Dzięki za porady ale i tak zeszło mi ze 3 godz lub lepiej i w sumie to do końca nie jestem pewien czy to rzeczywiście jest już koniec walki.
Po tym jak w pierwszym podejściu nie chciał zakończyć konfiguracji - za Twoją radą - wyczyściłem wszystkie wcześniejsze połączenia i powiązania BT, WiFi i w AA oraz w samochodzie i tak po ... 20 próbie z rozłączaniem i łączeniem, resetami, ze zmianami ustawień USB i Passthrough w końcu mi się połączył, zrobiłem małą trasę, a po niej od nowa zabawa, znów po iluś tam próbach zadziałało.
Trochę wymiękłem, działania podjąłem ponownie wieczorem po przestudiowaniu wszystkich Troubleshooting na cpeb.freshdesk.com.
Zmieniałem też kabelki i na takim od Samsunga jakoś zaczął powtarzalnie się uruchamiać ale przy tym USB mode = MTP ze wznawianiem + Passthrough
Zobaczymy jutro, czy po uruchomieniu auta AAA się obudzi
Jak nie to zgłaszam do serwisu, bo już mi się nie chce kolejnych kilka godz. siedzieć, a miało być szybko, łatwo i przyjemnie ...
... tak mi się skojarzyło:
https://www.youtube.com/watch?v=84zY33QZO5oDla informacji tel.: Samsung A50, Android 11, UI 3.1 (po kabelku żadnych problemów z AA)