@Walianders cieszę się, że Twoja RAVka Ci się sprawdza, ale ja sobie nie wyobrażam nie móc założyć bezproblemowo łańcuchów, ze względów prawnych i praktycznych i uważam to za absurd, że Toyota stawia właścicieli w Polsce takiej sytuacji. Co do filmików to polecam jeszcze ten - https://www.youtube.com/watch?v=-H4STVXVZlU , gdzie gość w polskich warunkach, okolice Zakopanego chyba (Kościelisko może?) na zimowych oponach nie może w trybie trail podjechać pod domek, to tak odnośnie tego trochę jednak pseudo AWD w RAVce.
A czytałeś w komentarzu że jest tam ponad pół metra śniegu, auto wieszało mu się na podwoziu bo śnieg miekki, do tego duże nachylenie a facet miał już dość odśnieżania po kolejnych opadach? W końcu wyjechał.
Łatwo krytycznie oceniać gdy się nie zagłębi w szczegóły
Wylewasz tu na forum swoje żale na toyotę a sam nie przeczytałeś specyfikacji lub świadomie wybrałeś nieodpowiedni samochód do swoich oczekiwań.
Z drugiej strony oczekujesz właściwości terenowych od rav4 jak w hiluxie a założyłeś opony wielosezonowe planując jazdy w zimowych górskich warunkach. Tym razem z mojej strony to wszystko.
Wysłane z mojego SM-S901B przy użyciu Tapatalka
Tak, czytałem komentarze, łącznie z tym poniżej:
"No Panie Kolego, pod te domki wjezdzalem w 2022r. zaladowanym audi a4 1.8t z 2003r. bez 4x4. Przodem pchał zaspę sniegu pod sama górę. Fakt, rozpęd bralem z 10m i obrotomierz na 4500 nie schodził. Wtedy auto ma jakąkolwiek siłę, zeby coś zrobić."
Z całym szacunkiem, ale staram się zagłębiać w szczegóły jak tylko mogę i stąd też moja obecność na tym forum i też pytanie o wybór najlepszych możliwych opon zimowych. W trakcie wynikła kwestia homologacji, która jest po prostu absurdalna i ciężko to inaczej nazwać, mam nadzieję, że dostanę zgodę i będę mógł zapomnieć o problemie.
Auto wybrałem po bardzo duży researchu, więc niestety to co piszesz prawdą nie jest, a pisanie o wielosezonówkach to z Twojej strony trochę dowód na to, że nie czytasz zbyt dokładnie, bo po co miałbym zadawać pytanie o opony zimowe gdybym miał wielosezonówki?