Autor Wątek: Przyrost oleju na miarce.  (Przeczytany 68227 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gawel89

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Przyrost oleju na miarce.
« Odpowiedź #195 dnia: 15 Maja 2021, 14:40:51 »
Jak starego diesla z dpf 
Chyba jak nowego diesla bo stare DPF mają wycięty.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #196 dnia: 15 Maja 2021, 20:56:42 »
Jak starego diesla z dpf 
Chyba jak nowego diesla bo stare DPF mają wycięty.
Najlepsze jest to, że nowe mają adblue i ten problem już nie istnieje.
Mam Proace City 1.5 diesel, ma już 90 tys. i jeździ, oleju nie ubywa ani nie przybywa. A to przecież francuz.

Offline Gawel89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #197 dnia: 16 Maja 2021, 09:07:46 »
AdBlue podawane jest za DPF-em do kolejnego katalizatora SCR i nie ma nic wspólnego z pracą DPF-a. Jeden zajmuje się rozbijaniem tlenków azotu, a drugi spalaniem sadzy.
Nasze GPF-y potrzebują 600*C aby rozpocząć regeneracje, a biorąc pod uwagę że znajdują się za katalizatorem, mniej więcej na wysokości kierowcy to nie jest łatwe zadanie i w jeździe miejskiej, zimą trudne do osiągnięcia. W VW GPF jest od razu za kolektorem wydechowym i gdy pasywna regeneracja nie przynosi efekty wyświetla komunikat aby zregenerować filtr w trasie. W Toyocie kierowca nie wie w jakim stanie ma GPF-a, a komputer wyświetla błąd, który każe jechać do ASO co oznacza zatkany filtr. Dodatkowo najwięcej sadzy w GDI powstaje zimą przy uruchamianiu zimnego silnika.
« Ostatnia zmiana: 16 Maja 2021, 09:09:53 wysłana przez Gawel89 »

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #198 dnia: 18 Maja 2021, 05:57:07 »

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
« Odpowiedź #199 dnia: 18 Maja 2021, 10:58:55 »
Co on tam mówił o odpalaniu auta.
Żeby nigdy nie dawać komuś prądu chyba że innej hybrydzie ale o co dokładnie chodziło z tą skrzynką bezpieczników. Że jak chcesz swoje auto odpalić to żeby tam podłączyć ale jak udostępniasz prąd to już przez akumulator z tyłu? Nie można odpalać swojego auta jak również dawać prąd innej hybrydzie w sposób konwencjonalny czyli tylko przez akumulator?

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #200 dnia: 18 Maja 2021, 12:21:25 »
Ściągnij sobie instrukcje obsługi do hybrydy. Poczytaj a wiele spraw ci się wyjaśni. Nie wolno z hybrydy odpalać innego auta. Hybrydę możesz odpalić z innego auta poprzez podpięcie się kablami w opisane w instrukcji punkty pod maską.

Offline aks

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV70
« Odpowiedź #201 dnia: 23 Maja 2021, 14:23:28 »

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
« Odpowiedź #202 dnia: 23 Maja 2021, 14:34:53 »
Nie umiem po rosyjsku

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #203 dnia: 23 Maja 2021, 16:34:47 »
czyżby pierwsze zatarcie:
https://www.drive2.ru/l/579520144481453327/

Przede wszystkim to nie ta generacja i nie ten silnik.
3VZ.pl

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #204 dnia: 23 Maja 2021, 18:15:59 »
Przede wszystkim to poprzednia generacja. Dwa to
Usuniecie katalizatora. Trzy to naprawil piprzez zmiane oleju.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Online ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #205 dnia: 23 Maja 2021, 18:39:58 »
Najlepsze jest to, że nowe mają adblue i ten problem już nie istnieje.

Tak tak nie istnieje za to co innego istnieje.
Zestawik 1,6/2,0 hdi adblue to
pompka 3000 zł
wtrysk 500 zł
sonda z przewodami 1400 zł

To mamy 5000 zł + robota

hmmm taniocha a najważniejsze że można zgołosić postulat pisemny o niepsucie się   :-)

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #206 dnia: 23 Maja 2021, 20:40:45 »
Im dłużej jestem na tym forum, tym mniej się dziwię, że Toyota obniża loty z każdym kolejnym modelem.
Prawdziwy fan Toyoty, każdą niedogodność czy wadę, wytłumaczy sobie, że inni producenci mają gorzej.
Co z tego, że przybywa oleju, inni w dieslach mają adblue o wartości 5000, który zawsze może się popsuć  <zalamka>.
Mam wrażenie, że jakby wprowadzili do sprzedaży drzwi od stodoły z logo Toyoty. To zagorzali fani i tak by kupili, tłumacząc sobie, że brak silnika to zaleta bo się nie zepsuje, a drewno nie zardzewieje  :o.
Klienci nie narzekają to po co się starać.
« Ostatnia zmiana: 23 Maja 2021, 20:42:18 wysłana przez KubaCamry »

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #207 dnia: 23 Maja 2021, 21:24:45 »
Widzisz a ja funem toyoty nigdy nie byłem ( zawsze uważałem Toyotę za najgorsze złomy, za auta które mają jedne z najgorszych zawieszeń, hebli układów kierowniczych) a raczej sportowych fur i doceniam Toyotę za camry że zrobiła coś czego inni producenci tej klasy nie potrafią. Teraz za taki złom uważam Skodę VW opla czy BMW.

