Cześć wszystkim!
Szukam, szukam i nie mogę znaleźć. Czy ktoś jeszcze miał (i może rozwiązał) poniższy problem z bezprzewodowym Androidem Auto (w moim przypadku przez Carsifi) i systemem multimedialnym z RAV4 2024.
Samochód łączy się bezproblemowo z przystawką i z telefonem i wszystko działa wzorowo, ale tylko w określonych warunkach:
1. Muszę być zalogowany na profilu „Gość”. Kiedy telefon połączy się z samochodem, wykryje, że to ja, i zaloguje się na mój profil, przystawka połączy się z telefonem, ale AA się nie wyświetli.
2. Z racji tego, że muszę korzystać z Gościa, muszę po każdym uruchomieniu samochodu przeklikać zgody. Jeśli nie zrobię tego wystarczająco szybko, nastąpi sytuacja taka sama jak w punkcie 1.
3. Kiedy jestem prawidłowo połączony z AA jako Gość, mogę zalogować się na swój profil, ale tylko przez wpisanie hasła w przeglądarce na ekranie samochodu albo przez zeskanowanie kodu QR w aplikacji na telefonie (nie działa w ogóle parowanie telefonu z profilem, opcja wyboru urządzenia jest dostępna, ale po kliknięciu nic się nie dzieje). W momencie zalogowania Android Auto znika, przystawka jest połączona, ale na ekranie samochodu dostępny jest tylko system Toyoty, AA nie ma.
4. Kiedy problem już wystąpi i odłączam Carsifi, żeby połączyć się po kablu, Android Auto i tak nie działa do następnego odpalenia samochodu.
Na tę chwilę korzystam z profilu gościa i raczej nie ma problemu, AA działa. Pytanie, czy zalogowanie się na swój profil w samochodzie przynosi w ogóle jakiekolwiek korzyści. Aplikacja jest w pełni funkcjonalna, widzę przejazdy, mogę wszystkim sterować z telefonu. Jeśli na Gościu wszystko ma działać i jedynym minusem jest konieczność wyrażenia zgody na ekranie, to czy warto w ogóle logować się profil?
Mam nadzieję, że opisałem problem jasno

Będę wdzieczny każdemu, kto podsunie jakiś pomysł