Autor Wątek: Przyrost oleju na miarce.  (Przeczytany 68148 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
Odp: Przyrost oleju na miarce.
« Odpowiedź #180 dnia: 14 Maja 2021, 11:32:28 »
Te co podałeś odpadają bo są głośne przy 150kn licznikowych czyli na autostradę się nie nadają. Tylko limuzyny klasy d/e są spoko na autostrady

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
« Odpowiedź #181 dnia: 14 Maja 2021, 11:44:05 »
Mówiłem że to trudny wybór

Offline paulina2424

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #182 dnia: 14 Maja 2021, 13:07:34 »
Toyota Yaris 2020 najnowszy model 1.5 benzyna 1 cm ponad max oleju. Czuć benzynę. Przebieg 621 km.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #183 dnia: 14 Maja 2021, 13:21:39 »
Toyota Yaris 2020 najnowszy model 1.5 benzyna 1 cm ponad max oleju. Czuć benzynę. Przebieg 621 km.
Uuuuuuu?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #184 dnia: 14 Maja 2021, 13:26:59 »
oho.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #185 dnia: 14 Maja 2021, 14:29:23 »
Znam kierownika ASO Toyota,  który twierdzi że ten silnik ma być pancerny. Sam go sobie wybrał do następnego auta "plan pracowniczy", a tu "Masz babo placek"
No niestety chyba takie czasy, że te silniki z wtryskiem bezpośrednim dają taki efekt. Trzeba jednak go pogonić czasem, nie ma wyjścia.

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline emigrant

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Yaris HSD 2015
« Odpowiedź #186 dnia: 14 Maja 2021, 14:33:34 »
No to w końcu nowy Yaris ma wtrysk bezpośredni, czy pośredni? Bo w polskich katalogach jest jak byk napisane, że Yaris na rynek polski ma silnik z wtryskiem bezpośrednim wielopunktowym. Niektórzy na forum uparcie twierdzą, że Yaris ma wtrysk pośredni - jakieś tam dane techniczne silnika 1.5 3 cylindrowego rzeczywiście pokazują, że tam jest wtrysk pośredni. Gdzieś ktoś kłamie.
Chyba, że całym winowajcą jest GPF i dotryski benzyny, żeby dopalić cząstki stałe. Tutaj pewnie nie ma już znaczenia, czy to wtrysk pośredni, czy bezpośredni.
« Ostatnia zmiana: 14 Maja 2021, 14:38:58 wysłana przez emigrant »

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
« Odpowiedź #187 dnia: 14 Maja 2021, 14:39:22 »
Trochę poczytałem na ten temat i w teorii takie rozwiązanie (mix wtrysków) jest bardzo dobre. Co w bezpośrednim wtrysku może być odpowiedzialne za tą benzynę w oleju?
Może software kiedyś Toyota poprawi i naprawi ten problem kwestia tylko nagłośnienia sprawy

Offline Steffen_75

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #188 dnia: 14 Maja 2021, 15:48:25 »

Moje wymagania chyba nie są kosmiczne a i tak jest problem

mialem podobne wymagania jak kupowalem Camry ale mi budzet urósł i problem sie sam rozwiazal.

ja bym celowal w:
-RAV4 benzyna (duzo taniej niz hybryda)
-CRV (5 lat temu nie robili hybryd; wiec tylko 2.0 benzyna, 150KM)
-Avensis - najtansza opcja. troche przestazala konstrukcyjnie ale według mnie dalej OK
[/quote]

Moje wymagania chyba nie są kosmiczne a i tak jest problem - Lexus GS - powininen spełniać wszystkie oczekiwania i bardzo dobrze wyciszony :-).

Avensis - ponoć dobry i trwały. Jeździłem chwilę z silnikiem benzynowym 1.8 - demonem prędkości i przyspieszania nie jest. I to bardzo delikatna opinia...

Offline tkf

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #189 dnia: 14 Maja 2021, 20:18:53 »

No ale chyba nie twierdzisz, że po przejechaniu 621km stan oleju na miarce wzrósł o 1cm? Pewnie tak go w fabryce zalali. I to nie był by pierwszy przypadek. Znajomy miał tak w nowej Corolli - po odebraniu nowego auta miał za dużo. Jak jechał na wymianę oleju po 1000km to też mu wlali ponad max, i wtedy już powiedział, że mają mu odciągnąć nadmiar :-) Jak na razie jeździ i nie narzeka.

Offline paulina2424

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #190 dnia: 14 Maja 2021, 20:31:46 »
No ale chyba nie twierdzisz, że po przejechaniu 621km stan oleju na miarce wzrósł o 1cm? Pewnie tak go w fabryce zalali. I to nie był by pierwszy przypadek. Znajomy miał tak w nowej Corolli - po odebraniu nowego auta miał za dużo. Jak jechał na wymianę oleju po 1000km to też mu wlali ponad max, i wtedy już powiedział, że mają mu odciągnąć nadmiar  Jak na razie jeździ i nie narzeka.
W oleju czuć benzynę, poziom oleju był ok, sprawdzany. W innych toyotach ten sam problem jest.

Offline tkf

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #191 dnia: 14 Maja 2021, 20:36:35 »
Zaraz się okaże, że poziom oleju wzrasta od stania w garażu.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #192 dnia: 14 Maja 2021, 22:54:57 »
sprawdza sie idealnie. chodzi o to by nie uzytkowac jej tylko w miescie i tylko delikatnie zwlaszcza zima. po prostu trzeba miec z tylu glowy ze trzeba przepalic raz w tygodniu i tyle i mozna dalej wlec sie po miescie
Jak starego diesla z dpf  :o
Na prawdę wierzysz w to co napisałeś  <zalamka>

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #193 dnia: 14 Maja 2021, 23:00:02 »

No ale chyba nie twierdzisz, że po przejechaniu 621km stan oleju na miarce wzrósł o 1cm? Pewnie tak go w fabryce zalali. I to nie był by pierwszy przypadek. Znajomy miał tak w nowej Corolli - po odebraniu nowego auta miał za dużo. Jak jechał na wymianę oleju po 1000km to też mu wlali ponad max, i wtedy już powiedział, że mają mu odciągnąć nadmiar :-) Jak na razie jeździ i nie narzeka.
Krasnoludki w nocy dolały...  :wallbash:

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #194 dnia: 15 Maja 2021, 00:04:22 »
 Tutaj pełna zgoda, ale zapewne ze świstakami do spółki  :cool: W fabryce komputer się pomylił  <zalamka> Pewnie był rosyjskiej produkcji  :thumbdown:
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl