.0.21ef1c24w1WXbi

ii..nie narzekam ;) wtedy dalem za niego 1397pln (3/32gb)  .. nie bralem tego z wiekszą pamięcią i nawet jest spoko. Google Maps + Yanosik w tle, nawet YouTube szybko sie zbiera.
Wiecej mi nie trzeba. Folii nie naklejałem (mam Skyview) .. zobacze jak teraz na lato bedzie - czy słońce ostro bedzie dawać, to jawyzej nakleje.

btw Niech ktoś kupi Mekade .. to przynajmniej bedziemy mieć porównanie ;)

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #350 dnia: 17 Lutego 2022, 10:52:17 »

Ja juz od roku mam tez Teyes CC3 : https://pl.aliexpress.com/item/1005002311461852.html?gatewayAdapt=glo2pol&spm=a2g0o.order_list.0.0.21ef1c24w1WXbi

ii..nie narzekam ;) wtedy dalem za niego 1397pln (3/32gb)  .. nie bralem tego z wiekszą pamięcią i nawet jest spoko. Google Maps + Yanosik w tle, nawet YouTube szybko sie zbiera.

Potwierdzam że jest szybki, że od włączenia start/stop w trybie uśpienia urządzenie gotowe  w niecałe 3 sekundy

Offline QI3A

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #351 dnia: 17 Lutego 2022, 12:34:34 »
Ja szukam dla Rav4 2016 i mam opcje:

Teyes cc3:
3gb 32gb za 1585 zł
4gb 64gb za 1850 zł
6gn 128gb za 2110 zł

Tylko wysyłka Chiny albo Rosji. Te ceny napisane jest ze uwzględniają już VAT a cło na tablety to 0% C y to oznacza brak dodatkowych kosztów przesyłki czy są jakieś inne ?

Albo Dasaita Max 10 4gb 64gb za 2500 ale z wysyłką z Niemiec….

Nie mam pojęcia w która stronę iść.

I jak robiliście z tymi antenami ?

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #352 dnia: 17 Lutego 2022, 12:40:23 »

Teyes cc3:
3gb 32gb za 1585 zł
4gb 64gb za 1850 zł
6gn 128gb za 2110 zł

Tylko wysyłka Chiny albo Rosji. Te ceny napisane jest ze uwzględniają już VAT a cło na tablety to 0% C y to oznacza brak dodatkowych kosztów przesyłki czy są jakieś inne ?

Albo Dasaita Max 10 4gb 64gb za 2500 ale z wysyłką z Niemiec….

Nie mam pojęcia w która stronę iść.

I jak robiliście z tymi antenami ?

aa widzisz, bo Ci nie napisalem od razu..

Antene i GPS w Teyes wpina sie pod odpowiednie końcówki i finito ;) żadnych przeróbek. ALE no wlansie nie wiem jak to wygląda dla 4 gen.

Offline QI3A

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #353 dnia: 17 Lutego 2022, 13:01:17 »
Dziękuje

Z tego co patrzyłem mleni ma iv gen to poczekam.

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #354 dnia: 17 Lutego 2022, 13:56:25 »
Dziękuje

Z tego co patrzyłem mleni ma iv gen to poczekam.

Zleciłem montaż w car audio w Kielcach "Auto Pasja" Sandomierska 178 panowie profesjonaliści poukładali wszystko w środku, że z tego co wiem antenę gps posadzili w środku miedzy radiem, a nawiewem centralnym schowany wewnątrz obudowy deski. Natomiast antenę fm jest kompatybilna z toyoty więc bez problemu można przenieść kable. Dodatkowo zrobili mi usb schowany w środku schowka.

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #355 dnia: 17 Lutego 2022, 14:06:57 »

Teyes cc3:
3gb 32gb za 1585 zł
4gb 64gb za 1850 zł
6gn 128gb za 2110 zł

Ja posiadam 6 - 128 ponieważ w przyszłości aktualizacje aplikacji różnych mogą mieć więcej potrzeby Ramu. Jeśli chodzi o wysyłkę to miałem na starych zasadach rok temu w Marcu gdzie nie płaciłem żadne opłaty celne. Niewiem jak jest po 1 lipca czy coś się zmieniło.

Offline QI3A

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #356 dnia: 17 Lutego 2022, 14:42:12 »
Ok dzięki. Z tego co patrzyłem, to Vat jest już wliczony w cenę na Ali a co do cła to niby tablety mają 0% ale też nie wiem czy to się kwalifikuje jako tablet czy jako radio czy coś innego...

Dylematy...

Z ciekawości ile policzyli Ci za montaż w Kielcach ? Bo też akurat się składa, że jestem ze świętokrzyskiego :)

Offline memonic1

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V iAWD Sel
« Odpowiedź #357 dnia: 17 Lutego 2022, 14:50:11 »
Ok dzięki. Z tego co patrzyłem, to Vat jest już wliczony w cenę na Ali a co do cła to niby tablety mają 0% ale też nie wiem czy to się kwalifikuje jako tablet czy jako radio czy coś innego...
Na dzień dzisiejszy podatek i cło za Teyes CC3 z aliexpress wyniósł mnie 84 pln płatne odbiorze paczki chińczyk zadeklarował wartość radia poniżej 150 euro ;)

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #358 dnia: 17 Lutego 2022, 15:40:28 »

Z ciekawości ile policzyli Ci za montaż w Kielcach ? Bo też akurat się składa, że jestem ze świętokrzyskiego :)

Mnie wyszło 700zl za usługę to sporo , ale za jakość montażu zrobili rewelacyjnie. Wszystko podpieli dodatkowo kamerę i subwoofer w kole zapasowym że praktycznie nie widać żadnych kabli wystających

Offline QI3A

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #359 dnia: 17 Lutego 2022, 16:01:30 »
Na dzień dzisiejszy podatek i cło za Teyes CC3 z aliexpress wyniósł mnie 84 pln płatne odbiorze paczki chińczyk zadeklarował wartość radia poniżej 150 euro ;)

Czy on tak sam od siebie czy to jakaś sugestia z Twojej strony była ? To było z oficjalnego sklepu ?

Czy opcja kamery 360 działa w standardzie czy trzeba specjalną przejściówkę jak w Dasajcie ? I czy też obsługuje Apple Car playa bezprzewodowo. Z tego co czytałem to dorzucają adapter pod zewnętrzny mikrofon, ciekawi mnie, czy w takim razie można wykorzystać te wbudowane w auto, bo szkoda ciągnąc kolejne kable. Zastanawia mnie jeszcze opcja dostepu do internetu, czy lepiej wziąć kartę sim na stałe w modem 4g, czy wystarczy zrobić hotspot z telefonu i działa bez problemu. Sorry, że tak męczę bułę z tematem, ale jestem z tych, którzy przed dokonaniem jakiejś decyzji analizują każdy najmniejszy szczegół, żebym potem nie miał do siebie pretensji, albo rozpamiętywał, że mogłem coś zrobić inaczej. Schodzi się trochę z rozeznaniem, ale potem mam spokojną głowę� :P

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl