Cytat: westsajd w 27 Maja 2024, 15:08:27Czyli jak mam samo P w P3 to dowód do poprawki?Raczej tak
Czyli jak mam samo P w P3 to dowód do poprawki?
Byłem w wydziale komunikacji po twardy dowód i miła pani tłumaczyła mi, że w P.3 nie ma znaczenia silnik ale rodzaj zasilania i jeżeli to jest HEV to ma samo P, jeżeli byłby PHEV to byłoby P EE, bo można lać i paliwo i ładować z gniazdka. Nie kłóciłem się z nią. Prawda pewnie wyjdzie po pierwszym przeglądzie czyli za 3 lata
Cytat: westsajd w 29 Maja 2024, 13:25:47Byłem w wydziale komunikacji po twardy dowód i miła pani tłumaczyła mi, że w P.3 nie ma znaczenia silnik ale rodzaj zasilania i jeżeli to jest HEV to ma samo P, jeżeli byłby PHEV to byłoby P EE, bo można lać i paliwo i ładować z gniazdka. Nie kłóciłem się z nią. Prawda pewnie wyjdzie po pierwszym przeglądzie czyli za 3 lataPani dobrze Ci mówiła. P/EE dostają tylko Pluginy. Ma to sens o tyle, że teoretycznie jesteś w stanie w nich jeździć tylko na prądzie. W HEV (FHEV) nie ma takiej możliwości. Nawet jeśli wymusisz tryb EV to max za 2 km i tak odpali Ci się silnik spalinowy i nie jesteś w stanie tego uniknąć bo nie ma możliwości innego ładowania niż przy pomocy silnika spalinowego.
Właśnie to jest kwestia tego "paliwa", ponieważ do HEV nie można załadować prądu z zewnątrz. Jako podstawę przyjęła oznaczenie z pola 23.1 z homologacji auta - NOVC-HEV czyli hybryda nieładowalna. PHEVy mają OVC-HEV.
Teraz w te upały regularnie korzystam z odpalania klimy z wentylacją foteli.
Cytat: westsajd w 29 Maja 2024, 14:01:06Właśnie to jest kwestia tego "paliwa", ponieważ do HEV nie można załadować prądu z zewnątrz. Jako podstawę przyjęła oznaczenie z pola 23.1 z homologacji auta - NOVC-HEV czyli hybryda nieładowalna. PHEVy mają OVC-HEV.Ja się pytam o podstawę prawną.
Cytat: topoll w 29 Maja 2024, 14:29:36Cytat: westsajd w 29 Maja 2024, 14:01:06Właśnie to jest kwestia tego "paliwa", ponieważ do HEV nie można załadować prądu z zewnątrz. Jako podstawę przyjęła oznaczenie z pola 23.1 z homologacji auta - NOVC-HEV czyli hybryda nieładowalna. PHEVy mają OVC-HEV.Ja się pytam o podstawę prawną.Podstawa prawna jest taka sama jak przy rejestracji Waszych aut.Czy w adnotacjach (nie w polu P2) macie wpisane "P2 moc benzyny/moc elektryka"?
No to mamy kolejny przykład bajzlu... jeden rabin mówi tak, drugi tak... pewnie zależy od tego kto zajmuje się wypełnianiem papierów