Dokladam oryginalna instalacje pdc do swojej Toski. O ile ze skompletowaniem potrzebnych elementow (wiazki zderzakow, czujniki, modul, buzer, koszyki, uchwyty i zapinki) oraz uruchomieniem wszystkiego nie miałem najmniejszych problemow o tyle mam problem z ulokowaniem poszczególnych elementow.
1. Modul pdc powinien znajdowac sie gdzies w okolicy schowka na telefon, albo pod panelem klimatyzacji. Zakupilem go wraz z uchwytem i nie moge namierzyc miejsca gdzie powinien byc przykrecony. Rozbieral ktos te czesc auta i moze pamieta gdzie on powinien byc przykrecony ? Czarny modul z 3 wtyczkami (2 brazowe, 1 czarna).
2. Ile buzerow ma instalacja pdc. Czy osobny jest na przod i osobny na tyl. Instalacje robie (sam na podstawie schematow) i tam sa dwa. Jeden znajduje sie na uchwycie modulu (pewnie przedni) o tyle mam watpliwosci co do drugiego. Jesli sa dwa to gdzie powinien byc drugi. Jeszcze nie podpinalem buzerow i stad watpliwosci.
Nadmienię iz chodzi mi tylko i wyłacznie o instalacje fabryczna 12 czujnikow z wyswietlaniem stanu pomiedzy zegarami. Wiem iz Toyota doklada na zyczenie instalacje pdc lecz to tylko atrapa (4 na przod i 4 na tyl). Sa to dwa niezalezne systemy nie podlaczone wogole z autem, tam sa dwa naklejone na moduly. Tylko i wylacznie zasilanie. Tyle z lampy stopu a przednie na stale z sygnalem predkosci.