Witam,
Odkopuję trochę stary temat bo zalezy mi na opinii użytkowników AveT22 na felgach 16''.
Proszę osoby jeżdżące na zestawie 7x16 ET35 z oponami 205/50/16 lub 205/55/16 o informację czy falga z takim ET i tą szerokością opony mieści się w nadkolach bez zaginania rantów, czy nic nie trze nawet przy pełnym obciązeniu i czy z przodu felga z opona nie wystają poza obrys błotnika. (Przód już fabrycznie dosyc szeroko stoi)
Proszę o informacje praktyczne osób, które faktycznie jeździły na takich zestawach. Nie interesują mnie informacje typu, że według TTE pasuje albo, że w konfiguratorze alcar takie zestawienie jest zalecane i powinno być ok, bo trochę już na ten temat zanlazłem i na tym forum i w innych miejscach. Np. w katalogu technicznym alcar (dostępny u dealerów) jest informacja, że nawet 195/55/16 przy felgach 7x16 ET35 wymaga modyfikacji rantów. Na moje nieszczęście zdecydowałem się na felgi 16'' gdzie większość dostępnych na rynku felg ma ET35. 15'' i 17'' tych samych producentów są już z ET38, które byłoby do T22 i 7x16 optymalne.
Jak ktoś ma foty t22 na 16'' to też będę wdzięczny