Mówiąc szczerze, nie zależy mi na samej navi (mam MY21 AppleCar) a jedynie na tych kilku opcjach np domykania auta z aplikacji.
Nie wydaje mi się, żeby była taka możliwość. W każdym razie, nie widzę opcji domykania auta w aplikacji MyT.
Po zamontowaniu nawigacji (i co za tym idzie po jakimś podobno upgradzie softu), poza samą aplikacją nawigacji, pojawia się kilka dodatkowych opcji w ustawieniach. W rubryce "Wi-Fi" można połączyć samochód z access pointem (przeważnie będzie to hotspot aktywowany w telefonie), żeby dać aplikacjom dostęp do internetu (np. nawigacja może ściągać stan zakorkowania z internetu a nie tylko przez TMC -- czyli przez RDS niektórych stacji radia FM). Pojawia się również rubryka "Toyota Online", w której się wpisuje swoje login+hasło do portalu "Moja Toyota", co pozwala zarejestrować system multimedialny w aplikacji MyT, oraz ściągać aktualizacje map (i być może softu) z internetu. Teoretycznie jest też możliwość instalowania dodatkowych aplikacji (dostępnych w dodatkowej rubryce "Apps" na ekranie "Home"), ale w tym "eStore" widzę tylko możliwość zainstalowania "Coyote", które wymaga założenia płatnego konta (PLN 39.90 za rok).
Dość bidulnie wygląda ta sprawa z Appkami, tak jakby jeszcze niedorobione, albo już przestarzałe i zapomniane. Czytałem tu i ówdzie o aplikacji "Szklanka", do nauki płynnej jazdy, ale nawet i to zostało chyba wycofane.
Więc powtórzę to co już chyba wszyscy tu napisali: kto wydał na to 3500 PLN będzie *bardzo* rozczarowany, a kto dostał w gratisie wzruszy ramionami i pewnie prędzej czy później o tym zapomni, bo i tak będzie korzystał z Apple Car Play czy Android Auto (co prawda jedna fajna opcja z wbudowaną nawigacją jest pokazywanie kierunków jazdy -- prosto, w lewo za 300 m, itp. -- na ekranie między zegarami, no i jeszcze "kompas", który bez modułu się wyświetla ale pokazuje wówczas ciągle na północ).
A tak w ogóle się wcześniej zastanawiałem jak ta aplikacja MyT działa, że potrafi zlokalizować auto itd. Wydaje mi się, że to po prostu telefon lokalizuje siebie, kiedy jest połączony z autem przez bluetooth. Przez bluetooth również ściąga z auta informacje o spalaniu, hamowaniu, przyspieszaniu, itd. I tyle. Dla próby wystarczy wyłączyć bluetooth w telefonie podczas jednej jazdy i sprawdzić czy MyT coś pokazuje. Obstawiam, że niczego nie pokaże, ale jeszcze sam nie sprawdzałem.