0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Deszc? Czyli zrobili w końcu, że światła mijania odpalają gdy zaczyna padać?
Toż jest. Od lewej zielona mijania, niebieska długich, zielona pozycyjnych. Jak włączysz AHB to w kontrolce mijania zapala się „A”. Przynajmniej u mnie.
Myślę, że musieli tutaj coś mocno poprawić, ponieważ nie mam zastrzeżeń do działania świateł. A na palcach mogę policzyć tych którzy mignęli, że ich oślepiam. Podobnie deszcz czy zmierzch.
Cytat: topoll w 05 Stycznia 2024, 10:35:17Myślę, że musieli tutaj coś mocno poprawić, ponieważ nie mam zastrzeżeń do działania świateł. A na palcach mogę policzyć tych którzy mignęli, że ich oślepiam. Podobnie deszcz czy zmierzch.W deszczu w dzień przełącza z dziennych na mijania?
Cytat: topoll w 05 Stycznia 2024, 13:04:30Toż jest. Od lewej zielona mijania, niebieska długich, zielona pozycyjnych. Jak włączysz AHB to w kontrolce mijania zapala się „A”. Przynajmniej u mnie.A jesteś topoll przekonany o tym co napisałeś? AHB po włączeniu nie pokazuje kontrolki mijania (jedyne co ma z nią wspólnego to kolor zielony), ma poziome kreski a nie poprzeczne. Bo albo coś kręcisz albo ja mam wybrakowany egzemplarz. U mnie niezależnie od tego w jakiej pozycji mam przełącznik świateł (AUTO, pozycyjne, mijania) to świeci mi się kontrolka pozycyjnych. Jak włączę AHB to mam zieloną kontrolkę z symbolem A od systemu AHB a jak przełączy sobie automat na długie to świecą się na niebiesko. Natomiast nigdy u mnie nie pojawiła się kontrolka świateł mijania. Jest to nieco nieintuicyjne gdy raz jadąc nie świeci się żadna kontrolka a czasem pozycyjnych (opisuję sytuację z automatycznym włączaniem świateł mijania). Czyli powinienem to rozumieć tak, że jak się pojawia kontrolka pozycyjnych w trakcie jazdy to czujnik wychwycił, że jest ciemno i załączy sobie światła mijania (nie pozycyjne) i zasygnalizuje to kontrolką pozycyjnych? Chyba że coś rzeczywiście jest u mnie nie tak, jednak w instrukcji też nie widzę symbolu świateł mijania:
Cytat: Krisman w 03 Stycznia 2024, 09:21:05Tak z ciekawości, po co wyłączać przycisk "automatycznych świateł drogowych"? Ergonomicznie jest umieszczony "tak sobie" więc nie lepiej raz włączyć i zapomnieć?Przy włączonym automacie nie da się mignąć długimi:/
Tak z ciekawości, po co wyłączać przycisk "automatycznych świateł drogowych"? Ergonomicznie jest umieszczony "tak sobie" więc nie lepiej raz włączyć i zapomnieć?