Autor Wątek: drgania lusterek  (Przeczytany 3487 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maver27

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: drgania lusterek
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Lutego 2021, 10:34:58 »
Proponuję zacząć od sprawdzenia gadżetów od majferndów (oświetlenie LED )albo je zdemontować - wypiąć albo znaleść bezpieczniki obwodów na których "wiszą " LED oświetlania i wyłączyć

A ja proponuję porządnie naładować akumulator (odsiarczyć i przemieszać elektrolit) i wtenczas przywróci się oryginalną pojemność akumy. Jeśli akumulator raz był głęboko rozładowany to już może mieć np. 30% pojemności, i zawsze będzie padał po kilku dniach.  (pod czas miesięcznego transportu ) a ASO nie odtworzyło gęstości elektrolitu.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Lutego 2021, 12:19:56 »
Oświetlenia LED brak poza bagażnikiem, ale tam powinno odciąć po 20min. Kamera podpięta pod smartbox (zresztą już ją odłączam...). Ale odsiarczę, tylko muszę sobie załatwić drugi aku na backup, bo:
  • jakoś starą szkołą wolę nie ładować aku podłączonego do instalacji, a najlepiej postawić go gdzie indziej (mimo że ładuję cetekiem)
  • nie chce mi się programować wszystkiego od nowa

Offline UPX

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Lutego 2021, 14:02:27 »
Kiełek
Z doświadczenia:
3 lata temu zamarzyłem sobie ledowe światło cofania w starej toyce
Kupiłem od majfrendów, zamontowałem - działało super: duże pole doświetlenia i super światło
Zostawiłem samochód i wyjechałem na tydzień, wracam próbuję odpalić a tu: hłehłehłe (padł aku)
Sprawdzam czy nie zostawiłem czegość zapalonego (swiatła, oświetlenie kabiny itp..) - wyszystko wyłączone.
Podło na to co robiłem ostatnio: światło cofania sprawdziłem kabelki - ok (bo co tu można spiep....)
ale zauważyłem coś dziwnego w ciemnym garazu - ledy żarzyły się ( dawły lekką poświatę) pomimo wyłączonego silnika
Podłaczone na krótko do aku przez bezpiecznik i pstrykacz: nie było tego , po pierwszym podpięciu do wstecznego też, ale wystarczyło raz dać wsteczny i wrócić na bieg i znowu żarzenie
Nie chciało mi już się doktoryzować dlaczego tak się dzieje czy to wina led czy instalacji: ledy odsprzedałem

Offline SanderG

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Lutego 2021, 14:04:32 »
Wg mnie tylko sklep ledowy i ich produkty, a nie tam zabawy w Ali.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Lutego 2021, 14:57:59 »
Wg mnie tylko sklep ledowy i ich produkty
Ja też kupiłem w ledowym, wymieniłem i działa, choć żałuję (ale można to wciąż naprawić tyle że mi się nie chce) że nie pomierzyłem prądów na zwykłych żarówkach oraz na LEDach z ledowego - to by wiele powiedziało na temat, czy LEDowe mniej ciągną i czy przestają ciągnąć prąd po zgaszeniu światła. Bo niestety nigdzie nie podają parametrów tych LEDów.
... tylko co to wszystko ma wspólnego z lusterkami ;) ?

ps. dotąd nie zauważyłem żeby drgały ale przyjrzę się
« Ostatnia zmiana: 19 Lutego 2021, 15:01:18 wysłana przez Markid »

Offline UPX

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Lutego 2021, 16:03:49 »
Dzwoniłem.
Powiedziano: to dotyczy tylko rynku pólnocnoamerykańskiego
Samochody ne Europę mają już wzmocnione blachy pod lusterka boczne i nie powinno być dragań lusterek

Jakoś nie chce min sie w to wierzyć.

Pytanie z ktoś z Kolegów ktorzy rozbierali boczki drzwi (np. montaż głośników, wyciszenie drzwi itp ) może to potwierdzić ?
tzn porównać to co jest w biuletnie serwisowym oraz na zdjęciach na tym forum
https://www.rav4world.com/threads/side-view-mirror-tsb.307743/: 4 strona post nr 79 ( drugi od dołu)
ze stanem faktycznym?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Lutego 2021, 16:49:13 »
Ja porównywałem ten efekt uginania blachy jak na filmiku z wersji USA i u mnie jest sztywno (to inne fabryki, na USA Toyota auta robi na miejscu, a miałem już do czynienia z Hondą made in USA i nigdy więcej)
Przy prędkości autostradowej  z GPS, u mnie nic nie drga.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl