Autor Wątek: P2 Warszawa - skradziony katalizator  (Przeczytany 32041 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: P2 Warszawa - skradziony katalizator
« Odpowiedź #60 dnia: 16 Lutego 2021, 12:58:16 »
Gdyby ktoś był zainteresowany to odebrałem dziś drugą partię osłon do P2 - są gotowe do wysyłki.
3VZ.pl

Offline arthi

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #61 dnia: 17 Lutego 2021, 14:42:23 »
Panowie to ja się pochwalę moim projektem. Płyta od wczoraj zamontowana. Ta ze zdjęcia to jeszcze wersja robocza z większym otworem na wydech z webasto w moim samochodzie. Wersja uniwersalna tego nie posiada.

https://imgshare.io/image/p2vQYg

Płyta wykonana może być z dowolnego materiału, ale zasadniczo zalecam stal nierdzewną 3mm. Płyta montowana na 4 śruby fabryczne i dodatkowo 4 śruby M8 zabezpieczające, po przykręceniu urywa się łeb i chcąc odkręcić trzeba naciąć lub uciąć po prostu. Przy czym śruby zabezpieczające zamówione i będą około 8 marca. Fabryczne otwory w których były plastikowe spinki trzeba rozwiercić wiertlem 11mm i użyć nitonakrętek. Montaż stosunkowo prosty, demontaż już niekoniecznie.

Płyta do Prius 3, Auris, Ct200H, Prius Plus
« Ostatnia zmiana: 17 Lutego 2021, 14:59:10 wysłana przez arthi »

Offline witek_34

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: 03 Marca 2021, 08:47:02 »
W nocy z piątku na sobotę (26.02.2021/27.02.2021) wycieli mi katalizator z P2/2008 na parkingu pod blokiem - Wrocław Kozanów, Sielska. Sprawa zgłoszona na policje. Mam ubezpieczenie AC serwisowe, próbuje naprawić z ubezpieczenia.  Też będę zainteresowany osłoną Znacie jakiś serwis we Wrocławiu lub w pobliżu który to zamontuje ?
« Ostatnia zmiana: 03 Marca 2021, 08:50:08 wysłana przez witek_34 »
Prius 2 /2008

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #63 dnia: 03 Marca 2021, 19:03:13 »
Ktokolwiek. Sam na kanał wjedziesz i zamontujesz, do tego nie trzeba doktoratu.
3VZ.pl

Offline marekw

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #64 dnia: 04 Marca 2021, 08:53:35 »
Pytanie czysto teoretyczne, czy pod tą osłoną nie będzie za ciepło?

Offline Maniek2710

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #65 dnia: 04 Marca 2021, 10:02:39 »

Cześć,
Póki co nie zauważyłem. Kształt tunelu w P2 pozwala na dość łatwe przemieszczanie się gorącego powietrza w stronę przedziału silnika na postoju, a podczas jazdy na pewno coś tam dmucha. Teoretycznie problem mógłby pojawić się podczas (lub zaraz po)  bardzo szybkiej jeździe autostradowej, póki co nie musiałem sprawdzać...
Za parę dni przegląd, więc ponownie popatrzę co na dole słychać.

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #66 dnia: 04 Marca 2021, 12:08:39 »

Nie będzie. Weź pod uwagę, gdzie jest pierwszy kat (nie tylko w tym aucie), jaka tam jest wentylacja i jakie temperatury na wejściu względem temperatur na wejściu do drugiego, który potrafi być umiejscowiony tak jak tu, albo półtora metra dalej na zasadzie "jest bo wymagały tego przepisy".
3VZ.pl

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #67 dnia: 07 Marca 2021, 22:08:20 »
O, proszę, idealne dla tych co im się auto spali przez brak przewiewu  :grin:

3VZ.pl

Offline marekw

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #68 dnia: 08 Marca 2021, 09:43:36 »
Prawie idealne. Szlifierka wejdzie w okienko :P

Offline Mariusz1988

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: 04 Kwietnia 2021, 07:38:32 »
Panowie czy na oryginalnym katalizatorze są jakieś znaczki numery? Jak odruznic ori od zamiennika?

Offline Stoigniew

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #70 dnia: 08 Kwietnia 2021, 20:24:47 »
UWAGA, to nie będzie reklama ;)
Zakupiłem osłonę kata od Marcina.
Jestem już po montażu, wszystko naprawdę dobrze leży.
Produkt jest bardzo dobrze i dokładnie wykonany, pasowanie otworów idealne, instrukcja montażu czytelna.
Osłona przylega dokładnie na całej powierzchni, myślę, że naprawdę może sprawić nie lada problem
dla amatorów cudzej własności.. Z poddaniem się włącznie..
Po założeniu oryginalnych osłon plastikowych- praktycznie fabryka.
W aucie żadnych wibracji, brzęczenia czy innych niepożądanych dźwięków.
Naprawdę polecam.

Offline pilif

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #71 dnia: 09 Kwietnia 2021, 19:29:27 »
Panowie to ja się pochwalę moim projektem. Płyta od wczoraj zamontowana. Ta ze zdjęcia to jeszcze wersja robocza z większym otworem na wydech z webasto w moim samochodzie. Wersja uniwersalna tego nie posiada.

https://imgshare.io/image/p2vQYg

Płyta wykonana może być z dowolnego materiału, ale zasadniczo zalecam stal nierdzewną 3mm. Płyta montowana na 4 śruby fabryczne i dodatkowo 4 śruby M8 zabezpieczające, po przykręceniu urywa się łeb i chcąc odkręcić trzeba naciąć lub uciąć po prostu. Przy czym śruby zabezpieczające zamówione i będą około 8 marca. Fabryczne otwory w których były plastikowe spinki trzeba rozwiercić wiertlem 11mm i użyć nitonakrętek. Montaż stosunkowo prosty, demontaż już niekoniecznie.

Płyta do Prius 3, Auris, Ct200H, Prius Plus

Projekt wykonania takiej osłony jest do udostępnienia na forum?

Pozdrawiam

Offline Maniek2710

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 29 Kwietnia 2021, 16:57:53 »
Dzisiaj w nocy w Krakowie na Woli Duchackiej z P2 (w mojej rodzinie) zniknął katalizator.
Niestety nie zdążyli się opancerzyć...
Prawdopodobnie druga P2 nabtym samym parkingu również padła ofiarą zlodziejskiej zarazy.

Offline foral

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #73 dnia: 06 Maja 2021, 18:29:42 »
W nocy z piątku na sobotę (26.02.2021/27.02.2021) wycieli mi katalizator z P2/2008 na parkingu pod blokiem - Wrocław Kozanów, Sielska. Sprawa zgłoszona na policje. Mam ubezpieczenie AC serwisowe, próbuje naprawić z ubezpieczenia.  Też będę zainteresowany osłoną Znacie jakiś serwis we Wrocławiu lub w pobliżu który to zamontuje ?
Też mam taką polisę i nam naliczyli 35% amortyzacji za przebieg 170k. Tobie się udało bez amortyzacji?

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Offline radex171

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: 13 Maja 2021, 18:35:51 »
Marcin dzięki za osłonę, nie wiem czy taka sztukę dostałem ale jeden otwór był przesunięty trzeba było nawiercać, problem żaden... a sam efekt? Wooow gdybym miał kupować kolejną bez wahania biorę, warta swej ceny, nawet chłopaki na warsztacie (a oni lubią się przypierniczać do wszystkiego, dlatego do nich jeżdżę) stwierdzili że kawał porządnej roboty, tylko zamocowana jest inaczej niż polecałes tzn.
Osłona zamontowana bezpośrednio do spodu auta (na nakrętki które dałeś w zestawie) i dopiero na to założone te śmieszne plastikowo-gumowe osłony na orginalne nakrętki, tylko założone odwrotnie po to aby w razie wu mieć dostęp czy do kabli wn baterii czy do przewodów hamulcowych jak się nie mylę... Tak aby w razie wu nie zrywać twoich nakrętek

Jak tylko wrócę do domu dodam foty, bo na telefonie nie mogę :/... Ale jestem mega zadowolony i śmiało polecam :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl