Autor Wątek: Przed wizytą u dealera. Selection? Black JBL? i inne wątpliwości  (Przeczytany 29276 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline totes

• Prawie Toyot
Odp: Przed wizytą u dealera. Selection? Black JBL? i inne wątpliwości
« Odpowiedź #90 dnia: 07 Grudnia 2021, 20:54:18 »
Dziękuję za wiadomość. Zobaczymy ;)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline SylB

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #91 dnia: 07 Grudnia 2021, 21:20:11 »
Ja po paru miesiącach użytkowania RAV4 exe mam czarna skórę porysowaną od guzików u spodni/kurtki/torebki itp.
A jak z zapachem (czy pachnie skórą) bo zastanawiam się czy dopłacić. SofTex śmierdział plastikiem przez prawie 2 lata, więc nie chcę się męczyć mając jakiś tam wybór.

Offline SylB

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #92 dnia: 07 Grudnia 2021, 21:31:23 »
Czy możemy zrobić ankietę kto jaką wersję Rav posiada bądź zamówił? Bardzo jestem ciekawy ile jest. Mi akurat szkoda było kasy i wziąłem selection ale zgodzę się, że takie rzeczy jak podświetlanie pod lusterkami wyłącznie w najwyższej wersji to śmiech na sali.
Ogólnie toyota ma kilka takich zabawnych smaczków. Pamietam jak jeździłem firmowym avensis z 2017 roku, który miał w tylnich drzwiach szyby na korbki :grin:
Nazywaliśmy ją „wersja amisz”
To, jest mega dziwne bo mam RVA4.4 Selection (czyli poprzednia generacja), mam podświetlanie lusterek i  samochód zapala światła w środku jak tylo podchodzę. To co, uwstecznili się ?
I, linie w kamerze cofania są dynamiczne (co niekonieczne jest w nowej wersji). Matko co ta Toyota odpierdziela  ?
« Ostatnia zmiana: 07 Grudnia 2021, 21:38:19 wysłana przez SylB »

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #93 dnia: 07 Grudnia 2021, 21:49:50 »
Rzeczywiście pojawił się cennik. Ciekawe bo zgodnie z nim konfiguracja mojego aamochodu zamowionego w listopadzie (comfort + style) jest troche inna niz w zalacznikub do umowy. W specyfikacji umowy mam np. kamere cofania z dynamicznymi liniami a w cenniku są statyczne. Ktora specyfikacja wiążąca?
U mnie zgadza się wszystko z tym co mam w zamówieniu. Chciałem się upewnić, czy na pewno w Executive nie mogę do białej perły wybrać czarnych felg i dachu, ale rzeczywiście dostępna tylko jedna opcja. Trudno. Biały z czarnym wygląda zawsze dobrze.  Za to fotel pasażera wreszcie elektryczny jak w markach premium. No i wentylacja foteli. Ciekawi mnie, jak będą świecić te nowe reflektory ledowe. Wyglądają obiecująco na filmach. 

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #94 dnia: 07 Grudnia 2021, 21:53:37 »
No i dowiedziałem się, że jak założę wypinany hak, to czujniki parkowania i automatyczne hamowanie przy wykryciu ruchu poprzecznego działa nadal, oczywiście na wypiętym haku. Nie działa za to otwieranie bagażnika ruchem stopy pod zderzakiem, bo hak zasłania czujnik, a Toyota nie zaleca przedłużania kabla i przenoszenia czujnika. Słyszałem, że ktoś kombinował na własną rękę, ale nikt na razie nie opisał efektu i czy potem czujnik nie dostaje głupawki z powodu innego umieszczenia. Może ktoś z was ćwiczył temat?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #95 dnia: 07 Grudnia 2021, 22:06:07 »
Dziękuję za wiadomość. Zobaczymy ;)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Te linie można przełączać na ekranie, jak i szerokość widzenia kamery i w każdej rav4 od comfort  były na 100% w cenniku z 2019
https://cdn.files.smcloud.net/t/media/files/spec-nowy-rav4.pdf
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #96 dnia: 07 Grudnia 2021, 22:09:18 »
Czy możemy zrobić ankietę kto jaką wersję Rav posiada bądź zamówił? Bardzo jestem ciekawy ile jest. Mi akurat szkoda było kasy i wziąłem selection ale zgodzę się, że takie rzeczy jak podświetlanie pod lusterkami wyłącznie w najwyższej wersji to śmiech na sali.

jeśli są elementy z wyższej wersji, które kogoś kuszą to sugeruje sprawdzić w salonie - może nie warto zawracać sobie tym głowy
np podświetlenie w lusterkach - słabo to świeci i nie wiem po co to; ani ładne (żadnej projekcji loga toyoty czy coś) ani nie poprawia widoczności (no chyba, że jest mega ciemna noc); może jakbym wymienił żarówki na ledy to miałoby to sens a tak, nie zwracam nawet uwagi
albo podgrzewana kierownica - tylko część wieńca jest podgrzewana, więc słabo jeśli w zimę czasem skręcamy a nie jedziemy ciągle prosto...

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #97 dnia: 07 Grudnia 2021, 22:18:20 »
To, jest mega dziwne bo mam RVA4.4 Selection (czyli poprzednia generacja), mam podświetlanie lusterek i�  samochód zapala światła w środku jak tylo podchodzę. To co, uwstecznili się ?
Nie o to zapewne chodziło koledze wyżej :) W V generacji też to jest od najtańszej wersji. Chodziło zapewne o podświetlanie przycisków u góry i o lampki w lusterkach zewnętrznych. To samo ładowarka indukcyjna czy oświetlemie pod nogami z przodu jest już od comfort + style, a nie tylko exe ;)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #98 dnia: 07 Grudnia 2021, 22:21:10 »
Toyota nie zaleca przedłużania kabla i przenoszenia czujnika. Słyszałem, że ktoś kombinował na własną rękę, ale nikt na razie nie opisał efektu i czy potem czujnik nie dostaje głupawki z powodu innego umieszczenia. Może ktoś z was ćwiczył temat?
Sprawdź "nasze modyfikacje" lub "hak" (teraz nie pamiętam), wiele osób przeniosło  (nawet w ASO Toyki) i działa :)

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #99 dnia: 07 Grudnia 2021, 22:48:53 »
dlaczego nikt nie napisał, że po liftingu rav4 chyba doczeka się haczyków w bagażniku? :)

prawdę mówiąc, gdybym czekał ponad rok z zakupem na wersję polifitingową to bym się bardzo zawiódł; nowe lewitujące światła jakoś do mnie nie trafiają - mam chociaż nadzieję, ze kierunkowskazy będą w EU dynamiczne a nie po prostu wstawią ledową żarówkę za 10 zł
https://youtu.be/FQYewURfY2c?t=110

w 4 minucie mówi też o specjalnych amortyzatorach do zwykłej hybrydy - ciekawe czy to trafi też do EU (a jeśli tak, to czy jest więcej takich subtelnych zmian, które nie są wymienione w cenniku) i czy odczuwalnie zmienia to właściwości jezdne

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #100 dnia: 07 Grudnia 2021, 22:55:53 »
To wszystko, to są gadżety. Ja mam nadzieję, że prawdziwe zmiany są w napędach AWD/AWD-i, skrzyniach biegów i silnikach. Tym się toyota nie chwali, ale było co poprawiać czytając biuletyny. Całe szczęście, że bardzo szybko to wychwytywał rynek USA i zmiany idą na oba rynki (EU też) :)

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #102 dnia: 07 Grudnia 2021, 23:21:12 »
A teraz najlepsze: dwukolorowe malowanie Urban Khaki / Dynamic Grey też jest bez dopłaty, pod warunkiem wykupienia pakietu Pakiet Bitone. W pierwszy odruchu myślałem, że handlowiec naciągnął mnie na 2000 zł za dwukolorowe malowanie. A tu ciekawostka w polskim stylu: chcesz dwukolorowy lakier bez odpłaty? Nic prostszego. Wystarczy, że dopłacisz  2000 zł i będzie bez dopłaty. A myślałem, że polska pomysłowość na wyciągnięcie dodatkowej kasy od klienta mnie już nie zaskoczy.
czy to nie jest czasem tak, że dopłacasz za każde dwukolorowe malowanie oprócz Urban Khaki? Byłoby ciekawie.
Dach w kolorze Dynamic Grey masz w OPCJI w cenniku. zobacz.
Następna sprawa.
Executive potaniała?
Tydzień temu była różnica 6000 zł między Adventure.
Teraz jest 2000 zł.
« Ostatnia zmiana: 07 Grudnia 2021, 23:32:06 wysłana przez CiapekTor »

Offline seamon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #103 dnia: 07 Grudnia 2021, 23:28:07 »
To, jest mega dziwne bo mam RVA4.4 Selection (czyli poprzednia generacja), mam podświetlanie lusterek i�  samochód zapala światła w środku jak tylo podchodzę. To co, uwstecznili się ?
Nie o to zapewne chodziło koledze wyżej :) W V generacji też to jest od najtańszej wersji. Chodziło zapewne o podświetlanie przycisków u góry i o lampki w lusterkach zewnętrznych. To samo ładowarka indukcyjna czy oświetlemie pod nogami z przodu jest już od comfort + style, a nie tylko exe ;)
Taak, chyba wyraziłem się niezbyt jasno. Chodzi oczywiście o oświetlenie drogi przed wejściem do auta czyli lampki od spodu lusterek zewnętrznych. Mam w obecnym i się pożegnam jak przyjedzie mi rav :grin:

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #104 dnia: 07 Grudnia 2021, 23:29:22 »
Nie działa za to otwieranie bagażnika ruchem stopy pod zderzakiem, bo hak zasłania czujnik, a Toyota nie zaleca przedłużania kabla i przenoszenia czujnika.

Specjalnie o to dopytywałem przy zamówieniu i usłyszałem, że jako jedyny serwis Toyoty od samego początku przesuwali czujnik:-)

Tu nie ma magii - czujnik jest standardowo na środku i wystarczy go przekleić bardziej w bok, że y zachować funkcjonalność...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl