Jeżeli uważacie ze przy 15sec przyspieszenia 1sec. robi wam wrażenie zamulania i to (a nie cena) powoduje wybór MT, to chyba mamy inne podejście do użytkowania Aygo
Ale co tu uważać, 1 sekunda to 27 metrów w plecy i szkoda czasu na koloryzowanie
liczby mówią same za siebie. To jest auto na dojechanie z punktu A do punktu B i już nie ma znaczenia czy jest to 14 sekund czy 15 sekund, w obu przypadkach jest to muł i tyle
To tyle teorii a jeżeli to wolniejsze auto do 90kmh jest szybsze a automat zmieni mu bieg i dopiero powstanie różnica ? I po zmianie biegu znowu zaczyna jechać to które jest szybsze ?
Tych zmiennych mogę Ci podać jeszcze kilka np.
Masz 6,5s z 2,0r4 wysokoobrotowego i masz 6,5s z v8 ten sam czas a chcesz spróbować co będzie szybsze na ulicy ?
A jak szybkim AWD robisz 0-100 szybki motocykl mający 2,8s do 100kmh to znaczy że Twoje auto ma 1s do 100kmh ?

Ogólnie żeby tabelki 0-100 przełożyć matematycznie na drogę musiałbyś ustawić dwa auta gdzieś na jakiejś hali i albo torze i wtedy sprawdzać. Co i tak ma się nijak do następnego parametru wyprzedzanie. Wtedy już dużo wolniejszy 0-100 może być szybszy od lepszego 0-100.
Jak coś to testowałem bo z matmy jestem kiepski ale RL potrafię obsługiwać