Autor Wątek: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020  (Przeczytany 402892 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 222KM
Odp: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020
« Odpowiedź #240 dnia: 26 Października 2020, 16:29:46 »
Nic nie zapłacę bo to ciągle w ramach "doposażania" mojego auta które trwa już trzeci tydzień i to będzie moja 3cia wizyta u nich.

Wysłane z mojego HTC U11 przy użyciu Tapatalka

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #241 dnia: 26 Października 2020, 16:32:34 »
Nie kumam, jakiś obsuwy z ich winy? Chodzi o te nieszczęsne czujniki czy alarm?

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline wicher13

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #242 dnia: 26 Października 2020, 16:49:06 »
author=crystian09

"ps. Mam nadzieje ze Toyota nie robi jak np kia czy hyundai,ze ludzie odbierają w ogólnym salonie,gdzie stoi reszta aut i te selfiaki na masce bo to troche żenua .. po co taki cyrk.."

Dokładnie odwrotnie. Tucsona odbierałem w specjalnym pomieszczeniu do tego przystosowanym bez najmniejszej mikroryski, A toyotę w salonie wśród innych aut po umyciu chyba szmatką z piaskiem (mam ba tym punkcie pierdolxa) a mikrorys było więcej,  niż w moim Tucsonie po 3 latach.
Generalnie nie demonizujcie Kia/ Hyundai bo oni idą do przodu tempem Toyoty z lat sześćdziesiątych!
A gloryfikacja toyoty po kupnie,tu dość duża ( sam kupiłem i jestem zadowolony...z auta, nie serwisu)
Wczoraj montowane miałem akcesoria i...śruby zabezpieczające uczeń wkręcał bezpośrednio z pneumatyka!!! A chlapacze "Pan szef" przykrecił na... brudne  nadkola i plastiki. Ręce opadają
Witaj w klubie :), mi "kowal" z ASO Toyoty porysował plastiki i szybkę od zegarów jak montował autoalarm !!!

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #243 dnia: 26 Października 2020, 16:57:37 »
Nie kumam, jakiś obsuwy z ich winy? Chodzi o te nieszczęsne czujniki czy alarm?

Po tygodniu pojechałem to założyli hak, bear lock i te czujniki 2 dni, dali zast?pcze. Nic mi nie przeprogramowali bo ten co się zna dopiero od dzisiaj jest w pracy. Jadę więc ponownie na programowanie kluczyka - szyby, Tpms w zimówkach i otwieranie klapy. Przy okazji wymienię koła na zimowe. Dla porządku, odebrałem auto jakie było 5.10 na własną prośbę.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #244 dnia: 26 Października 2020, 17:53:15 »
No tak, ale te opcje że zmianą działania (szyby czy klapa) nie są darmowe, oczywiście mogą to zrobić za free ale nie muszą.

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #245 dnia: 26 Października 2020, 18:13:40 »
Zobaczymy, jestem optymistą.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #246 dnia: 27 Października 2020, 06:00:57 »
Odnośnie samego odbioru, finalnie zawsze podpisujesz przed odbiorem protokół i wtedy masz czas na sprawdzenie większości rzeczy (na forum jest lista punktów)

Proszę o link do tej listy, nie moge znaleść. W pn odbieram swoją i może się przyda :)
Dzięki z góry.
..ii jak tam....odebrana? ;) lista sie przydała
bo ja wciąż czekam..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Old_Marynarz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #247 dnia: 27 Października 2020, 07:23:01 »
Byliśmy wczoraj z żonką po autko, a że Pani miała klienta mieliśmy chwile żeby go dokładnie oglądnąć.
No i.... Znaleźliśmy milimetrowy odprysk na karoserii. Na początku Pani w ASO bagatelizowała, że to pewnie niedoczyszczone, zawołała kolege i po dłuższej naradzie przyznali racje.
Koniec końców obiecali że zrobią tak, żeby tego nie było widać... Dzisiaj ide znowu po odbiór....
I w zasadzie takie pytanie co można w zamian od nich negocjować?

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #248 dnia: 27 Października 2020, 07:40:59 »
Byliśmy wczoraj z żonką po autko, a że Pani miała klienta mieliśmy chwile żeby go dokładnie oglądnąć.
No i.... Znaleźliśmy milimetrowy odprysk na karoserii. Na początku Pani w ASO bagatelizowała, że to pewnie niedoczyszczone, zawołała kolege i po dłuższej naradzie przyznali racje.
Koniec końców obiecali że zrobią tak, żeby tego nie było widać... Dzisiaj ide znowu po odbiór....
I w zasadzie takie pytanie co można w zamian od nich negocjować?
Czyli ten 'protokół odbioru' jeszcze nie podpisales (?) ..i dobrze,bo na to uczulają ludzie..

Co do negocjacji - to mi sie wydaje,zeby nie robić za dużej afery - tylko na spokojnie sie wlasnie dogadać by to naprawili ii odnotowali w tym protokole - zeby potem nie bylo-ze to juz sam zrobiles..
Przy moim 'nerwie' to ja sie wlasnie nastrajam na chill out...ii obym też nic przy odbiorze nie wyszukał

Może ktoś mial podobnie jak Ty teraz - to tez sie z chęcią dowiem - jak to rozwiązał..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Yanky

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #249 dnia: 27 Października 2020, 07:59:36 »
Znaleźliśmy milimetrowy odprysk na karoserii.
Nie wiem jak mocno widoczny był ten odprysk, ale z kwestii domyślam się że auto wyjeżdza w wynajmie.

Rozumiem  że nowe auto, wyczekane, wymarzone.... tez tak czekam.
Ale nie dajmy się zwariować. Za 2 tygodnie i 1tys km  będziesz potrzebował psychiatry, żeby móc normalnie egzystować

Offline Old_Marynarz

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #250 dnia: 27 Października 2020, 08:35:39 »
Ale nie dajmy się zwariować. Za 2 tygodnie i 1tys km  będziesz potrzebował psychiatry
Spodziewałem się takich reakcji. Odpowiem tylko w ten sposób. Za ciężko zarobione 160 tysiaków wymagam w momencie odbioru zobaczyć "ideał".

Offline Yanky

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #251 dnia: 27 Października 2020, 08:49:51 »
Spodziewałem się takich reakcji. Odpowiem tylko w ten sposób. Za ciężko zarobione 160 tysiaków wymagam w momencie odbioru zobaczyć "ideał".
Rozumiem cię, sam za miesiąc odbieram Ravkę (170k). Życzę Tobie i sobie jak najdłuższego ideału. Ja jadę 500km po odbiór samochodu, całą Polskę musze przejechać, i nie wyobrażam żebym miał zostawić auto z powodu "drobnego" problemu.
Napisze na przykładzie mojego ostatniego samochodu.. Odebrałem z salonu Berlingo, po 2 miesiącach dostałem kamieniem w szybę.  Mam auto od 10 lat, a od 9 lat i 10 miesięcy jeżdżę z odpryskiem. Od 9lat i 6 miesięcy odprysku nie zauważam.
Bolało strasznie, ale po krótkim czasie przechodzi... takie życie....

Offline pirad

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #252 dnia: 27 Października 2020, 09:14:52 »
Ale nie dajmy się zwariować. Za 2 tygodnie i 1tys km  będziesz potrzebował psychiatry

Auto nie jest idealne pod wieloma względami.
Pod wieloma względami jest bardzo słabe.
Przygotuj się na jeszcze wiele rizczarowań.

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #253 dnia: 27 Października 2020, 09:56:32 »

Witaj w klubie :), mi "kowal" z ASO Toyoty porysował plastiki i szybkę od zegarów jak montował autoalarm !!!

Nic nie zapłacę bo to ciągle w ramach "doposażania" mojego auta które trwa już trzeci tydzień i to będzie moja 3cia wizyta u nich.

Pochwalcie się, w których ASO takie przygody.

Offline diesel_power

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #254 dnia: 27 Października 2020, 09:59:11 »

Auto nie jest idealne pod wieloma względami.
Pod wieloma względami jest bardzo słabe.
Przygotuj się na jeszcze wiele rizczarowań.

Ale jemu chodzi o stan samochodu przy odbiorze. Za pewnie zapoznał się z brakami ergonomicznymi czy polityką Toyoty w kwestii wyposażenia. Ja też czekam na swoje auto i tak samo oczekuje stanu idealnego.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl