Bardzo nie lubisz, to nie dopisuj do wcześniejszych swoich wywodów nieprawdy.
Tam jasno widać, że chodzi o jeden i ten sam samochód, na 5W40. Ty odpisujesz, bo się wybielasz, ale akurat to kłamstwo jasno tu widać. Piszesz by pisać, nie zajmujesz stanowiska, wykaż merytorycznie, gdzie widać te dwa auta tam. Czekam, czy znowu puste lanie wody będzie. Prawda kole w oczy. Pisanie nie rozumiesz to kpina. Wyjaśnij, wykaż to zrozumieją wszyscy,
gdzie tam te dwa auta widać i że to 5W30 tam był. Proszę bardzo. Taki przykład z 5W40 w Toyocie to żaden przykład, bo może 1% coś takiego zalało.
Piszę takie posty jakie chcę, a jeśli zamiast raz wykazuje 20 razy, że kłamiesz to mi w to graj. Choć ortodoks nawet na nosie to mając, nic nie zauważy.

Napisz Sienkiewiczowi, że za bardzo się rozpisywał i że Kopernik nie ma racji.
Wy obydwaj nie potraficie przejść obok jak ktoś pisze o 5W30 i to jest fakt. Nawet tu sami pod sobą piszecie jak papugi dwie. No widzisz, ta widzę potwierdzamy.

A dalej przytaczany jest przykład, który nic wspólnego nawet z dopuszczeniami nie ma. Tylko 5W ma coś wspólnego, bo W40 to już zupełnie nic, a to właśnie W40 miało większy wpływ. No i to ma być jakieś potwierdzenie przeciw 5W, zalejcie 5W50 to szybciej się pierścienie zawalą. Ja nie jestem tak ortodoksyjny, by hołubić ten czy ten bardziej. Są przypadki, że ten będzie lepszy, a są że tamten. W przypadku koleżanki warunków, których może jak zwykle nie bierzecie pod uwagę, 5W30 krzywdy nie zrobi, skoro ja mam gorsze kilometrowo warunki. Skoro moja Auris zawsze na 5W30, a ja nie czuję musu i przekonania do 0W20, to tak zostanie. Czemu mam to zmieniać, skoro analiza wyszła dobrze i to w warunkach miasta.
Pierwszy pisze "wyłącznie" 0W20, co jest tylko gołym zaleceniem, bez wnikania w nic dalej. A co do badań, moja Auris zawsze na 5W30, ASO z DE nie widzi w tym nic be. No i mam analizę swego oleju 5W30, pod którym pada stwierdzenie
" oczko wyżej, krzywdy nie zrobił, a wręcz ochronił lepiej". Szkoda rozmawiać z ludźmi oderwanymi od rzeczywistości, którzy widzą tylko swoje mojsze, a faktów z życia nie biorą pod uwagę.
Z takim podejściem, trzeba by bez rozpatrywania warunków przypadku, pozamykać tu tematy oleju. Polegamy tylko na książce, producencie i polityce ASO. Tak to można robić w testach silnikowych w lab, bo tam warunki to pomijalny temat. A w życiu jest już zupełnie inaczej i różnie stety.

Niby ignorujecie i nie czytacie, bu ha ha, a w tym temacie to tak sobie swoje ortodoksyjne wywody lejecie.

Napiszcie wszystkim wprost, jakie warunki by nie były w przypadku, to tylko 0W20 i jakiekolwiek ocenianie zasadności warunków nie ma sensu, bo tak pisze w manualu. A dalej tematy olejowe do zamknięcia pewnie.
Czy w tych czasach manual jest kresem wyboru, czy może bardziej fizyczne potwierdzenia. Tym bardziej u schyłku silników spalinowych, zabijanych przez eco osprzęt, oleje i producentów zasady. Może zróbcie sobie analizę 0W20, opiszcie warunki i wtedy to będzie bardziej przemawiające, za takim wyborem w podobnych warunkach. Bo tak to jest wasze słowo, kontra moje fakty i przykłady z życia różne poza zalecenie.

Pisanie zawsze nie bo nie, to trąci zasadami opozycji totalnej. Ludzie czegoś szukają, bo mają ku temu powody w warunkach i problemach. Zalecenia każdy zna, a jednak czegoś szuka i dowiaduje się, wracaj do zaleceń bo są na słowo idealne. To takie kręcenie się bez sensu.