Co do Hankook WINTER I-CEPT EVO 3 W330A, to znalazłem wreszcie gdzieś (DE) pierwszy ich test i... Wygrały (ale w innym rozmiarze, jak wrócę z pracy to postaram się to znaleźć)
Miałem opony wszystkich wymienionych przez Ciebie firm, niestety wszystkie to były wcześniejsze modele i mogę powiedzieć tak:
Poprzednik w/w hankook miałem i letnie i zimowe 2016r do tego roku. Letnie super ale głośne, zimowe mocno mnie rozczarowały ale tucson z tylko przednim napędem, więc nie miały lekko.
Miałem też w tym aucie, jak i innym fabrycznie Continental letnie, bdb opony ale głośne.
Brigestone w Hondzie 2011r... najbardziej "plastikowe" opony jakie miałem. Dziwne prowadzenie i nie polubiliśmy się, zresztą z autem też.
GoodYear x2 i zawsze pełen banan na twarzy i ciche jak makiem zasiał.
Dodatkowo aktualnie mamy jeszcze w żony aucie Vredestainy zimowe, trwałe i dobre opony.
Mazda 6 2014 (właśnie na sprzedaż) Michelin zimowe są super.
Dunlop letnie jak i zimowe miałem w 2 nissanach, dla mnie jedne z najlepszych opon.
Miałem jeszcze kilka innych marek w tym krajowe Dębice (świetne na śniegu i tyle ) Kormorany, słaba jakość ale to było dawno (dwa razy reklamowane)
Vikingi rewelacyjna przez pierwsze 2-3 lata potem stwardniała guma i już było słabo. Barum i Sava całkiem spoko.
Po latach doświadczenia stwierdzam, że da się jeździć prawie na wszystkim, ale jakość jednak robi duuużą różnicę.
Aktualnie jak Ty nie mogę się zdecydować, a że nam 2 auta i to drugie jest na dobrych zimowych... nie mam ciśnienia.
Z wielosezonowych miałem GoodYear i ciepło je wspominam.
Pewnie kilka pominąłem

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka