Autor Wątek: CH-R GR SPORT 2.0  (Przeczytany 13370 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline robo32

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR GR SPORT
CH-R GR SPORT 2.0
« dnia: 01 Lutego 2021, 17:44:12 »
Witam.
Czy któryś z szanownych kolegów miał okazję testować ten model? Ma zastąpić w 2021 model Selection i wygląda na sportowy lift liftu hehe  :grin:
Nie ma go w salonach w Krakowie i stąd moje pytanie.

Offline Hisss

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: CH-R GR SPORT 2.0
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Lutego 2021, 10:59:52 »
Hej,

Tej wersji nie ma jeszcze w salonach, ale z tego co się zorientowałem nie są to tylko zmiany kosmetyczne.
Zawieszenie zostało dodatkowo usztywnione i weszły felgi '19 calowe.

Offline robo32

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 05 Lutego 2021, 06:19:52 »
Zamówiłem  <taniec> (odbiór początek marca) oby ten sport nie był tylko czerwoną nitką i plakietką na tylnej klapie, a tak na poważnie to strasznie skąpe informacje ze strony Toyoty płyną na temat tego modelu. Zobaczymy jak wypadnie porównanie, od 3 lat użytkuje 1,8 z 2017r więc początki produkcji .

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 05 Lutego 2021, 09:59:23 »
robo32, ale zamawiając nie miałeś specyfikacji? Co tam jest pod maską? To samo co u nas - 2.0?
SAP ABAP Certified Developer

Offline Hisss

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Lutego 2021, 10:37:01 »
Jest dokładnie ta sama jednostka napędowa - 2.0 DF.

Na youtube są już testy/recenzje tej specyfikacji.

Głównie to zmiany kosmetyczne (przedni zderzak, większe felgi, znaczki GR tu i tam, inna tapicerka itd) + nieco sztywniejsze zawieszenie, o którym pisałem wyżej.

Ta wersja droższa o jakies 6-8 tyś w porównaniu do selection 2.0 DF - sami sobie odpowiedzcie czy warto za to płacić :)

Offline Hisss

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Lutego 2021, 10:37:42 »
Zamówiłem  <taniec> (odbiór początek marca) oby ten sport nie był tylko czerwoną nitką i plakietką na tylnej klapie, a tak na poważnie to strasznie skąpe informacje ze strony Toyoty płyną na temat tego modelu. Zobaczymy jak wypadnie porównanie, od 3 lat użytkuje 1,8 z 2017r więc początki produkcji .

Robo, daj znać potem jak ta wersja :) wrzuć jakies zdjęcia

Offline robo32

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Lutego 2021, 08:34:49 »
Wersja jak w tytule wątku CH-R GR Sport, silnik jak pisał kolega 2,0 184Km (tu dilerowi na temat zmian  nic nie wiadomo) czyli układ hybrydowy bez zmian natomiast zawieszenie ma być inaczej zestrojone z nowym typem amortyzatorów i felgami 19" przez co gumki nieco odchudzone 225/45. Lampy przednie przyciemnione i smaczki w stylu nitki i plakietek. Wybrałem białą perłę i oczywiście jak tylko odbiorę i trochę poużywam to podzielę się opinią.
Pozdrawiam

Offline Hisss

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 12 Lutego 2021, 09:49:28 »
Widzę pierwsze cenniki wersji GR - 131 400 tyś.

Warto dołożyć poprostu 10 tyś i kupić już Lexusa UX ( wyprzedać rocznika nieco poniżej 140 tyś )

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 12 Lutego 2021, 10:16:50 »
@Hiss - Czy aby na pewno auto będzie kosztować ponad 131 milionów?

Wysłane z telefonu przy użyciu Tapatalka

Offline Hisss

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 12 Lutego 2021, 12:48:35 »
pardon, 131 400 pln     <kucharz>

Offline jarus67

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 12 Lutego 2021, 12:50:32 »
To już jest cena akceptowalna ;-)
Pozdrawiam

Offline robo32

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 25 Lutego 2021, 06:29:34 »
Witam ponownie.
Odebrałem samochód 2 dni temu, 200 km zrobione i pierwsze co mnie mile zaskoczyło to ....cisza we wnętrzu, zero jazgotu przy przyspieszaniu nawet dosyć energicznym (zobaczymy jak przy autostradowych prędkościach, test w weekend  :grin: ) Zawieszenie zestrojone na bardziej twarde, układ kierowniczy zyskał na precyzji, napęd hybrydowy DF to jest to co od początku powinni montować, dynamika i kultura pracy jest wysoka, autko żwawo reaguje na przekaz z buta ale ze sportem to nić wspólnego nie ma (wiadomo za sport odpowiadają emblematy i czerwona nitka na kierownicy  <taniec> więc się nie czepiam bo fajnie to wygląda) modyfikacja zawitała również do sterowania fotela kierowcy, pełna elektryka ustawień w każdej płaszczyźnie. Światła z doświetlaniem zakrętów działają znakomicie i świecą zdecydowanie lepiej od tych po przednich (większa jasność i ciut inna barwa). Za sprawą dyrektyw UE zyskaliśmy eCall wyzwalany ręcznie lub automatycznie przy zdarzeniu drogowym (jakie by ono miało być, doradca nie potrafił odpowiedzieć) Multimedia wreszcie dogoniły resztę, android radio i carplay działają błyskawicznie lecz mamy łączność tylko po kablu (zamówiłem Carlinkit 2.0 by nie motać się w kablach). Z rzeczy które mniej przypadły mi do gustu to mniejsza przestrzeń w bagażniku, kurde był mały a stał się malutki za sprawą przeniesienia akumulatora 12V spod maski bagażnik jest płytki, podłoga jest na wysokości zamka od klapy i żeby zakupy nie wypadały wprost na buty dostajemy siatkę w standardzie (fajnie, prawda ) to tyle po 2 dniach, pozdrawiam.
Aaa oczywiście że jestem zadowolony z zakupu  :good:

Offline Rogi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Lutego 2021, 00:38:52 »
Jaki lakier wybrałeś? I jak oceniasz nowe, większe felgi? W kierunkach nadal są zwykłe żarówki?
« Ostatnia zmiana: 26 Lutego 2021, 00:41:19 wysłana przez Rogi »

Offline robo32

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 26 Lutego 2021, 06:11:21 »
Jaki lakier wybrałeś? I jak oceniasz nowe, większe felgi? W kierunkach nadal są zwykłe żarówki?

Kolor to biała perła 2NA z czarnym dachem, wszędzie są ledy (chyba tylko w kabinie pozostały zwykłe żarówki) zmienił się przedni migacz w lampie, miałem sekwencyjny a teraz zapala się 1/3 lampy i powiem że ciekawie to wygląda. Zapomniałem wcześniej dodać że w moim egzemplarzu nie ma dodatkowego zabezpieczenia w postaci alarmu Vodafone, co prawda w poprzednim aucie miałem to to i czasami dawał popalić ale zawsze to dodatkowe zabezpieczenie. Co do felg to ładnie wyglądają ale trzeba uważać na krawężniki, opona jest niższa 225/45 i fele są zlicowane z oponą (bez rantu ochronnego) właściwości jezdne bardzo dobre na suchej nawierzchni na mokro nie miałem jeszcze okazji no i mam nadzieję że śnieg już nie spadnie, zastanawiam się nad wielosezonowymi.

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 26 Lutego 2021, 08:50:09 »
wszędzie są ledy

A tablica rejestracyjna też? W takim razie dałoby się i u nas wstawić. Mam polifta 2020 Selection i głupie żarówki w tablicy rejestracyjnej :(
SAP ABAP Certified Developer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl