Autor Wątek: Silnik oszalał po zatankowaniu czerwonego Shella?...  (Przeczytany 10021 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
Odp: Silnik oszalał po zatankowaniu czerwonego Shella?...
« Odpowiedź #30 dnia: 04 Sierpnia 2021, 18:44:16 »
nie mam pojecia szczerze powiedzaiwszy. 500m przejechalem od godzinnego postoju. nikomu nie zycze. a ludzie wkolo zachowali sie mega dobrze. szczerze jestem az w szoku ile serdecznosci ile pomocy. nikomu korek nie wadzil a wszyscy rzucili sie do pomocy. to bylo piekne.
ale tym postem chcialem tylko powiedziec ze im bardziej sprawdzone rozwiazania tym lepiej i niekoniecznie te nowosci z tysiacem wyswietlaczy na akzdym kroku to bezpieczne rozwiazania. jakos po wczorajszej akcji mniej ufam elektryce wszelakiej. raczej czysto mechaniczne rozwiazania bede wybieral.
« Ostatnia zmiana: 04 Sierpnia 2021, 18:45:51 wysłana przez Piwo »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #31 dnia: 04 Sierpnia 2021, 21:46:49 »
W Punto od lat był problem z pękaniem obudowy alternatora gdy z jakiegoś tam powodu (nie pamiętam) dostawala się chyba woda. (fiat nigdy się nie chciał przyznać do wady konstrukcyjnej) i były takie przypadki jak Twój. Tak gdzieś kiedyś wyczytałem/słyszałem.
Punto to bardzo stara technologia i spłonął (Tak jak kiedyś Peugoty)  więc Twój tok rozumowania o nowościach...nielogiczny.
Sam wybieram tradycyjne napędy, ale z innych powodów. Zresztą teraz już myślę o hybrydzie plug-in.
« Ostatnia zmiana: 04 Sierpnia 2021, 21:56:20 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #32 dnia: 05 Sierpnia 2021, 00:07:54 »
Różnica między nami jest taka, że Ty traktujesz auto jak relikwię, a dla mnie to zwykła zabawka na 2-3 lata.
W BMW i4 nie będę miał silnika spalinowego, wiec przynajmniej oleju nie będzie mi przybywać .
Miałeś odpowiedzieć krótko i zwięźle. Czy liczysz na poprawę względem i3 myśląc o i4 ? Tak czy nie?

I nie rozśmieszaj mnie ze swoimi zabawkami.  Camry zabawka ?:wallbash:
2-3lata hmm... gdybym tyle trzymał auta to musiałbym pewnie mieć już ze 100lat licząc cienkim ołówkiem wtedy kupiłbym camry jako zabawkę  :good:

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 05 Sierpnia 2021, 07:05:08 »
To jest temat o silniku w Camry, który oszalał.
A Ty zaśmiecasz wszystkie wątki pijąc do mnie  <zalamka>
Nie jest to wątek o BMW, ale ci odpowiem, żebyś przestał się niezdrowo podniecać.
Biorąc pod uwagę fakt, że i3 jest w ofercie od 2013 roku, to doświadczenie w produkcji elektryków już jest spore. BMW i4 nie będzie się bardziej psuł od i3. Zresztą porozmawiaj z użytkownikami, bo widzę, że wszystko co napisane w internecie łykasz jak małpa banany.
Rozmawiałem z 3 osobami posiadającymi i3, i nie mieli z nią żadnych problemów. A Twoją opinię mam głęboko w d.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #34 dnia: 05 Sierpnia 2021, 10:08:11 »
BMW i4 nie będzie się bardziej psuł od i3
No i spoko takiej odpowiedzi oczekiwalem. Czyli wyrozumiałość motoryzacyjna jak ta lala  :grin:
Skoro jesteś taki wyrozumialy motoryzacyjnie to już wycisz swoje emocje co do psucia się aut bo jak sam przyznałeś w tej kwestii masz wymagania na poziomie zero.

