Autor Wątek: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje  (Przeczytany 794846 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bart Rav4

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
Odp: RAV4 5 gen - wrażenia, problemy, obserwacje
« Odpowiedź #1695 dnia: 28 Kwietnia 2022, 11:16:26 »
Ja też kupiłem, hardtmuth mnie namówił  :-P ....zamówione. Ciekawe ile będę czekał. Na stronie podają, że wysyłki zaplanowane są na maj....czy się załapię? Trzymajcie kciuki  :grin:

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #1696 dnia: 28 Kwietnia 2022, 12:32:50 »
AAW dotarł i do mnie. Instalacja: wszystko szło gładko aż do ostatniego kroku - skonfigurował WiFi, Bluetooth i zatrzymał się na szukaniu Android Auto.
Pierwsze wskazówki z helpa sprawdziłem ale to nie to, muszę się za to wziąć po pracy bo teraz czasu brak.
U mnie AAW miał być na marzec, a mamy koniec kwietnia ale grunt, że dotarł.
Trochę słabo panowie CP i EB zarządzają logistyka, były przypadki że osoby zamawiające w styczniu, lutym otrzymały urządzenie wcześniej niż zamawiający w grudniu.

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1697 dnia: 28 Kwietnia 2022, 12:33:50 »
Powodzenia :) niech się zapali na niebiesko i na zielono/niebiesko miga najkrócej - tego Ci życzę:).
Dzięki, oby.

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #1698 dnia: 28 Kwietnia 2022, 15:51:18 »
Pamiętaj - w telefonie usuń z BT auto :), mi po tym ruszyło, a tak AA się łączyło po BT z telefonem, AAW po BT nie mogło się połączyć, ale po Wifi łączyło się z telefonem i zanim do tego doszedłem to zeszło trochę czasu...

Aplikację oczywiście użyj (sklep gplay).

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1699 dnia: 29 Kwietnia 2022, 00:36:44 »
Dzięki za porady ale i tak zeszło mi ze 3 godz lub lepiej i w sumie to do końca nie jestem pewien czy to rzeczywiście jest już koniec walki.
Po tym jak w pierwszym podejściu nie chciał zakończyć konfiguracji - za Twoją radą - wyczyściłem wszystkie wcześniejsze połączenia i powiązania BT, WiFi i w AA oraz w samochodzie i tak po ... 20 próbie z rozłączaniem i łączeniem, resetami, ze zmianami ustawień USB i Passthrough w końcu mi się połączył, zrobiłem małą trasę, a po niej od nowa zabawa, znów po iluś tam próbach zadziałało.
Trochę wymiękłem, działania podjąłem ponownie wieczorem po przestudiowaniu wszystkich Troubleshooting na cpeb.freshdesk.com.
Zmieniałem też kabelki i na takim od Samsunga jakoś zaczął powtarzalnie się uruchamiać ale przy tym USB mode = MTP ze wznawianiem + Passthrough
Zobaczymy jutro, czy po uruchomieniu auta AAA się obudzi ;)
Jak nie to zgłaszam do serwisu, bo już mi się nie chce kolejnych kilka godz. siedzieć, a miało być szybko, łatwo i przyjemnie ... 
... tak mi się skojarzyło: https://www.youtube.com/watch?v=84zY33QZO5o

Dla informacji tel.: Samsung A50, Android 11, UI 3.1 (po kabelku żadnych problemów z AA)
« Ostatnia zmiana: 29 Kwietnia 2022, 00:59:47 wysłana przez Markid »

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1700 dnia: 29 Kwietnia 2022, 08:26:11 »
Zapomniałem o jednej rzeczy... przepraszam ;). USB MTP force - to mam ustawione zawsze, a passfru - off. Wczoraj zrobiłem, że za każdym razem się łączy i net też działa (po połączeniu z wifi).
Jestem zadowolony, ale nie testowałem tego jeszcze w boju tylko wiele razy on/off na podwórku.

Też opinie są oh ah, że jest łatwo, a sam raczej się mam za IT power usera, a nie lusera ;) i jednak trochę zeszło. Co zrobić. Ważne by działało jak trzeba. Jeszcze zastanawiam się jak to będzie chodziło jak bym np. w trasę na kablu, a po mieście po AAW, czy wtedy będzie chciał prawidłowo działać... Chociaż może AAW robi 1 połączenie w życiu po BT, by przesłać ustawienia do wifi, a potem już jak telefon wykryje wifi (po setnym podejściu do auta) to już bez BT ma credity do wifi i nawet jak telefon podłączy się po BT z toyota touch i będzie czekał na kabelek po AA, to wifi połączy się i wszystko ruszy przez AAW. Trochę zagmatwany opis. Pożyjemy zobaczymy.

Ah, dopiszę: Honor Play (Huawei), nie mam pojęcia jaki Android pewnie 9 albo 10.

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1701 dnia: 29 Kwietnia 2022, 08:49:36 »
Dziś z rana telefon połączył się bez żadnych kombinacji, choć szybko to to nie było - co najmniej minuta i jakieś 350 m
(jak by się ktoś dziwił to mieszkam w centrum i na tych 350 m mam skrzyżowanie, zakorkowaną dwupasmówkę i skrzyżowanie ze światłami).

Przetrenowałem wczoraj chyba wszystkie możliwe konfiguracje, ostatecznie najlepiej się łączył przy USB MTP reconect + Passthrough on.
Wydaje mi się, że zbyt wolno się łączy, może to kwestia kabelka - zielone mruga i mruga zanim pojawi się niebieskie.
Muszę jeszcze poszukać krótkiego i dobrego kabelka USB i przykleić AAW do górnej ścianki wnęki na ładowarkę.

Z plusów dodatnich ;) nawigacja nie zrywała ani się nie zawieszała przez całą drogę do pracy mimo telefonu w kieszeni.
... a i dzięki za wskazówki, bez nich pewnie bym nie walczył tylko zgłosił reklamację.

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1702 dnia: 29 Kwietnia 2022, 09:34:05 »
Czeka nas pewnie też update niedługo do wersji 2.0. Na razie jest beta na prośbę, ale nie chce mi się tego testować i walczyć z babolami.
Skoro teraz jest 1.x to zmiana na 2.0 będzie rewolucją.

Kusi mnie też zmiana DPI, ale nic nie dawało, a powinno. Zmieniając DPI dałoby się podciągnąć ilość danych wyświetlanych na ekranie (np. by elementy stałe na wyświetlaczu były mniejsze - panel z info o drodze). Dla mnie tam wszystko ma za dużą czcionkę i zmiana DPI byłaby wskazana (więcej mapy będzie widać).

Kabelka nie dostałeś z AAW? Ja miałem taki krótki w komplecie.

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1703 dnia: 29 Kwietnia 2022, 10:07:53 »
Kabelek jak najbardziej był w komplecie ale nie taki znów krótki, poza tym na nim jakoś mi nie chciał się wczoraj łączyć (niby się łączył ale nie do końca).
Chcę zamocować AAW tak jak kiedyś pokazywał to Tomeksp w innym wątku - tzn. przykleić (grubą taśmą dwustronną lub na rzepach) do górnej ścianki wnęki ładowarki i podłączyć b. krótkim kabelkiem np. 10 cm. tak by nadmiar kabla nie przeszkadzał.

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1704 dnia: 29 Kwietnia 2022, 10:39:29 »
Też chcę tak go przypiąć, ale kabelek zostawię raczej ten. Można go schować ;)

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1705 dnia: 29 Kwietnia 2022, 13:54:15 »
Taki może być?

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #1706 dnia: 29 Kwietnia 2022, 14:40:37 »
Tak, idealny, zwłaszcza te końcówki kątowe ;), muszę taki namierzyć. Byle dobrej jakości, bo ta zabawka chyba na to jest czuła. Szkoda, że lampek nie dali po 2 stronie gniazdka USB C.
« Ostatnia zmiana: 29 Kwietnia 2022, 14:42:13 wysłana przez Markid »

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1707 dnia: 29 Kwietnia 2022, 16:10:10 »
Idealny widzę kabelek, cudo, perfekt, źródełko?

Offline tomeksp

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1708 dnia: 29 Kwietnia 2022, 17:03:34 »
Tutaj kupiłem.
Z lampkami trochę zmaścili.

US $2.15  20%OFF | Full-usb-c 3.1 type-c do lewego prawego kątowego kabla Usb 2.0 90 stopni z tuleją na Tablet i telefon 15Cm
https://a.aliexpress.com/_uQmPlV

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #1709 dnia: 29 Kwietnia 2022, 18:39:18 »
Mam pytanie: kiedy dostaliście z indiegogo maila z informacją o wysyłce? Ja dostałem 25.04 i do dziś w śledzeniu przesyłki mam status "unknown":/

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl