Niestety normalne. Paliwo przedostaje się do oleju jak jeździ się na krótkich odcinkach i nie ma kiedy odparować. Na wszelki wypadek pojechałbym do salonu, ale pewnie nic z tym nie zrobią.
W moim przypadku po profilaktycznej wymianie oleju (strata czasu i pieniędzy, teraz to wiem) przy przebiegu około 7000km zalali na moją prośbę (0W20) w poniedziałek. Do piątku stan po jeździe miejskiej nieco podskoczył, ale w weekend trasa koło 300km i wszystko wróciło do normy.
2 sprawy:
1) trochę za sugestią forum wymieniłem olej wcześniej bo niby opiłki brud itd. koszt 380zł Na moją prośbę byłem przy wymianie. Olej czyściutki, klarowny zero przypalenia czy zmiany koloru. Filtr na tyle co mogłem zobaczyć o poświecić do środka, nic się nie błyszczało, połyskiwało.
2) wymieniłem olej na 0W20 ale przy już normalnym przeglądzie na 15000km wracam do 0W16. Skoro fabryka taki zalała, to taki musi być w silniku. Zresztą po zagłębieniu się w temat na tyle co internet pozwolił, to w hybrydzie jednak 0W16 sprawdzi się lepiej. Z uwagi że silnik częściej pracuje jako niedogrzany, niż na wysokich obrotach.