wspominał, że z oponami różnie jest i w różnym okresie różne się pojawiają, więc ciężko powiedzieć - gdyby przyszły dunlopy czy bridgestone to byłoby ok, z toyo (choć dość mało jest opinii w necie, bo chyba niezbyt popularna marka u nas - często są w sprzedaży komplety zdjęte z cx-5) będę średnio zadowolony, zwłaszcza, że już się w toyocie naciąłem na felgi - zamówiłem od razu koła zimowe (bo z żoną ciężko się później negocjuje, wiec brałem jak najwięcej za jednym zamachem); wziąłem 19 cali (zazwyczaj brałem na zimę cal mniejsze od letnich, ale nigdy nie czułem jakiejś różnicy w komforcie a skoro szerokość jest taka sama, to nie zmieniają się właściwości trakcyjne), żeby w przypadku uszkodzenia felgi czy coś mieć zapas na szybko; te 19 calowe koła jeszcze we wrześniu były w katalogu toyoty a teraz zniknęły i chyba wiem dlaczego - nie są to oryginalne felgi toyoty tylko firmy ronal, przez co jestem w lekkim szoku - w hondzie sprzedawali tylko firmowe rzeczy a kupowanie w salonie felg firmy trzeciej, które mogę dostać wszędzie, to strata kasy, więc tu też "lekko" się wkurzyłem i serio opony toyo to będzie moment, w którym coś we mnie pęknie...