P.s.

Rozmawiałem z 3 osobami posiadającymi i3
Rozmawiałem dobre... to porozmawiaj o camry  <zalamka>

I jak kupisz to bmw to sprawdź czy po latach udanych doświadczeń nie zjara się podczas ładowania  :-)
No bo Twoja wyrozumiałość może być nadszarpnięta  :good:

A wracając do chwilowej przypadłości silnika camry autora tematu to miejmy nadzieje że nic nie zapali się  :good:

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 05 Sierpnia 2021, 11:05:54 »
Tak wiem, jeszcze nie zaczęli produkować mojej, a już się zepsuła i do tego spaliła  <taniec>.
Z takim podejściem i kompletnym brakiem obiektywnego podejścia, to w kolejnych modelach Toyoty, elektryczne szyby będą wyposażeniem dodatkowym.
Ale co się dziwić, jak klienci łykają wszystko bez zastanowienia.
I w ten sposób, już nie ma wyciszenia, nie ma zabezpieczenia antykorozyjnego... czyli coraz gorzej, ale co tam dla fanboya jest ważne, że to Toyota.

A jeżeli chodzi o konstruktywną krytykę to dzięki klientom, którzy zwrócili uwagę na podstawowe braki, po lifcie pojawiły się np. wentylowane fotele, o AA i AC nie ma co wspominać.
I nie wiem czy wiesz, że tylko w UE jest wersja Corolli w kombi. Tak, to też jest dzięki tym niezadowolonym.

Offline Tomahawk5000

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: 2021 Camry Exe
« Odpowiedź #36 dnia: 05 Sierpnia 2021, 12:18:23 »
Kuba wiesz jedziesz po Camry choć jeszcze nic się nie zepsuło a zachwalasz BMW mimo że kolega wyżej wspominał o wielokrotnych usterkach. Trochę to dziwne.
Jeżeli masz auta na 2-3 lata to ani Camry ani BMW się nie zepsuje pewnie ale to ta Camry będzie zła?
Trochę ciebie nie rozumiem

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #37 dnia: 05 Sierpnia 2021, 12:30:11 »
Kuba sie zrazil do Camry poprzez postawe TMPL. Powinni zwolnic tam pare osob i sytuacja sie poprawi.

Teraz chce sprobowac z BMW. Jego wybor. Dla mnie koniec tematu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #38 dnia: 05 Sierpnia 2021, 13:30:21 »
A ja mam ubaw po pachy, serio. Poziom piaskownica i czyja koparka lepsza

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #39 dnia: 05 Sierpnia 2021, 14:12:26 »
Ja mu się nie dziwię. Nie może być tak że jak się zgłasza awarie to serwis olewa to zimnym moczem. Jeśli tak jest to poziom PRL jaki jest np w fiacie gdzie pozostała banda starych dziadków mentalnie wychowanych w innej rzeczywistości.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #40 dnia: 05 Sierpnia 2021, 22:00:49 »
Panowie tu chodzi o całkowicie inny temat do którego pije, a mianowicie: :-)

Mam auto białe znudziło mi się kupuje auto czarne
Mam auto firmy xxx znudziło mi się kupuje firmy yyy
Mam auto jestem pedantem serwisowym i coś mi w nim podpadło więc zmieniam na auto które podoła mojemu pedantyzmowi serwisowemu.

A tu co mamy ?

A no mamy pedanta serwisowego który został zdenerwowany przez przedstawiciela producenta auta, pedant wychwytuje wszystkie usterki/zaniechania/głupoty itp, pedant podkreśla wszystko i za każdym razem dodając że zmienia auto.
I chwała mu za to ale pedant zmienia auto na markę/model o którym można powiedzieć wszystko ale w tym co dla naszego pedanta jest najważniejsze jest dnem.

