Autor Wątek: Otwieranie klapy bagażnika z kluczyka  (Przeczytany 48747 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 222KM
Odp: Otwieranie klapy bagażnika z kluczyka
« Odpowiedź #60 dnia: 20 Listopada 2020, 11:42:19 »
 nie wiem jak ci czarodzieje z aso Ci to ogarneli
coś jest na rzeczy, bo jak byłem pierwszy raz aby to zrobili to we trzech ślęczeli nad kompem i dali za wygraną, powiedzieli, że muszą ściągnąć procedurę z TMP.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #61 dnia: 20 Listopada 2020, 12:50:22 »
nie wiem jak ci czarodzieje z aso Ci to ogarneli
coś jest na rzeczy, bo jak byłem pierwszy raz aby to zrobili to we trzech ślęczeli nad kompem i dali za wygraną, powiedzieli, że muszą ściągnąć procedurę z TMP.

''doswiadczony'' zrobil nowy wątek o ustawianiu przez Techstream - to można o tym tam pisac, by juz nie spamować ;) , ale i dziekuje za info

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #62 dnia: 20 Listopada 2020, 13:03:48 »
crystian09, żebym wiedział jak to zrobili to bym na pewno to rozpowszechnił, ale nie chcą powiedzieć, a nie mam tam nikogo znajomego.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #63 dnia: 20 Listopada 2020, 13:12:12 »
crystian09, żebym wiedział jak to zrobili to bym na pewno to rozpowszechnił, ale nie chcą powiedzieć, a nie mam tam nikogo znajomego.

jasne, rozumiem ;) ja jestem na ''home office'' to siedze i szukam po necie..

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #64 dnia: 20 Listopada 2020, 14:25:28 »
Tak, mi też tego brakuje. Będzie co zmieniać w poliftowym.

Wysłane z mojego J23 przy użyciu Tapatalka

No ja juz mam wersje MY21 --> jedynie w tej wersji są wszystkie oświetlenia dodane z przodu (lewa wnęka od kierowcy ; przy ładowarce ind.; wnęka przed pasażerem ; oświetlenie na nogi:kierowca+pasażer) ALE na panelu od kierowcy - sterowanie szybami --> to tylko podświetlony przycisk on/off szyba kierowcy !! nosz q*   .. mogli dac juz na wszystkie  :wallbash:

Nie, to oświetlenie wnęk było już wcześniej w najwyższych specyfikacjach, a nóg to nawet ja mam w comfort + style.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 20 Listopada 2020, 14:27:13 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #65 dnia: 11 Grudnia 2020, 17:36:41 »
Na stronie 688 instrukcji obsługi znalazłem to:
The function that activates the
switch of the wireless
remote control when locking the
door (?P.171)*
Off
On (Unlocking
all the door)
? ? O
On (Unlocking
back door only)

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #66 dnia: 15 Grudnia 2020, 16:24:53 »
Dzisiaj odkryłem przez przypadek taki myk. Jak się otworzy bagażnik z kluczyka tak jak jest w tym wątku i potem go zamknie z kluczyka to później można otwierać nogą i samochód jest zaryglowany :grin:

Offline raf82

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #67 dnia: 02 Stycznia 2021, 23:33:35 »
Ok pozmieniałem przez Techstream opcje i teraz z pilota otwieram tylko klapę bagażnika, nie wszystkie drzwi jak wcześniej. To jest połowa sukcesu.

Niestety problem mam z zamykaniem a dokładniej z ryflowaniem klapy po zamknięciu.
Najpierw otwieram samą klapę z bagażnika. Później zamykam albo przez przycisk w klapie albo w pilocie. Bagażnik się zamyka ale według mnie się nie rygluje...
Wniosłem pilota do domu, poza zasięg i bez problemu otworzyłem klapę, nie dałem rady otworzyć drzwi więc wnioskuję że drzwi są zaryglowane a klapa nie.

Mam Ravke bez alarmu i jak w czasie zamykania klapy próbuje zaryglować auto przez pilota albo dotyk to pika ostrzeżenie, najprawdopodobniej żeby dać znać że nie można zaryglować bo jedne z drzwi (klapa) nie jest zamknięta. Jak się wreszcie zamknie to auto klapa się sama nie rygluje.

Macie jakieś sugestie zmian żeby się klapa ryglowala?
« Ostatnia zmiana: 02 Stycznia 2021, 23:41:46 wysłana przez raf82 »

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #68 dnia: 03 Stycznia 2021, 10:50:04 »
drzwi są zaryglowane a klapa nie.
W ogóle nie zwróciłem na to uwagi, ale faktycznie po otwarciu kluczykiem i zamknięciu klapa pozostaje niezaryglowana, trzeba nacisnąć kłódkę na kluczyku. Z tego wynika, że albo coś źle zrobili ASO, albo to jest rozwiązanie do d.... Zaraz piszę do TMP i zobaczymy co mi odpowiedzą.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #69 dnia: 03 Stycznia 2021, 11:47:20 »
drzwi są zaryglowane a klapa nie.
W ogóle nie zwróciłem na to uwagi, ale faktycznie po otwarciu kluczykiem i zamknięciu klapa pozostaje niezaryglowana, trzeba nacisnąć kłódkę na kluczyku. Z tego wynika, że albo coś źle zrobili ASO, albo to jest rozwiązanie do d.... Zaraz piszę do TMP i zobaczymy co mi odpowiedzą.
ale o tym juz bylo pisane - ze trzeba zawsze kłódke na pilocie nacisn?ć by klape zaryglować.. mi to nie przeszkadza, bo jak np wraca sie z zakupami to mam dwuklik klapy na pilocie i klapa sie otwiera + drzwi otwiera - wiec to spoko,bo inni mog? od razu wsiadać. No a jak sie nie wsiada od razu - no to kłôdka do zamknięcia calego auta.

mozna klape otworzyc przez boczny próg od kierowcy - tylko po cholere to zrobili

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline raf82

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 03 Stycznia 2021, 12:00:56 »
Mi by to zamykanie kłódką w sumie nie przeszkadzało ale niestety u mnie nie mogę nacisnąć kłodki dopóki klapa się nie zamknie. Stoje i czekam aż klapa sie zamknie i dopiero wtedy mogę ryglować kłódką.

Czytałem że niektóre modele mają możliwość wciśnięcia kłódki w trakcie zamykania klapy i auto się samo zarygluje jak klapa się zamknie. U mnie niestety tak się nie da.

Offline gad0804

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #71 dnia: 03 Stycznia 2021, 12:01:58 »
ale o tym juz bylo pisane
Tak było, ale ja pisałem do TMP po to abym mógł otwierać bagażnik bez odblokowywania auta (tak jak miałem w innym aucie) i napisali, że można, ale nikt nie wspomniał, że klapa się nie rygluje.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #72 dnia: 03 Stycznia 2021, 12:05:42 »
@raf82
Jeśli podczas zamykania klapy dotkniesz miejsca na klamce drzwi, to też wszystko zamknie, najpierw klapę, potem drzwi.

Offline raf82

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: 03 Stycznia 2021, 14:55:35 »
@raf82
Jeśli podczas zamykania klapy dotkniesz miejsca na klamce drzwi, to też wszystko zamknie, najpierw klapę, potem drzwi.
No i właśnie d#pa, u mnie nie zamyka. Piszczy że klapa jest otwarta i muszę czekać aż się klapa zamknie zanim pozwoli mi zaryglować
« Ostatnia zmiana: 03 Stycznia 2021, 14:57:28 wysłana przez raf82 »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #74 dnia: 03 Stycznia 2021, 23:30:10 »
@raf82
No i właśnie d#pa, u mnie nie zamyka. Piszczy że klapa jest otwarta i muszę czekać aż się klapa zamknie zanim pozwoli mi zaryglować
U mnie działa to tak: otwieram klapę (np. nogą) automatycznie otwiera mi wtedy też drzwi. Naciskam przycisk w klapie by ją zamknąć, rozpoczyna drogę w dół a ja w tym czasie dotykam klamki w wiadomym miejscu i po zaryglowaniu klapy, rygluje wszystkie drzwi. (nie pisałem o kluczyku)
Nie aktywowałem u siebie  opcji otwierania klapy bez drzwi, żeby była całkowita jasność.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl