Autor Wątek: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020  (Przeczytany 402932 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Czyżby nowy fan rav4

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020
« Odpowiedź #765 dnia: 31 Grudnia 2020, 10:55:53 »
Mam i ja :)
Wczoraj odebrana Rav 4 Selection 4x4
Samochód piękny (oczywiście kwestia gustu)
Fotel kierowcy bardzo wygodny
Jeździ się lekko i przyjemnie (dopiero 200 km zrobiłem )
Wydaje mi się jednak, że w porównaniu do mojego S-maxa 2.0 jest porównywalnie głośniej i chyba s-max ciut szybszy (ale sprawdzę to jeszcze :) )
Jednym zdaniem bardzo zadowolony z zakupu

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
Zakup nowej RAV4 Hybrid 2020
« Odpowiedź #766 dnia: 31 Grudnia 2020, 10:58:14 »
Mam i ja :)
Wczoraj odebrana Rav 4 Selection 4x4
Samochód piękny (oczywiście kwestia gustu)
Jednym zdaniem bardzo zadowolony z zakupu
noo wkoncu ktoś Selection też ma

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #767 dnia: 31 Grudnia 2020, 10:58:25 »

Offline Czyżby nowy fan rav4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #768 dnia: 31 Grudnia 2020, 11:07:47 »
Dzięki :) Selection piękna z tymi czarnymi wstawkami, zastanawiałem się na exe ale "oczy" wygrały z kamerą 360 i BSM  :beer:

Skylog

• Gość
« Odpowiedź #769 dnia: 31 Grudnia 2020, 11:11:12 »
I bardzo dobrze. Rzecz gustu, ale nie ma co gadać, wygląd Selection przyciąga wzrok, brakuje tylko BSM i podświetlanych lusterek, bo kamery 360, wogóle kamery w RAV4 są słabej jakości.

Teraz dbać i jeździć.

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #770 dnia: 31 Grudnia 2020, 11:25:43 »
I bardzo dobrze. Rzecz gustu, ale nie ma co gadać, wygląd Selection przyciąga wzrok, brakuje tylko BSM i podświetlanych lusterek, bo kamery 360, wogóle kamery w RAV4 są słabej jakości.
Teraz dbać i jeździć.

I właśnie dla jest nieporozumienie polityki Toyoty w EU ,bo w Usa i Canady mają tyle możliwości że wersja Limited zapełnia wszystkie luki.

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #771 dnia: 31 Grudnia 2020, 11:39:21 »
co masz na myśli, że limited zapełnia wszystkie luki?
to ich topowa wersja, ale żeby mieć wszystkie podstawowe opcje z naszej executive (podgrzewane siedzenia, kamery 360, ładowarkę bezprzewodową, wycieraczki z czujnikiem deszczu itd) to muszą jeszcze pakiety dokupić

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #772 dnia: 31 Grudnia 2020, 13:25:16 »
co masz na myśli, że limited zapełnia wszystkie luki?
to ich topowa wersja, ale żeby mieć wszystkie podstawowe opcje z naszej executive (podgrzewane siedzenia, kamery 360, ładowarkę bezprzewodową, wycieraczki z czujnikiem deszczu itd) to muszą jeszcze pakiety dokupić
SkyView i ogrzewanie postojowe (Webasto)? Szyberdach u nich standard. W takiej cenie nie znajdziemy u nas. Miałem okazję sprowadzić 3 mies. w wersji limited hybrid lekko uderzony zderzak i pod dom brutto miałbym do zapłacenia 130 tys.zł niestety ktoś był szybki w zakupie.

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 222KM
« Odpowiedź #773 dnia: 31 Grudnia 2020, 16:14:59 »
podchodząc do bagażnika bez kluczyka w kieszeni nie był w stanie go otworzyć
To jak byś chciał, aby każdy kto machnie nogą pod zderzakiem mógł otworzyć auto? :)

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #774 dnia: 31 Grudnia 2020, 16:17:56 »
skyview to pakiet jak u nas, ogrzewania postojowego nie widzę w cenniku...
podsumowując - wersje amerykańskie nie mają wszystkiego i trzeba ponad 40k USD wydać, żeby mieć to co u nas reszta to różnica w podatkach, ale to nie wina Toyoty... zatem nie rozumiem tego entuzjazmu dot wersji limited

co do szyberdachu (takiego mini a la lata 90) - pracowałem z gościem, który mieszkał całe życie w US, ale ze względu na koszty leczenia (rak) wrócił do PL, no i on był w szoku, że w EU samochody muszą mieć ABS, wtedy już wszedł obowiązkowy EPS... a w US oby klima była, automat i szyber dach i auto było uważane za takie "na wypasie" (o EPS nikt tam się nie martwił). oni po prostu mają inne priorytety stąd to mini okno dachowe powinno być...

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #775 dnia: 31 Grudnia 2020, 16:52:53 »
To jak byś chciał, aby każdy kto machnie nogą pod zderzakiem mógł otworzyć auto?
Myślę, że takie działanie jest OK - w końcu to rzadki przypadek, że auto stoi otwarte i ktoś z domowników (nie kierowca) potrzebuje go otworzyć gestem (zawsze można z guzika),
również sensowne jest to, że trzeba przytrzymać 2 sek zanim się zacznie otwierać z kluczyka (choć recenzenci na YT krytykowali) - bo przypadkiem się nie otworzy.

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #776 dnia: 31 Grudnia 2020, 18:54:51 »
Witsjcie
Jak sprawdzacie ciśnienie w kołach na panelu kierowcy w executive?
WSZYSTKIEGO DOBREGO W NOWYM ROKU!

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #777 dnia: 31 Grudnia 2020, 19:50:43 »
To jak byś chciał, aby każdy kto machnie nogą pod zderzakiem mógł otworzyć auto?
Myślę, że takie działanie jest OK - w końcu to rzadki przypadek, że auto stoi otwarte i ktoś z domowników (nie kierowca) potrzebuje go otworzyć gestem (zawsze można z guzika),
również sensowne jest to, że trzeba przytrzymać 2 sek zanim się zacznie otwierać z kluczyka (choć recenzenci na YT krytykowali) - bo przypadkiem się nie otworzy.

jakby co to na stronie 185 instrukcji jest to rozrysowane, u nas ja stoję z boku a córka "kopie" ;)

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #778 dnia: 31 Grudnia 2020, 22:16:21 »

jakby co to na stronie 185 instrukcji jest to rozrysowane, u nas ja stoję z boku a córka "kopie" ;)
Zerknę. Dzięki. Udanego Sylwestra Wszystkim.

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

Offline any1

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #779 dnia: 01 Stycznia 2021, 09:37:31 »

Może ktoś wskazać skąd pobrać pełną instrukcję obsługi ? Przy odbiorze otrzymałem jedynie podręcznik użytkownika. Dziękuję.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl