Autor Wątek: wymiana reflektorow na full led  (Przeczytany 17621 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maciula

• Toyot Leżący
  • *
Odp: wymiana reflektorow na full led
« Odpowiedź #30 dnia: 13 Marca 2021, 20:46:45 »
W każdym razie reflektory led można bez problemu zamontować bez wymiany wiązki. Światła działają jak trzeba, regulacja poziomu w pokrętle działa. Wymiana wiązki pozwoliłaby chyba na dołożenie doświetlenia zakrętów, ale można się bez tego obejść.

Offline Stivo

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #31 dnia: 14 Marca 2021, 07:13:37 »
Nie ma doświetlania zakrętów w Aurisie.

Offline tomsan

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 14 Marca 2021, 10:01:01 »
Mam lampy na halogenie i jest wiązka do szarej wtyczki oraz do kierunku. W lampach full led widać jeszcze małą czarną wtyczkę z 4 pinami - can bus?  Nigdzie nie mogę znaleźć schematu wyprowadzeń zwykłej lampy i full led...
Lampa full led albo ma wbudowany żyroskop choć wątpię albo dostaje info o poziomie z komputera właśnie przez to dodatkowe złącze albo jako pwm, can bus, sygnał napięciowy itp.
Na alle l i p z 2015 to koszt ok 1200zl...1500zl. czasem brakuje chromowanego plastiku na gorze lampy ale to do przełożenia z lampy halogenowej tak sądzę.

Offline tomsan

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #33 dnia: 14 Marca 2021, 17:01:42 »
Sorki, w czarnej wtyczce sa miejsca na 4 piny ale de facto są trzy użyte. Zapewne masa i para sygnałów od cana. I teraz pewnie tak zrobili że jak nie ma cana to lampa słucha ustawienia potencjometru jak w halogenach, a jak jest can to działa z czujnika żyroskopu z samochodu...to by tłumaczylo dlaczego koledze działa z pokrętła a nie działa samopoziomowanie bo ma na wiązce od halogenu.

Offline Sinres

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 21 Listopada 2021, 04:46:33 »
Posiada ktoś może schemat systemu automatycznego poziomowania lamp? Nigdzie nie mogę znaleźć do Aurisa II jedynie do CHR udało mi się znaleźć

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl