Autor Wątek: Przed wizytą u dealera. Selection? Black JBL? i inne wątpliwości  (Przeczytany 29222 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pireus

• Gość
Odp: Przed wizytą u dealera. Selection? Black JBL? i inne wątpliwości
« Odpowiedź #120 dnia: 08 Grudnia 2021, 16:20:12 »
Ale raczej nie życzą sobie 1500 zł netto za przednie klocki bez tarcz.
Nie wiem jakie masz Audi, ale do mojego też nie życzyli sobie 1,5 tys.za klocki, a za przeglądy płaciłem podobne sumy jak w Mitsubishi, co bardzo mnie zaskoczyło.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #121 dnia: 08 Grudnia 2021, 17:37:04 »
https://allegro.pl/oferta/oryginalne-klocki-przod-audi-a6-s6-c7-400x38mm-aso-11341986024
https://allegro.pl/oferta/oryginalne-klocki-przod-audi-a6-s6-c8-400mm-aso-11418502933
Aż strach pomyśleć ile one kosztują w ASO AUDI, skoro na Alllegro tyle   :cool:
Wszystko zależy od modelu...

Ale raczej nie życzą sobie 1500 zł netto za przednie klocki bez tarcz. Ja w rav4 płaciłem 1200 zł za cały przegląd po 60 tys km.
W tym roku 1200 kosztował mnie pierwszy przegląd ravki po 15kkm z ich materiałami i czyszczeniem klimy. Ceny idą w górę.
« Ostatnia zmiana: 08 Grudnia 2021, 17:43:24 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #122 dnia: 08 Grudnia 2021, 20:20:48 »
W tym roku 1200 kosztował mnie pierwszy przegląd ravki po 15kkm z ich materiałami i czyszczeniem klimy. Ceny idą w górę.
no popatrz a ja w zeszlym roku placilem w DE u Toyoty za pierwszy przeglad z ich materialami 177 EUR...ciekawe czemu w PL tyle "kroja" jak robocizna duzo tansza...
Pozdrawiam

PS. Nie mam polskich znakow na klawiaturze
Toyota RAV 4 Hybrid (5.gen - XA5)
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1070196.html

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #123 dnia: 08 Grudnia 2021, 20:42:26 »
czy ja naprawde za wiele wymagam
Co do Adventure vs Executive i wyglądu.
Nie wiem jak Wam, ale mi w Executive trochę przeszkadza ta ilość chromu i robienie z tego auta takiej limuzyny. Oczywiście kwestia gustu.
Do Adventure przekonuje mnie mniej lakierowanych elementów (mniej orania się o rysy) i właśnie taki drapieżny terenowy pazur. Grill? Kwestia gustu. Oba mi się podobają.

więcej jakich lakierowanych elementów? jedynie w selection czarne wstawki są piano black, reszta wersji się nie różni w tym zakresie i dotyczy to adventure

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #124 dnia: 08 Grudnia 2021, 21:48:17 »
no popatrz a ja w zeszlym roku placilem w DE u Toyoty za pierwszy przeglad z ich materialami 177 EUR...ciekawe czemu w PL tyle "kroja" jak robocizna duzo tansza...
U mnie były dwie opcje. Jedna za ok.900zl i rozszerzony za 1200 ( dodatkowo ozonowanie klimy, filtr PP węglowy który wymieniaja normalnie co 2 lata,  czyszczenie hamulców i coś tam jeszcze), a że miałem 670zl  z Toyota More, to wziąłem ten droższy. 

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #125 dnia: 08 Grudnia 2021, 23:39:54 »
więcej jakich lakierowanych elementów? jedynie w selection czarne wstawki są piano black, reszta wersji się nie różni w tym zakresie i dotyczy to adventure
mój błąd. Racja. Zakręciłem się ;)

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #126 dnia: 13 Grudnia 2021, 17:56:33 »
To ja chyba podjąłem decyzję.
Padnie na Selection royal gray/attitude black.
Dlaczego?
1 sprawa to wygląd który w wersjach Adventure i Exe jest dla mnie nieco dyskusyjny. Adventure nie podoba mi się w kolorze Urban Khaki, a w Royal Grey jak będzie wyglądał nie wie nikt :)
Myślę, że to malowanie Selection, grill który znamy najbardziej do mnie przemawia.
Świadomie i automatycznie rezygnuję także z opcji które ma wersja Adventure. Bez nich żyć można, rozmawiałem z kilkoma osobami którzy użytkują auta z kamerą 360 lub martwym polem i brakuje im czasem tej opcji tylko dlatego, że w drugim aucie to mają - przyzwyczajenie. Dam radę bez nich.
W Selection kusi mnie także JBL który nie jest wart niestety 6000 zł, ale na pewno gra fajniej niż standardowe audio. Zobaczymy.

Offline darek60

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #127 dnia: 13 Grudnia 2021, 18:12:22 »
Urban Khaki ,,kolor,, który pasuje do dzisiejszych kolorów nowych domów-bloków , gdzie sie nie pojedzie to szary , ciemnoszary, albo ku....jasno szary.
W kolorze Urban Khaki ciuchy do pracy, papier do w.c . ,ale lakier samochodu????
RAV4 2.5 hybrid

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #128 dnia: 13 Grudnia 2021, 18:25:47 »
czy to mięta czy papier toaletowy to musi sobie sam każdy odpowiedzieć ;)

Offline strzmiele

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #129 dnia: 13 Grudnia 2021, 18:47:39 »
Świadomie i automatycznie rezygnuję także z opcji które ma wersja Adventure. Bez nich żyć można, rozmawiałem z kilkoma osobami którzy użytkują auta z kamerą 360 lub martwym polem i brakuje im czasem tej opcji tylko dlatego, że w drugim aucie to mają - przyzwyczajenie.
nie brac czegos bo sie nie mialo to calkiem inna sprawa...ja tam nie mowie ze BSM jest niepotrzebny...mam go i doceniam...przydatna i zwiekszajaca bezpieczenstwo opcja tak jak powiazany z tym RCTA - super przy wyjazdach z parkingu tylem gdzie ruch spory...i czasem moze pojawic sie np. szybki rowerzysta...kilkukrotnie sie to juz przydalo...wczesniej tez zawsze jezdzilem z manualna skrzynia biegow...teraz mam automat... nie powiem fajna sprawa  :grin:

Inna sprawa, ze za granica mozna te udogodnienia, jak ja to nazywam, zwiazane z bezpieczenstwiem" kupic w nizszych wersjach wyposazenia w jakims np "pakiecie technicznym" a tego z niezrozumialych wzgledow u nas nie oferuja.... pewnie po to zeby jak najwiecej najdrozszych aut sprzedac "bo Panie tylko najbogatsza wersja to ma"....W DE widzialem duzo aut wlasnie mniej bogato wyposazonych ale dolozone te "pakiety techniczne"
Pozdrawiam

PS. Nie mam polskich znakow na klawiaturze
Toyota RAV 4 Hybrid (5.gen - XA5)
http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/1070196.html

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #130 dnia: 13 Grudnia 2021, 21:09:06 »
Urban Khaki ,,kolor,, który pasuje do dzisiejszych kolorów nowych domów-bloków , gdzie sie nie pojedzie to szary , ciemnoszary, albo ku....jasno szary. W kolorze Urban Khaki ciuchy do pracy, papier do w.c . ,ale lakier samochodu????
Darek ale spoko, natura sama bierze sprawy w swoje ręce - te wszystkie nowe eko tynki (no może 10 letnie) z czasem zaczynają zielenieć, za parę lat wszystkie będą już zielone ;)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #131 dnia: 13 Grudnia 2021, 21:24:57 »
"Zakurzony" khaki to kolor jasnobrązowy z nutą żółci o piaskowym odcieniu

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl