Cześć,
rozważam zakup Toyotki kombi, waham się pomiędzy lepiej doposażoną Auris 1.8 HSD a słabiej Corollą 1.8 HSD Comfort. Zakup tylko z programu PewneAuto.
Na razie miałem okazję przejechać się Auris - wrażenie wstępnie pozytywne z lekkim skwaszeniem miny. Owszem specyficzny odgłos skrzyni jest i myślałem, że będzie mi przeszkadzał, nie jest jednak bardzo uporczywy, słychać owszem, natomiast dość posmutniała mi mina próbując przyśpieszać przy od ok 90km/h - baaardzo słabo to szło, był w trybie Eco, nie pomysłałem o zmianie na
Wracając do tematu, też szukałem Corolli kombi 2020/19 z Pewne Auto. Myślałem o zwykłej wersji 1.2 Comfort ale znajomy pokazał mi czerwoną z dodatkami Style i Tech i taką zacząłem chcieć, chociaż ten silniczek 1.2 nie przypadł mi do gustu przy przesiadce z Aurisa 2008 1.6. Salon w ZG jak zwykle wykazał się stanem olewczym, w okolicy nigdzie nie było takiej jak chciałem Toyki i... w sumie przypadkiem trafiłem do Suzuki i wystarczyła jedna jazda żeby chcieć Swace (wcześniej myślałem o hybrydzie Aurisa ale ceny dobrze wyposażonych zbliżały mi się do ceny nowego Swace

W związku powyższym zdecydowałem się na Swace 2020 w biedniejszej wersji, która dla mnie miała prawie wszystko co chciałem. Zgapiłem się tylko z czujnikami, bo nie ma z przodu chociaż są takie jakby czujniki, może można je włączyć

Na nawigacji mi nie zależy bo ma Android Auto. Dynamikę sprawdzałem z ok. 80km/h i nie miałem strachu, że nie zdążę wyprzedzić. Na pewno poszło mi to lepiej niż moje 1.6 czy Corolla 1.2t.
PS. Tak, podróbka i w ogóle ;P Pewnie, wolałbym logo Toyoty na masce i kierownicy no ale cóż, nie narzekam