I Kuba bez urazy. Ja tam szanuje twoja postawę że walczysz. I słusznie. Trzymam kciuki za to by ci się udało.
« Ostatnia zmiana: 23 Maja 2021, 21:45:10 wysłana przez Piwo »

Online ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #208 dnia: 23 Maja 2021, 21:32:56 »
Im dłużej jestem na tym forum, tym mniej się dziwię, że Toyota obniża loty z każdym kolejnym modelem.
Prawdziwy fan Toyoty, każdą niedogodność czy wadę, wytłumaczy sobie, że inni producenci mają gorzej.
Co z tego, że przybywa oleju, inni w dieslach mają adblue o wartości 5000, który zawsze może się popsuć  <zalamka>.
Mam wrażenie, że jakby wprowadzili do sprzedaży drzwi od stodoły z logo Toyoty. To zagorzali fani i tak by kupili, tłumacząc sobie, że brak silnika to zaleta bo się nie zepsuje, a drewno nie zardzewieje  :o.
Klienci nie narzekają to po co się starać.
Co Ty nam próbujesz wmówić? Napisałeś wyraźnie nawiązują do innych marek:
ajlepsze jest to, że nowe mają adblue i ten problem już nie istnieje.

Więc Ci odpowiedziałem że problem przesuwa się na adblue. Problemy są spore i kosztowne.

Kiedy Ty wreszcie zrozumiesz że jesteś klientem korporacji, jednym z milionów osób więc albo dostosujesz się do czegos z czego korzystaja te miliony albo idź gdzie indziej bo nikt dla Ciebie nie będzie spełniał Twoich roszczeń. Jesteś roszczeniowy idealista kup sobie auto personalizowane pod Ciebie. Zapłacisz cenę x10 no ale będzie tak jak chcesz. A Ty chcesz wytwór w cenie korporacyjnej bo Twoja roszczeniowość nie dotyczy Twojej  kieszeni z personalizacją pod Ciebie czyli jednej cyferki spośród milionów.

Jak masz wątpliwości to skorzystaj z Mcdonalda i zamów sobie posiłek według własnych preferencji. Chyba logiczne jest że w Mcdonald poruszasz się według wytycznych korporacyjnych. Chcesz sobie zjeść coś ambitniejszego idziesz do restauracji z górnej półki płacisz za obiad x10  i może nawet go będziesz mógł skonfigurować. Rozumiesz to czy nie....?

I nie pisz ciągle że wybaczamy coś tojocie bo sam w kółko nawiązujesz do innych marek/innych technologi a ja Cię tylko szybko ściągam na ziemię.

I w poważaniu ma Tojotę, korzystam z różnych aut różnych narodowości co daje mi jakiś pogląd na realia w motoryzacji.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #209 dnia: 23 Maja 2021, 22:23:55 »
Ok, rozumiem, że jestem roszczeniowy bo chciałbym auto bez wadliwego silnika w którym przybywa oleju  :good:.
Szacun za postawę i akceptację otaczającego cię świata.

ps. o adblue pisałem, że wyeliminowało konieczność przeganiania diesla raz w tygodniu w trasie. Kupując hybrydę do miasta, myślałem, że mam to za sobą. Niestety powinienem ją przeganiać, żeby zagrzać olej aż paliwo w nim będące odparuje. Napisałem też, że posiadam auto grupy PSA z logo Toyoty. Pyknęło już 90 tys. i wbrew temu co tutaj piszecie się nie rozpadło...

Jak będziemy akceptować to co kupujemy, bez mrugnięcia okiem to będzie coraz gorzej.
W USA nie mają mentalności niewolnika i jak widać VW oddał kasę...

I na koniec, jak Ci w burgerze dadzą trawę zamiast mięsa, to wytłumaczysz to sobie podejściem korporacyjnym i jeszcze ich przeprosisz, że się zorientowałeś <zalamka>.
Bo przecież burger z mięsem to już produkt spersonalizowany.

« Ostatnia zmiana: 23 Maja 2021, 22:27:23 wysłana przez KubaCamry »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl