No to napiszę całą historię:
- 28.08 złożenie zamówienia u dealera
- 06.09 mail powitalny od Toyota More
- 22.09 dziękujemy za złożenie zamówienia
- 22.10 przetwarzanie zamówienia
- 31.10 produkcja w toku
- 05.11 pojazd opuścił fabrykę
- 08.12 w transporcie
Czytając posty o Waszych zamówieniach postanowiłem poruszyć nurtujący mnie temat swojego zamówienia.
Swoją RAV4 Adventure zamówiłem 12.11.2022 r. Od tego dnia nie otrzymałem żadnej informacji (maila) od dealera potwierdzającej, że zamówienie zostało przyjęte do realizacji. Nie otrzymałem także maila powitalnego do Toyota More. W umowie nie mam nawet szacunkowego terminu realizacji zamówienia. Jedynie informację, że będzie to samochód wyprodukowany w roku 2022. Czyli może to być odbiór w maju 2022 r. ale równie dobrze w lipcu 2023 r. Na razie cierpliwie czekam i zrzucam wszystko na karb wybranego przeze mnie, nieistniejącego modelu Toyota RAV4 Adventure Hybrid. Modelu, którego parametrów technicznych nadal nie ma w konfiguratorze u dealera. Podobnie jak w konfiguratorze na stronie toyota.pl w dziale RAV4.
1. Czy wspomniany proces zamówienia jest normą (brak jakichkolwiek informacji od dealera) ?
2. Kto zakłada konto w programie Moja Toyota ? Dealer na podstawie zawartej umowy czy klient samodzielnie ?
3. Czy jeśli w międzyczasie sam założyłem konto a dealer założy je w związku z zamówieniem samochodu to będę miał dwa niepowiązane konta ?
Konto na stronie toyota.pl założyłem samodzielnie (nie czekając na dealera) ponieważ wygasały mi punkty w programie Shell ClubSmart a mogłem zamienić je na punkty Toyota More.
Na założonym przeze mnie koncie Moja Toyota nie mam żadnych informacji o zamówieniu, nie mam także punktów z programu Shell ClubSmart w dziale Toyota More.