Autor Wątek: Rav4 V System multimedialny  (Przeczytany 232273 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline memonic1

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V iAWD Sel
Odp: Rav4 V System multimedialny
« Odpowiedź #375 dnia: 20 Lutego 2022, 20:10:41 »
hm,aa po co wymieniasz głośniki (?) ..skoro wymieniasz tablet?
Oj tam, a czemu nie wymieniać ? Muszę zagospodarować zestaw nowiutkich głośników, który zalega mi w szafie i zbiera kurz  ;)

Offline QI3A

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #376 dnia: 20 Lutego 2022, 21:34:42 »
Witaj
Ja kiedyś też interesowałem się tym sprzętem CC3 i pisałem do różnych sklepów. Jeden ze sprzedawców napisał, że problem z JBL i camery 360 nie działają to sobie odpuściłem. Po pewnym czasie coś nowszego wyszło i zapytałem o 360 w innym sklepie i tam odpisali, że działają. To ja podparłem się odpowiedzią wcześniejszego sprzedawcy i zapytałem co takiego się zmieniło, że działają. I kontakt się urwał :)  Pisałem, pisałem i nic :)
Więc wybór padł na Dasaita

Nie bardzo rozumiem o czym jest dyskusja, natomiast dodam w sprawie 3D.
W modelu teyes cc3 fabryczne kamery 3D działają, o tym piszą osoby którzy to zainstalowali.

pytałem parę razy sprzedawcę z oficjalnego sklepu Teyes i za każdym razem pisał, że nie ma opcji, żeby działały. Druga sprawa to to, że rozmawiamy w moim wypadku o IV generacji więc być może jakieś inne łączenie zastosowali, na które nie mają pomysłu. Sama stacja obsluguje widok 360 i 3D ale dostałem wyraźny sygnał, że u mnie nie ma szans.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #377 dnia: 20 Lutego 2022, 21:38:41 »
Oj tam, a czemu nie wymieniać ?
Bo się mocno zdziwisz jak dobrze grają te co masz w zestawieniu z nowym tabletem  :cool:
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #378 dnia: 20 Lutego 2022, 22:54:31 »
Bo się mocno zdziwisz jak dobrze grają te co masz w zestawieniu z nowym tabletem  :cool:
ano wlasnie to próbowalem mu powiedziec
ustawisz sobie Equalizer w trybie Rock …Jazz..Hall .. i zobaczyc jak fabryczne napindalajä

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #379 dnia: 20 Lutego 2022, 23:31:49 »

Potwierdzam z pieczątką;)

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #380 dnia: 20 Lutego 2022, 23:39:07 »
pytałem parę razy sprzedawcę z oficjalnego sklepu Teyes i za każdym razem pisał, że nie ma opcji, żeby działały. Druga sprawa to to, że rozmawiamy w moim wypadku o IV generacji więc być może jakieś inne łączenie zastosowali, na które nie mają pomysłu. Sama stacja obsluguje widok 360 i 3D ale dostałem wyraźny sygnał, że u mnie nie ma szans.

Tak, po pierwsze, CC3 obsługuje fabryczny 3D.
Po drugie, teyes wprowadził osobno nowy system 3D-360 który jest dedykowany wyłącznie do stacji сс3 6/128 która ma wbudowany hardware do tych kamer. Z tego co pokazują to bajka w porównaniu do fabrycznego systemu 3D.

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #381 dnia: 20 Lutego 2022, 23:53:18 »

Potwierdzam z pieczątką;)

Dokładnie ponieważ jest equalizer 27 segmentów że aż boli głowa z tymi ustawieniami dla profesjonalistów. Bardzo duża różnica dźwięku z nowym CC3

Filmik jak wygląda Equalizer

https://www.youtube.com/watch?v=OSJmv-M_FHQ

Po drugie, teyes wprowadził osobno nowy system 3D-360 który jest dedykowany wyłącznie do stacji сс3 6/128 która ma wbudowany hardware do tych kamer. Z tego co pokazują to bajka w porównaniu do fabrycznego systemu 3D.

A szkoda że taki mam 6+128GB nie obsługuje mi bo mam wersję Selection i wtedy nie było w standardzie 3D.
« Ostatnia zmiana: 21 Lutego 2022, 00:00:49 wysłana przez mleni »

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #382 dnia: 21 Lutego 2022, 06:27:06 »

Pytałem kilka razy w kilku sklepach i były sprzeczne informacje poprawności działania camer 360 oraz audio JBL. Pewnie coś poprawili jak twierdzisz, że 360 działa. Ale ja pewności nie miałem, a nie chcę omijać oryginalnego modułu 360 Toyoty bo on współpracuje jeszcze z RCA i fajnie pokazuje z której strony nadjeżdża samochód.
Pytałem o full model, bo jak już brać to brać, ale dostałem sprzeczne informacje. Poprosiłem o zdjęcia, film na których jest widok z kamer 360 w radiu CC3, ale zaraz przestali się odzywać.
Radio jest fajne i już byłem gotów kupić, ale po pierwszej wpadce z radiem Max-pad 11" wolałem już się upewnić.

Offline memonic1

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V iAWD Sel
« Odpowiedź #383 dnia: 21 Lutego 2022, 08:15:43 »
Jestem jak Tomasz jak nie posłucham "własnemi uszami" to nie uwierzę ;)

Offline QI3A

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #384 dnia: 21 Lutego 2022, 12:44:16 »

Ale dalej mowisz o V gen Ravki ja pisałem o mojej IV i jest info ze sklepu że nie będzie działał sygnał 360 i 3D z oryginalnych kamer. Poza tym w Dasaicie jest kabel z podwójnym USB i jakimś jackiem i mogę podpiąć oryginalne mikrofony z Toyoty do głośnomówiącego wiec myśle ze spoko.

Offline QI3A

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #385 dnia: 21 Lutego 2022, 16:03:04 »
Przy okazji chciałem spytać o videorejestrator bo widziałem że jest sporo na AliExpress z kabelkiem który potem przechodzi na USB ewentualnie ma takie złote końcówki na 3 kabelkach, żółty, czarny i czerwony. Rozumiem że ten kabel jest odpowiedzialny tylko i wyłącznie za zasilanie kamery a obraz na system multimedialny zrzucamy tylko przez wifi albo Bluetooth i nie idzie po tych kablach ?

No i co polecacie ze sprawdzonych rejestratorów. Szczerze powiedziawszy dla mnie największym atutem kamery z przodu jest to ze mam obraz na światła i nie misze się nachylić i czekać na zielone tylko na monitorze wszystko podane jak na tacy :)

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #386 dnia: 23 Lutego 2022, 21:17:44 »
Dla użytkowników CC3 czy zrobiliście aktualizację firmware 15.01.2022? jestem teraz w trakcie pobierania że potem muszę poprzez usb przejść aktualizację.

Edit: Już po aktualizacji przybyło według mnie więcej innych aplikacji Teyes i co ciekawe mnie zawieszał equalizer i po tej aktualizacji przywróciło do normy. Jest git
« Ostatnia zmiana: 23 Lutego 2022, 22:07:48 wysłana przez mleni »

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #387 dnia: 02 Marca 2022, 13:57:26 »
 Ciekawostką z tego teyes cc3 po aktualizacji firmware. Dostęp do różnych ustawień w tym "keyless go" można dezaktywować że praktycznie panowie z walizkami nie mają szans.

Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V hybr AWD
« Odpowiedź #388 dnia: 02 Marca 2022, 15:04:27 »
Ale tłumaczenia koszmarne  :shock:

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #389 dnia: 02 Marca 2022, 17:08:21 »
Ale tłumaczenia koszmarne  :shock:
To fakt bo ciężko załapać która ta funkcja działa i trzeba z każdego zobaczyć gdzie to funkcjonuje. Domyślam że to wersja beta i mam nadzieję że później będą poprawki w aktualizacji.

Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl