Pomorze jest na północy Polski.
Wiem, że admin mnie skarci ale nie mogłem

.
Napisałeś to co inni już pisali, wiec chyba jednak nie czytałeś.
W USA problemu nie ma, pracujesz w ASO sprawdź sobie, że w USA nie ma GPF.
Jak jesteś mechanikiem i to z ASO to fajnie by było jakbyś się chociaż odrobinkę wysilił, bo masz dostęp do dokładniejszych danych niż my.
Oczywiście, że zmiana oprogramowania by pomogła, dam sobie nawet rękę uciąć

.
Jakby GPF był w Rosji, to problemu by już nie było. Tak jak w przypadku AA i AC.
Nie wgrają oprogramowania bo wzrośnie spalanie i emisja zanieczyszczeń, a to już jest podstawą do zwrotu auta. Towar jest niezgodny z ofertą.
Ten silnik jest w PL od 2019 roku. W Rav4 gen.4, nie ma GPF i nie ma też problemu z olejem.
Problemu nie ma jeszcze, bo jak ktoś robi duże przebiegi to raczej nie robi tras 2-3 km, więc oleju mu nie przybywa… zrobi pewnie i z 500 tys. i nic się nie wydarzy. Większym problemem są auta z małym przebiegiem… poczekajmy jeszcze jedną, dwie zimy i zobaczymy co z panewkami smarowanymi benzyną.
Ale za 2-3 lata p. Mularczyk będzie się już rozpływał w wywiadach nad elektrykami…więc koło du.. mu to lata. Z Toyotą mam kontakt od początku lat 90’tych. Mi jest żal jak pseudo marketingowcy niszczą tą markę w Europie od kilku lat. Zaczęło się od Aurisa… Jeszcze parę lat takiego podejścia i będzie jak z Nissanem, Mazdą, Subaru itp.