Autor Wątek: 4x2 4x4  (Przeczytany 70724 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pireus

• Gość
Odp: 4x2 4x4
« Odpowiedź #300 dnia: 16 Lutego 2021, 11:40:26 »
Aha to jak policjant codziennie będzie Ci wypisywał mandat za przekroczenie  tych 5 km/h to Ty nie będziesz  notorycznie łamał przepisów ruchu drogowego a Twoje punkty w systemie będą zupełnie inne.
Jeżeli nie widzisz różnicy w jechaniu 180km/h zimą na letnich oponach a przekraczaniu prędkości o 5 km to nie mamy o czym rozmawiać.
Podkablować  rodaka w tym zawsze byliśmy dobrzy
Dareczku, narodowość przestępcy nie ma dla mnie znaczenia, mi bez różnicy czy na drodze zabije mnie Polak czy Niemiec lub Rosjanin.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #301 dnia: 16 Lutego 2021, 12:49:34 »
Faktycznie świetne przykłady narodów co nas na okrągło   podbijali i łupili. Większość zamków w Polsce spalili i ograbili  wielokrotnie Szwedzi, a co Niemcy zrobiły Polsce to chyba pamiętacie z historii.  Faktycznie , ku.....autorytety do naśladowania.
Ty naprawdę masz trudności ze zrozumieniem tekstu...
Ja tym tekstem bronię moich rodaków POLAKÓW przed takimi durnymi stereotypami jaki Ty podałeś o rzekomych "skłonnościach do kablowania Polaków.
Myśl pisząc odpowiedzi a nie tylko ciągle wszędzie się "odszczekujesz" bez sensu.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #302 dnia: 16 Lutego 2021, 13:30:02 »
Aha to jak policjant codziennie będzie Ci wypisywał mandat za przekroczenie  tych 5 km/h
Znasz takie przypadki...? Zresztą, nawet jeśli, to wszyscy bardziej kumaci mają świadomość, że nie chodzi tu o przekroczenie dopuszczalnej prędkości o 5 czy 10 km/h. Kolega, który rozpoczął tą dyskusję otwarcie przyznaje, że na drogach klasy S i A jeździ 160-180. Notorycznie jeździ zatem z prędkością przynajmniej 60-40 km większa niż dopuszczalna. Co ciekawe robi to zimą na letnich oponach i, nie widząc w tym nic dziwnego, potrafi się tym jeszcze pochwalić. Ale pomijając jego przypadek... Jeżdżę przepisowo (przynajmniej się staram, bo zdarza mi się przekroczyć dopuszczalną prędkość o 5-10 km/h) i jadąc np. Czerniakowską, Wisłostradą i dalej do Płońska (już z nadwyżką tych 5-10 km/h) jestem wyprzedzany przez 99% pojazdów jadących spoooooro szybciej. Niestety zdecydowana większość Polaków zaraz po zajęciu miejsca za kierownicą staje się egoistycznymi, bezmózgimi socjopatami - liczę się tylko ja, ja i to jak szybko dojadę. Na ekspresówkach (właśnie przez takich mistrzów kierownicy mknących 160-180) strach wyprzedzić TIRa, bo nawet mając pusto z tyłu i jadąc przepisowo już w połowie naczepy dogania cię taki "myśliwiec", dojeżdża na pół metra i wali długimi, bo... on jedzie, a ja, zawalidroga jadący zgodnie z przepisami, ośmieliłem się jaśnie pana zmusić do zdjęcia nogi z gazu, a już nie daj Boże wciśnięcia hamulca. Potem zemstę za ten niecny czyn można zobaczyć na filmikach na STOPCHAM, jak wyprzedzi, zajeżdża i po heblach. Polska to pod tym względem jednak ciągle dziki kraj... :-( 

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 222KM
« Odpowiedź #303 dnia: 16 Lutego 2021, 13:45:07 »
Panowie, przestańcie bić pianę, to nie ma sensu.

Wysłane z mojego Pixel 5 przy użyciu Tapatalka

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #304 dnia: 16 Lutego 2021, 14:09:40 »
Cytuj (zaznaczone)
Znasz takie przypadki...?

Jesteś świadkiem  takich zdarzeń, a z twojego opisu wynika, że są to piraci drogowi, którzy popełniają na Twoich oczach wykroczenia a nawet przestępstwa drogowe - to proszę bardzo wysyłasz film nagrany kamerką samochodową (albo robisz zdjęcia ) odpowiednim organom ścigania -   o tu jest napisane jak to się robi https://www.se.pl/auto/porady/widziales-i-nagrales-przeslij-wideo-na-policje-jak-i-gdzie-wyslac-nagranie-z-wideorejestratora-porada-aa-SnAP-SebN-2tKb.html i pozamiatane. Samo pisanie o tym sprawy nie załatwi. :(

Będzie w ten sposób bezpieczniej na drogach, a my tu ten boczny wątek kończymy.

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #305 dnia: 16 Lutego 2021, 14:46:42 »
Co za offtop. Gdzie jest admin?

Offline Jasio

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #306 dnia: 16 Lutego 2021, 15:23:03 »
Czp, chyba nie do końca się zrozumieliśmy - chodziło mi o to, czy znasz przypadki, gdzie policja wypisuje mandat za przekroczenie prędkości o 5 km/h. Ale, mniejsza o to. Faktycznie, kijem Wisły nie zawrócimy. Potrzebne są rozwiązania systemowe (100 zł za przekroczenie każdego kilometra albo lepiej drakońskie mandaty uzależnione od dochodu) i zmiana mentalności społeczności kierowców. Na to pierwsze każdej władzy zabraknie odwagi, a na drugie potrzeba jeszcze duuuużo czasu w takim postsowieckim społeczeństwie jak nasze...:(

Zdrowia wszystkim i wracajmy do tematu!

Offline czp

• Toyot Zmotoryzowany
    • moja strona
  • Samochód:: RAV4 GR SPORT
« Odpowiedź #307 dnia: 16 Lutego 2021, 16:13:12 »
Ok to właściwie w którym roku powinna wejść wersja lift RAV4 5 generacji ? bo tak odsuwam zakup i odsuwam w nadziei na ostatni szlif tego modelu.

:)

Offline sleepy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #308 dnia: 17 Lutego 2021, 10:06:28 »
A ten Kolega co przejechał 2 mln km i nie potrafi na letnich oponach wyjechać z zaśnieżonego parkingu wyrazy głębokiego współczucia
Uważaj Kolego bo kiedyś zima Ciebie zaskoczy np. w listopadzie i będziesz stał bidoku na tym parkingu na letnich oponach do wiosny albo czekał aż śnieg się stopi.
Dobrze, że zakończyłeś tę żenującą dyskusję. Ale tak gwoli wyjaśnienia - mieszkam w rejonie, w którym nie pamiętam aby w zimie nie było śniegu i tak się składa, że nie miałem okazji próbować wyjechać z zaśnieżonego parkingu na letnich oponach, bo już od listopada jeżdżę na zimowych.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #309 dnia: 17 Lutego 2021, 11:08:58 »
@sleepy, wszystko fajnie ale nie ja to napisałem :)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline sleepy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #310 dnia: 17 Lutego 2021, 11:46:43 »
@sleepy, wszystko fajnie ale nie ja to napisałem
Very sorry - Krisman. Dałem zacytuj i coś się "porobiło". Ale autor tych słów wie na pewno o kogo chodzi - jeszcze raz przepraszam.

Offline SanderG

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #311 dnia: 19 Lutego 2021, 21:50:10 »

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #312 dnia: 19 Lutego 2021, 22:11:26 »
tragedia to porównanie...
przecież te samochody jeżdżą w zupełnie innych warunkach (wjazd na wzniesienie); poza tym rav4 na całorocznych oponach a volvo nie wiadomo... tak to jest z takimi "życiowymi" testami - nic nie pokazują :/

Offline SanderG

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #313 dnia: 19 Lutego 2021, 22:27:00 »
Ano Panie, toż to rzetelny kanał motoryzacyjny!  <zalamka>

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #314 dnia: 19 Lutego 2021, 22:29:34 »
a potem chodzą ludzie i mówią, że takie porównania są najlepsze na świecie i od razu wiesz, który napęd lepszy  :wallbash:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl