Autor Wątek: Camry - pytania / spostrzeżenia  (Przeczytany 125824 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Camry - pytania / spostrzeżenia
« Odpowiedź #195 dnia: 09 Grudnia 2022, 21:37:18 »
Wpierw musi się w kolejce ustawić i swoje odczekać.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

pireus

• Gość
« Odpowiedź #196 dnia: 09 Grudnia 2022, 22:20:14 »
Preparat Mike Sanders, który utrzymuje się od 3-5 lat, dziś byłem zapytać, wszystko jest rozbierane i oczyszczane a dopiero później zabezpieczane.
Czy może ktoś robił to u siebie?
Robiłem i jedno i drugie. Ale, zanim ukradziono mi samochód robiony w Krown i sprzedałem ten robiony preparatem Mike Sanders, wszystko było ok. W Krown nie nawiercają, jeżeli się nie zgodzisz, tylko korzystają z otworów technologicznych. Nawiercanie dotyczy ew. progów, jeżeli nie mają one otworów, a nie drzwi. Podobnie jest w Mike Sanders, tylko tam zdejmuje dodatkowo osłony.

Offline Greenarrow

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Camry 2021
« Odpowiedź #197 dnia: 20 Grudnia 2022, 20:26:14 »
Czy Camry ma automatyczną blokadę składania lusterek jak jest duży mróz? Ostatnio było -15, przy otwieraniu normalnie się otworzyły, ale jak dojechałem do pracy i zamknąłem auto to zostały rozłożone. Myślałem, że się coś uszkodziło, ale po południu już działało normalnie.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #198 dnia: 20 Grudnia 2022, 20:35:37 »
Automatycznie przy dużym mrozie samo się nie wylaczy
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline aks

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV70
« Odpowiedź #199 dnia: 21 Grudnia 2022, 09:28:27 »
Automatycznie przy dużym mrozie samo się nie wylaczy

w sumie ciekawe bo lusterko wydaje się, że ma sprzęgło (jest możliwość złożenia ręką), więc po co blokada?

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #200 dnia: 02 Stycznia 2023, 17:54:19 »
Jakby komus mocy brakowalo albo za glosno bylo przy przyspieszaniu to jest mozliwosc korekty i obrotow i mocy
https://44tuning.pl/chip-tuning-toyota-camry-2.5-ix-hybrid-dynamic-force-218-km-160-kw-euro-6
https://m.youtube.com/watch?v=FlRmKQ9TC2c

Offline aks

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry XV70
« Odpowiedź #201 dnia: 02 Stycznia 2023, 18:13:17 »
Jakby komus mocy brakowalo albo za glosno bylo przy przyspieszaniu to jest mozliwosc korekty i obrotow i mocy
https://44tuning.pl/chip-tuning-toyota-camry-2.5-ix-hybrid-dynamic-force-218-km-160-kw-euro-6

nie ma co poprawiać toyoty :), wszystko kosztem czegoś. Martwiłbym się o baterię i e-cvt.

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #202 dnia: 02 Stycznia 2023, 18:51:10 »
Ecvt dostanie bardziej podczas jazdy z obciazeniem czyli z przyczepka w rav4 niz w camry. ale fakt ktos kto sie za bardzo martwi to nie dla niego zwiekszanie mocy i przyspieszen.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #203 dnia: 02 Stycznia 2023, 19:42:55 »
Na prawdę tak trudno sprawdzić opinie o kimś kogo się poleca.
Na filmiku opis: „jazda w trybie elektrycznym do 90 km/h”, a ikona pracy silnika spalinowego :). Nawet ikona EV się nie świeci :).
Bez tuningu, jeżdżę w trybie elektrycznym przy prędkości nawet 140 km/h. Ale to są bardzo krótkie odcinki. Bo jak ktoś chce tak jeździć to znaczy, że nie ma pojęcia jak się jeździ autem z napędem hybrydowym.
Światowe odkrycie przełomowej technologii MyNano. :) w stodole pod Opolem :).
To brzmi dumnie. Oczywiście chcę nikogo obrażać. Ale takie są wnioski z tej marketingowej papki.
Która kończy się tradycyjnym: „…Przedstawione informacje nie stanową oferty w rozumieniu prawa - Kodeksu Cywilnego…”

Ps. Z ciekawości poczytałem, żeby zobaczyć jak się robi biznes w Januszowie i :)
Dowiedziałem się, że oddają auto do ASO, na wymianę olejów z filtrami, grozi mi do 10-ci lat więzienia.
« Ostatnia zmiana: 02 Stycznia 2023, 20:13:37 wysłana przez KubaCamry »

Offline Piwo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #204 dnia: 02 Stycznia 2023, 21:00:02 »
Pisza brednie bo tuning to indywidualna sprawa i kazde auto jest inne i oprogramowanie  sterowania praca pewnie tez jest inne w zaleznosci od roku czy miejsca kupna. Wazne ze rozpracowali kompa i sa w stanie go modyfikowac. A.co kto lubi to mu to zrobia. Jeden przyjdzie i powie ze nie chce wyjacego silnika to mu ogranicza obroty z 5500 do 4000 podczas gwaltownego przyspieszania. Innemu jest za wolno to je zwieksza, przyspiesza zaplonu i zwieksza predkosc maksymalna z 180 do 190 gpsowo. Co kto lubi. Najwazniejsze ze jest opcja.

Offline MateuszWwa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #205 dnia: 03 Stycznia 2023, 23:02:38 »
Mam pytanie odnośnie wspomagania kierownicy.
Jeden dzien na klika miesiecy mam tak ze kolem kierownicy ciężej sie kręci - po czym to zupelnie znika i auto jezdzi dalej normalnie.
Opor pojawia sie po przekreceniu o "kwadrans" potem krecimy ok potem po kolejnych "15 minutach " mamy znow opór i potem znow lekko i potem znow. Bylem w serwisie sprawdzili wszystko ok zreszta powiedzieli ze to wspomaganie elektryczne i nie ma co sie zepsuć , wyciec itd.
Ma ktos podobny objaw? Odczucia żona która jezdzi autem ma identyczne. Cisnienie kół wporzadku . Najlepiej ostatnio jezdzilem tak caly dzien, potem podjechalem do sasiadów, zgasilem , odpalam na 2 km jazdy i juz usterka znikła i przez miesiac nie wrócila, pewnie za 2 miesiace znow sie pojawi . Dziwne to jak dla mnie.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #206 dnia: 03 Stycznia 2023, 23:10:50 »
Mam pytanie odnośnie wspomagania kierownicy.
Jeden dzien na klika miesiecy mam tak ze kolem kierownicy ciężej sie kręci - po czym to zupelnie znika i auto jezdzi dalej normalnie.
Opor pojawia sie po przekreceniu o "kwadrans" potem krecimy ok potem po kolejnych "15 minutach " mamy znow opór i potem znow lekko i potem znow. Bylem w serwisie sprawdzili wszystko ok zreszta powiedzieli ze to wspomaganie elektryczne i nie ma co sie zepsuć , wyciec itd.
Ma ktos podobny objaw? Odczucia żona która jezdzi autem ma identyczne. Cisnienie kół wporzadku . Najlepiej ostatnio jezdzilem tak caly dzien, potem podjechalem do sasiadów, zgasilem , odpalam na 2 km jazdy i juz usterka znikła i przez miesiac nie wrócila, pewnie za 2 miesiace znow sie pojawi . Dziwne to jak dla mnie.
A w jakim trybie jeździsz? W sport układ kierowniczy się „utwardza” w zależności od prędkości.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #207 dnia: 03 Stycznia 2023, 23:11:12 »
Ja bym nie polecał tej firmy  :-)

Offline MateuszWwa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #208 dnia: 03 Stycznia 2023, 23:47:19 »
w trybie normal, przełączanie trybami nic wtedy nie dziala, tzn mam wrazenie ze jak wtedy klikam sport to sie nie usztywnia kierownica jak zawsze gdy dziala poprawnie.

Offline MateuszWwa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #209 dnia: 03 Stycznia 2023, 23:51:21 »
to najbardziej uciazliwe jest na rondach , w manerwach poza drogami szybkiego ruchu , gdzie kołem kierownicy krecisz w minimalny sposob, tzn przy zmianie pasów nie przekrecasz nigdy tak daleko kierownicy by wystąpił opór. Pierwsze centymetry krecenia sa ok, dopiero potem opor, potem krecisz dalej jest ok i potem znow opór.
Nie jest to jakiś problem wielki bo bardzo rzadko sie to zdarza , ale jak mam 2 lata juz to auto to hmmm tak z 4-5 razy to wystąpiło. moze z 6 na 45tys km przebiegu ..

NIe zmienia to fakty ze camry przewspaniałym autem jest :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl