Ok dzięki. Z tego co patrzyłem, to Vat jest już wliczony w cenę na Ali a co do cła to niby tablety mają 0% ale też nie wiem czy to się kwalifikuje jako tablet czy jako radio czy coś innego...
Na dzień dzisiejszy podatek i cło za Teyes CC3 z aliexpress wyniósł mnie 84 pln płatne odbiorze paczki chińczyk zadeklarował wartość radia poniżej 150 euro 
Czy on tak sam od siebie czy to jakaś sugestia z Twojej strony była ? To było z oficjalnego sklepu ?
Czy opcja kamery 360 działa w standardzie czy trzeba specjalną przejściówkę jak w Dasajcie ? I czy też obsługuje Apple Car playa bezprzewodowo. Z tego co czytałem to dorzucają adapter pod zewnętrzny mikrofon, ciekawi mnie, czy w takim razie można wykorzystać te wbudowane w auto, bo szkoda ciągnąc kolejne kable. Zastanawia mnie jeszcze opcja dostepu do internetu, czy lepiej wziąć kartę sim na stałe w modem 4g, czy wystarczy zrobić hotspot z telefonu i działa bez problemu. Sorry, że tak męczę bułę z tematem, ale jestem z tych, którzy przed dokonaniem jakiejś decyzji analizują każdy najmniejszy szczegół, żebym potem nie miał do siebie pretensji, albo rozpamiętywał, że mogłem coś zrobić inaczej. Schodzi się trochę z rozeznaniem, ale potem mam spokojną głowę� :P