Autor Wątek: C-HR GR Sport  (Przeczytany 4016 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: C-HR GR Sport
« Odpowiedź #15 dnia: 05 Maja 2021, 14:24:50 »
Nie no, nie ma też co przeginać w drugą stronę. Korzystałem z usług różnych ubezpieczycieli i tylko raz się przejechałem. Wszystko zależy od okoliczności oraz oczywiście OWU.
Jeśli ktoś robi przebiegi po 50 tys rocznie i ma wysokie ryzyko szkody i to poważnej, pewnie wybierze droższe ale bardziej dla niego godne zaufania ubezpieczenie. Jeśli auto robi 10 tys i nie lata po autostradach, można dobrać tańsze, bo ryzyko szkody niższe.
Gdybym płacił zawsze PZU tak, jak proponowano mi u dilera, po 5 latach miałbym składek zapłaconych na kwotę ponad 15 tys zł. Sposób użytkowania mojego samochodu oraz doświadczenia z innymi ubezpieczycielami stawia pod znakiem zapytania sens ekonomiczny takiego wyboru.
Ale dla kogoś innego to może być najlepsza opcja. Nie ma rozwiązania najlepszego dla wszystkich.

Cav

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 05 Maja 2021, 14:50:34 »
Ja również nie chce innego ubezpieczyciela niż PZU i wolę nawet dać 500wiecej na rok

Tyle że tu jest mowa o cztery razy wyższych dopłatach.
Dla 500 zł to też bym się dwa razy zastanowił.
Inna sprawa, że z ubezpieczycielami chcącymi więcej, miewałem takie same problemy jak z tańszymi.

No a co do samego PZU - przy innych markach byli dość tani, więc ta różnica w Toyce mnie lekko szokuje.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #17 dnia: 05 Maja 2021, 21:58:30 »
PZU jest z zasady tanie pierwszy raz  za odnowienie chcą już worek pieniędzy. Praktyka wielu ubezpieczycieli, bo spora część klientów nie lubi zmieniać firmy, to samo dotyczy banków.

Wysłane z mojego J23v przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 06 Maja 2021, 11:52:25 »
Pierwszy rok miałem za 4300 PLN z PZU, poprzez Toyotę... a teraz 4500 PLN, więc nie jest to znacząca różnica...
SAP ABAP Certified Developer

Offline Marek08

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR 1,8 Hybrid
« Odpowiedź #19 dnia: 06 Maja 2021, 14:48:58 »
Według mnie to jest znacząca różnica. Trzeba też brać pod uwagę spadek wartości auta. Takie postepowanie PZU z podnoszeniem ceny przy jednoczesnym spadku wartości pojazdu to nic innego jak zdzierstwo.  Ja mam złe wspomnienia z PZU w latach 90-tych - miałem problemy z wypłatą z AC po kradzieży auta, wartość skradzionego auta zaniżyli o 1/3 w porównaniu z rankingami.
Teraz swojego C-HR ubezpieczam tak aby było jak najtaniej dla mnie , OC, AC-od kradzieży i szkody całkowitej przez zdarzenia losowe 100% wartości auta NNW i Assistance i dobrze na tym wychodzę. Ostatnie takie moje ubezpieczenie to 1474 zł z pełnymi zniżkami. Swoje auta ubezpieczam już w ciągłości od 1991 roku i jeszcze nigdy nie miałem wypadku z mojej winy i nie musiałem korzystać z AC przy naprawach. C-HRa mam już czwarty rok, za każdym razem ok 3 tys. mniej na ubezpieczeniu w porównaniu z PZU to 12 tys. do przodu.  :good:
A tak poza tym to każdy ubezpiecza gdzie chce i nic mi do tego.
« Ostatnia zmiana: 06 Maja 2021, 14:52:13 wysłana przez Marek08 »

Offline K602

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 06 Maja 2021, 15:51:22 »
A tak poza tym to każdy ubezpiecza gdzie chce i nic mi do tego.

O widzisz :)
SAP ABAP Certified Developer

Offline Glider

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4; C-HR
« Odpowiedź #21 dnia: 08 Maja 2021, 18:24:44 »
Tak z ciekawości - co kupujesz?
Bo ja też kupowałem swoją w Łodzi, za podobne pieniądze, co sugeruje że to zbliżone wersje...
Odpowiadam dopiero teraz, bo dopiero wczoraj odebrałem samochód. Taka wydłużona decyzja ;)
Premium bez navi, lakier niebieski, właściwie bez przebiegu (10 tys. km).
Bez navi intencjonalnie, bo mam nawigację Toyoty w Priusie i ostatnim razem jej już nie odnawiałem bo i tak częściej korzystałem z tej w telefonie. Do C-HR kupuję radio z androidem.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl