Jesteśmy w temacie wrażeń, to i kilka słów od siebie dopowiem odnośnie 'MY23 :D, oczywiście bardzo subiektywnie. Wersja EXE AWD-i bez Skyview
Ogółem po ponad 600km samochód wydaje się być naprawdę wartym zakupu, na pewno nie żałuję. Miałem przed zakupem tylko krótką jazdę próbną więc zakup prawie w "ciemno". Szczególnie uwagę zwracam na:
-wystarczająca dynamika- sprintów do 100 jeszcze nie robiłem bo staram się przez te pierwsze 1kkm nie żyłować silnika, ale czuć zapas mocy. W mieście luksus cichutko.
-infotainment na wysokim poziomie, wyświetlacz dobrej jakości, cyfrowe zegary robią robotę. Szkoda, że AA tylko po kablu, ale za to działa płynnie i jak trzeba
- To co najbardziej się bałem - JAKOSĆ MUZYKI BEZ JBL- tutaj największe zaskoczenie, co prawda nie wiem jak było przed FL, ale kurczę naprawdę gra to przyzwoicie, może bas czasami niedomaga i jest "tępy",ale jak na standardowe audio to serio nie ma wstydu, nie zamierzam modyfikować na premium
- Wyciszenie na autostradzie- tego również się obawiałem czytając komentarze, ale też jestem pozytywnie zaskoczony. Od razu powiem, ze nie jeździłem wcześniej żadnym premium, tylko 17-sto letnią astrą H, i w stosunku do niej jest lepiej. Przy 140 spokojnie rozmawiam nie krzycząc, mi wystarcza. Najgłośniej wali po nadkolach i szumi z ogromnych lusterek.
-zawieszenie komfortowe, dziury przeskakuje bardzo przyjemnie, i nie jest zarazem za miękkie.
-dobra jakość rozmów, moi rozmówcy bardzo zadowoleni- RN clio IV muszę sie drzeć, tutaj normalnie mówię.
-oświetlenie ambientowe robi robotę w nocy
-kamera jako lusterko wsteczne, genialne, po prostu genialne. Już nie przełączam na zwykłe, tylko kamera.
Minusów na razie nie ma, ale tak jak mówię, przeskok w stosunku do "poprzednika" był duży
Jeśli ktoś sie zastanawia nad wyborem wersji, to od siebie BARDZO mogę polecić EXECUTIVE, jakość wykonania naprawdę dobra, przyjemne materiały, a wentylowane fotele to coś pięknego, sama wwygoda podróżowania (pamięć ustawień na +). Felgi 19' piękne, na żywo o wiele lepsze niż w katalogu- coś jak dymiony chrom. Stopnie boczne również wrzucone, z wysiadaniem problemu nie ma, a fajnie współgrają z całością. Serdecznie polecam ! :D
+ wiele wiele innych
P.S
klatka dla psa genialna, bardzo sztywna i istotnie zwiększa bezpieczeństwo podróży z czworonogiem