Mamy wychwytywanie całej historii tojoty o wadliwych dieslach, o padających skrzyniach a bmw nie ma żadnej historii tam było wszystko ok. :good:
Oczywiście za chwil się dowiem że pedantowi chodzi o elektryka a my mówimy o spalinowych autach tylko że na ta chwilę w elektrykach bmw różowo nie jest, bo już są akcje serwisowe a do tego można zawsze sprawdzić dokonania modeli i3/i8 które są z nami kilka lat.

Dlatego śmieszy mnie podejście tu mi przeszkadza zapach stęchlizny a tam rozkoszuje się zapachem szamba twierdząc że to prawie Fiołki  :thumbdown:

I żeby nie było nie jestem żadnym miłośnikiem toyoty, współpracuje z wieloma firmami i wszędzie mogą się trafić czarne owce w zespole ludzi i każda firma będzie walczyć o ochronę kasy przy próbach zgłaszania czegoś na gwarancji.

Miałem okazję uczestniczyć w naprawach gwarancyjnych toyoty, opla, bmw, merca seata, renault i nie chce mi się tego opisywać albo psioczyć  na konkretną markę ogólnie żadna z nich tanio skóry nie sprzedała i to co usłyszałem na pierwszy strzał negatywnego rozpatrzenia reklamacji zakrawa na parodię.

Więc potwierdzę camry prowadzeniem i bajerami pewnie nie umywa się do bmw i4 ale za to i4 nie da tego co daje camry czyli spokoju użytkowania.

P.s.

I żeby nie było jako dd nie mam toyoty i do zabawy też nie mam toyoty  :-)
« Ostatnia zmiana: 05 Sierpnia 2021, 22:03:24 wysłana przez ledziu »

Offline Jacky

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #41 dnia: 05 Sierpnia 2021, 22:55:36 »
ledziu! Czy Ty nie za bardzo dbasz o przyszłość Kuby!?
Kuba jest dorosły i nie wymaga prowadzenia za rączkę i wskazywania Mu co ma robić. Niech samodzielnie poczuje smak elektryka nawet ze stajni BMW!
Podoba mi się, że Kuba walczy o lepszą przyszłość motoryzacji, wymagając od producentów wyższych standardów nawet za wyższą cenę auta. Kuba "głosuje" co 3 lata swoimi pieniędzmi i ja Go rozumiem, że nie chce aut z niedoróbkami. Jeśli producent czy sprzedawca coś obiecuje, to powinien się wywiązywać do końca wobec klientów. W takim znaczeniu Kuba jest symbolem efektywności, a może i w dalszej perspektywie symbolem postępu!?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #42 dnia: 05 Sierpnia 2021, 23:02:49 »
Admin tutaj jest? @marcin ?

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #43 dnia: 05 Sierpnia 2021, 23:25:27 »
ledziu! Czy Ty nie za bardzo dbasz o przyszłość Kuby!?
Kuba jest dorosły i nie wymaga prowadzenia za rączkę i wskazywania Mu co ma robić. Niech samodzielnie poczuje smak elektryka nawet ze stajni BMW!
Podoba mi się, że Kuba walczy o lepszą przyszłość motoryzacji, wymagając od producentów wyższych standardów nawet za wyższą cenę auta. Kuba "głosuje" co 3 lata swoimi pieniędzmi i ja Go rozumiem, że nie chce aut z niedoróbkami. Jeśli producent czy sprzedawca coś obiecuje, to powinien się wywiązywać do końca wobec klientów. W takim znaczeniu Kuba jest symbolem efektywności, a może i w dalszej perspektywie symbolem postępu!?
Dobrze prawisz tylko jest jedno male ale toyota ma poprawiać a inna firma która wpadek ma x10 już ma nie poprawiać bo jest superaśna. Czyli w toyocie niedoróbki są be a w bmw są ok ?

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #44 dnia: 05 Sierpnia 2021, 23:43:21 »
Admin tutaj jest? @marcin ?

Jest, obserwuje i dobrze się bawi. Je popcorn i jakieś wafelki :)
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl