Zrobiłem moim dopiero ok 500km na eskach. Tempomat na 123 ustawiony, czułość radaru (odl od poprzedzającego samochodu) na 3 pola. Wszystko działa idealnie, nie ma różnicy w stosunku do tego jak ja bym jechał. Nie ma też żadnego opóźnienia przy wyprzedzaniu samochodów: gdy lewy pas jest zajęty, samochód płynnie zwalnia do odpowiedniej prędkości, a jak jest już wolny lewy pas, to włączam kierunkowskaz, skręcam kierownicę i samochód od razy daje "gaz w podłogę". Nie ma żadnego opóźnienia, przyspiesza od razu (wtedy, kiedy większość mojego samochodu jest jeszcze na tym samym pasie co samochód wyprzedzany). To samo jak wyprzedzam w rzędzie samochodów, kiedy samochód przede mną zjedzie na prawy pas, nie mija nawet pół sekundy, kiedy samochód daje pełen gaz do przodu. Naprawdę nie ma żadnych opóźnień w stosunku do tego jak ja bym sam prowadził. Rozmawiałem ze sprzedawcą o tym (zadzwonił z pytaniem o wrażenia po zakupie) i twierdził ze ulepszyli to tym nowym safety sens (o ile dobrze zrozumiałem). Ogólnie jestem zachwycony jak auto się prowadzi na tempomacie (z wyśrodkowywaniem pomiędzy liniami). Oczywiście buda hałasuje, ale na pewno jest ciszej niż w moim bardziej aerodynamicznym Outlanderze. Da się słuchać radia, muzyki czy audiobooków bez wrażenia że niepotrzebnie zwiększam hałas.
Nie testowałem innych czułości, ani wyższych prędkości poza chwilowymi prędkościami więc tam mogą być inne wrażenia.