Witam ponownie.
Odebrałem samochód 2 dni temu, 200 km zrobione i pierwsze co mnie mile zaskoczyło to ....cisza we wnętrzu, zero jazgotu przy przyspieszaniu nawet dosyć energicznym (zobaczymy jak przy autostradowych prędkościach, test w weekend

) Zawieszenie zestrojone na bardziej twarde, układ kierowniczy zyskał na precyzji, napęd hybrydowy DF to jest to co od początku powinni montować, dynamika i kultura pracy jest wysoka, autko żwawo reaguje na przekaz z buta ale ze sportem to nić wspólnego nie ma (wiadomo za sport odpowiadają emblematy i czerwona nitka na kierownicy

więc się nie czepiam bo fajnie to wygląda) modyfikacja zawitała również do sterowania fotela kierowcy, pełna elektryka ustawień w każdej płaszczyźnie. Światła z doświetlaniem zakrętów działają znakomicie i świecą zdecydowanie lepiej od tych po przednich (większa jasność i ciut inna barwa). Za sprawą dyrektyw UE zyskaliśmy eCall wyzwalany ręcznie lub automatycznie przy zdarzeniu drogowym (jakie by ono miało być, doradca nie potrafił odpowiedzieć) Multimedia wreszcie dogoniły resztę, android radio i carplay działają błyskawicznie lecz mamy łączność tylko po kablu (zamówiłem Carlinkit 2.0 by nie motać się w kablach). Z rzeczy które mniej przypadły mi do gustu to mniejsza przestrzeń w bagażniku, kurde był mały a stał się malutki za sprawą przeniesienia akumulatora 12V spod maski bagażnik jest płytki, podłoga jest na wysokości zamka od klapy i żeby zakupy nie wypadały wprost na buty dostajemy siatkę w standardzie (fajnie, prawda ) to tyle po 2 dniach, pozdrawiam.
Aaa oczywiście że jestem zadowolony z zakupu