Co użyłeś?
Zacznę od tego, że sam tego nie robiłem, nie mam na to czasu/warunków/zdrowia/cośtamjeszcze (niepotrzebne skreślić), zleciłem to firmie, którą mi ktoś polecił jako sprawdzoną.
Konserwacja nie została wykonana aż tak szczegółowo i dokładnie jak to pokazuje forumowy kolega Marcin i zdaję sobie sprawę, że prawdopodobnie jakość czy trwałość tej usługi nie będzie taka sama ale świadomie wybrałem akceptowalny dla mnie kompromis pomiędzy nic nie robieniem a robieniem takiej pełnej usługi. Na pewno było nieco taniej i szybciej, poza tym nie znam w okolicy żadnego sprawdzonego fachowca, który potrafiłby zrobić coś takiego jak Marcin. Usługa trwała ok 4 dni, została wykonana czysto, wygląda ok no i niczego nie popsuli

W trakcie prac została wykonana dokumentacja fotograficzna więc mniej więcej widzę co zostało zrobione. Do konserwacji zostały użyte preparaty firmy Waxoil, był demontaż wszystkich osłon, nadkoli, wydechu itp, podkład i właściwy preparat. Dodatkowo zostały zabezpieczone wszystkie profile zamknięte. Może nie jest to idealne rozwiązanie ale myślę, że będzie i tak dużo lepiej niż samo to fabryczne nic, które Toyota aplikuje.
Wspomniany wyżej Focus nie miał nic poza fabrycznym więc i tak długo wytrzymał, chociaż mam wrażenie, że wtedy karoserie były lepiej zabezpieczane no i blacha na pewno była grubsza co widać gołym okiem (ręką).