Autor Wątek: Rav4 V Zmiana ustawień / TechStream  (Przeczytany 122408 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Rav4 V Zmiana ustawień / TechStream
« Odpowiedź #135 dnia: 03 Października 2021, 21:45:50 »
Chętnie też się dowiem jak to jest z tym ambientem - po montażu chińczyka radia ambient się wyłączył całkowicie . W czwartek mam wizytę w ASO i podejrzewam, że tam się wszystko wyłączyło . Jakby ktoś mi napisał które ramki włączyć w jaki sposób aby zawsze świeciło najmnocniej ( jak na P na początku ) z góry dziękuję za pomoc ( temat dotyczy corolli tnga )

Wysłane z mojego S20 FE 5G przy użyciu Tapatalka

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #136 dnia: 04 Października 2021, 18:40:01 »
wychodzi na to, że się nie da - znalazłem na jakimś innym forum, że jest tylko opcja on/off i nie dotyczy tylko rav4, ale także hiluxa i land cruisera, więc pewnie corolla to samo...

Offline MasterBula

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Camry 2021 VIP
« Odpowiedź #137 dnia: 04 Października 2021, 18:53:17 »
W Camry się da, podejrzewam że w każdej Toyocie na TNGA się uda, w ASO Ci to zrobią - zakładka Light Control w TechStream

Light Control

Przy włączonym trybie zasilania IG wygasza następujące lampy po ustawieniu dźwigni zmiany biegów w dowolnym położeniu innym niż P:

Oświetlenie przestrzeni na nogi (lampka nr 1 oświetlenia wnętrza)*3

Lampka podświetlenia klamki wewnętrznej przednich drzwi (lampa nr 1 oświetlenia wnętrza)*4

Lampka podświetlenia klamki wewnętrznej tylnych drzwi (lampa nr 2 oświetlenia wnętrza)*5

Oświetlenie otoczenia deski rozdzielczej (lampa oświetlenia deski rozdzielczej)*6

0:OFF,1:ON

Moduł ECU nadwozia (moduł ECU sieci multipleksowej nadwozia)

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #138 dnia: 04 Października 2021, 19:25:50 »
W Camry się da, podejrzewam że w każdej Toyocie na TNGA się uda, w ASO Ci to zrobią - zakładka Light Control w TechStream

Light Control

Przy włączonym trybie zasilania IG wygasza następujące lampy po ustawieniu dźwigni zmiany biegów w dowolnym położeniu innym niż P:

Oświetlenie przestrzeni na nogi (lampka nr 1 oświetlenia wnętrza)*3

Lampka podświetlenia klamki wewnętrznej przednich drzwi (lampa nr 1 oświetlenia wnętrza)*4

Lampka podświetlenia klamki wewnętrznej tylnych drzwi (lampa nr 2 oświetlenia wnętrza)*5

Oświetlenie otoczenia deski rozdzielczej (lampa oświetlenia deski rozdzielczej)*6

0:OFF,1:ON

Moduł ECU nadwozia (moduł ECU sieci multipleksowej nadwozia)

ale zrobiłeś to tak jak tu jest napisane czy tylko znalazłeś instrukcję w necie? bo ta opcja w techstreamie jest inaczej opisana

Offline MasterBula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #139 dnia: 04 Października 2021, 19:41:19 »
Widziałem tą funkcję w rodzinnym Camry, ale Ojciec nie chciał jej włączać  ;/

Offline MasterBula

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #140 dnia: 04 Października 2021, 19:43:47 »
Widziałem tą funkcję w rodzinnym Camry, ale Ojciec nie chciał jej włączać  ;/

Przy okazji włączania domykania szyb z kluczyka

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #141 dnia: 04 Października 2021, 20:42:03 »
i tu niestety jest problem, bo opcja taka istotnie jest, ale nie działa jak np opisane jest tu:
http://blog.obdii365.com/2018/09/27/toyota-techstream-customization-full-list-2018-camry/
Dims the following lights when the ignition switch is ON and the shift lever is moved to any
position other than P
(czyli wydaje się, że przy wyłączeniu tej opcji nie powinno przyciemniać oświetlenia)

jednak faktycznie jest to on/off, tak jakby tłumaczenie angielskie było złe (nie pamiętam dokładnie, ale w techstream było to dość jednoznacznie napisane).

A jeśli spojrzysz na ten polski opis, który wrzuciłeś (Przy włączonym trybie zasilania IG wygasza następujące lampy) to widać, że ON włącza przygaszenie, ale nie jest powiedziane, że off wyłącza przygaszenie a nie np wyłącza oświetlenie całkowicie...

na jakimś amerykańskim forum znalazłem, wypowiedź pracownika ichniego aso toyoty, że nie tylko rav4 tak ma (Camry, Highlander, Venza, Sienna, & Prius) i jedynie avalon nie ściemnia tych świateł...

na tym forum był użytkownik, który chwalił się, że ma pełną jasność w czasie jazdy, więc liczę, że pokaże jak to zrobił, może jakieś filmik wrzuci, żeby pokazać jak to wygląda teraz - taka instrukcja zdaje się byłaby unikatem na skalę światową, bo oficjalnego potwierdzenia takiej opcji w rav4 nie znalazłem...

Offline talib1990

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #142 dnia: 07 Października 2021, 19:01:28 »
Witam , byłem dzisiaj w ASO i się okazało, że montaż radia na androidzie powoduje ponowne wyłączenie ambienta . Po uruchomieniu techstream działa jak należy . Teraz muszę zakupić kabelek i pomyśleć jak przekodowac aby działało zawsze mocno . Jak ktoś w Rav4 dojdzie do takich ustawień chętnie bym zaczerpnął wiedzy . Pozdrawiam !

Wysłane z mojego S20 FE 5G przy użyciu Tapatalka

Offline bimbambom77

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #143 dnia: 14 Października 2021, 19:36:46 »
Witam,
czy ktoś mógłby opisać gdzie w programie techstream można wyłączyć sygnalizację dźwiękowa niezapiętych pasów.
Pozdrawiam.
Corolla Sedan Comfort 1.6 Tech+Style

Offline bilans

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #144 dnia: 15 Października 2021, 09:45:39 »
Witam,
czy ktoś mógłby opisać gdzie w programie techstream można wyłączyć sygnalizację dźwiękowa niezapiętych pasów.
Pozdrawiam.
tak ja też bym to g... wyłączył... lub ściszył, włącza się po przekroczeniu 20 km/h może da się zmienić na 30 km/h  ??

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #145 dnia: 15 Października 2021, 12:04:04 »
Witam,
Pozdrawiam.
145 postów .. to nie tak dużo .. nie chce sie zaczac czytac od 1go … w screenie nr 1 jest tam opcja ..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #146 dnia: 15 Października 2021, 16:58:17 »
Witam,
Pozdrawiam.
145 postów .. to nie tak dużo .. nie chce sie zaczac czytac od 1go … w screenie nr 1 jest tam opcja ..

Nic nie było na ten temat, bo nie da się tego wyłączyć z poziomu techstream w rav4 V :(

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V hybr AWD
« Odpowiedź #147 dnia: 15 Października 2021, 18:08:46 »
Nie da się w większości(o ile nie wszystkich) pojazdów homologowanych na UE.

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
Rav4 V Zmiana ustawień / TechStream
« Odpowiedź #148 dnia: 17 Października 2021, 18:27:43 »

Witam,
Pozdrawiam.

Nic nie było na ten temat, bo nie da się tego wyłączyć z poziomu techstream w rav4 V :(
no jak sie nie da - jak sie da i wyłaczylem juz to dawno

trzeba dać na OFF - bo ten screen z 1ej stronki zrobilem teraz

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
« Ostatnia zmiana: 17 Października 2021, 18:43:39 wysłana przez crystian09 »

Offline utm

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #149 dnia: 26 Października 2021, 23:55:11 »
na tym forum był użytkownik, który chwalił się, że ma pełną jasność w czasie jazdy, więc liczę, że pokaże jak to zrobił, może jakieś filmik wrzuci, żeby pokazać jak to wygląda teraz - taka instrukcja zdaje się byłaby unikatem na skalę światową, bo oficjalnego potwierdzenia takiej opcji w rav4 nie znalazłem...
Cześć, dzisiaj byłem w serwisie i co prawda nie mam pełnej jasności podczas jazdy, ale podkręcili mi natężenie tego światła w trakcie jazdy, tzn jest jaśniej niż fabrycznie ustawione, ale niestety nie jest pełna jasność jaka jest w położeniu "P". Być może ktoś zna sposób żeby podkręcić ją na maksa, bo jeżeli można regulować jasność to dlaczego nie można nastawić maksa?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl